כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לאורז אדום בסגנון מקסיקני תוך 20 דקות

אם אורז הוא התוספת הקבועה שלכם לכל עיקרית, וגם אם לא, אתם חייבים לנסות את הגרסה המקסיקנית הזו: מתכון לאורז אדום פיקנטי וממכר שלא תצליחו להפסיק לאכול. טיפ: השתמשו באורז "ארוך" - פרסי או תאילנדי - כדי לקבל מנה אוורירית יותר ולא באורז בסמטי או יסמין (מתכונים, אוכל)

3
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ה באב | 26.08.19
אורז אדום בסגנון מקסיקני
אורז אדום בסגנון מקסיקני (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי / פרווה

רכיבים

  • 1/2 1 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, כתוש
  • 1/2 בצל לבן קטן, קצוץ דק
  • 1 כוס אורז לבן פרסי או תאילנדי, לא מבושל
  • 3/4 1 כוסות ציר מרק ירקות או מרק עוף
  • 1/2 2 כפות רסק עגבניות
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 פלפל ירוק חריף שלם (אופציונלי)
  • 1 גבעול כוסברה

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים את השום, מערבבים קלות ואז מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך 4-5 דקות, עד לשקיפות (לפני שהם מזהיבים-משחימים).

2. מוסיפים את האורז, המרק, המלח ורסק העגבניות ומערבבים עד להמסת הרסק.

3. מוסיפים את הפלפל החריף והכוסברה בשלמותם, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה עדינה ואז מנמיכים לאש קטנה ככל האפשר ומבשלים במשך 15 דקות כשהסיר מכוסה עד שכל הנוזלים נספגים (מטים את הסיר כדי לוודא זאת). מסירים מהאש, משאירים את הסיר סגור ונותנים לאורז לנוח במשך 10 דקות (חובה!). מערבבים קלות עם מזלג ומגישים.

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
לא מוסיפים מים
כחלון רונית27.08.19
2
ציר המרק בא במקום המים הרגילים
לקרוא שוב28.10.19
1
נשמע מעניין וטעים...לפי המרכיבים. אנסה ואיידע
יוסי29.08.19
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

מוצף בפניות

התעוררות עצומה למצוות תפילין בכל חלקי העם

אסף מגידו | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

בדוק!!

הלוואת חג מיוחדת 30,000 ש"ח ללא ריבית

כיכר בשיתוף מרכנתיל | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22