כיכר השבת

טעם של פעם

מתכון לפתיתים של ילדות שיקח אתכם למסע בזמן

לפעמים, כל מה שמתחשק לנו לארוחת צהריים זה אוכל של פעם, פשוט כזה (באופן הכי חיובי שיש), נקי וטעים - ופתיתים עונים על הדרישות הללו באופן מושלם. עובדה מעניינת: שמם השני הוא "אורז בן גוריון". תודו שהפתענו אתכם (מתכונים, אוכל)

6
אושרית אברג'יל | כיכר השבת | כ"ו באב | 27.08.19
מתכון לפתיתים
מתכון לפתיתים (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1.5 כוסות פתיתים
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית אבקת מרק עוף
  • מלח
  • 3 כוסות מים חמים

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן בסיר (עדיפות לטפלון המונע הידבקות) ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

2. מוסיפים את הפתיתים ומערבבים.

3. מוסיפים את שאר המצרכים ושוב מערבבים היטב.

4. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה במשך 3 דקות ומנמיכים את האש.

5. מבשלים במשך 12-15 דקות ומדי פעם מערבבים.

6. מגישים לצד שניצל / חזה עוף / עוף / כל העולה על דעתכם.

תוכן שאסור לפספס
6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
האמת, לפי הכותרת הייתי בטוחה שאתם מביאים מתכון לעשיית הפתיתים עצמם, לא לבישולם. לבשל זה כל אחד יודע, ההוראות מופיעות בד"כ על רוב האריזות שנמכרות בהם. בוא נראה אתכם מפתיעים ומביאים מתכון לייצור הפתיתים, כמו בבית... וזה, לידיעתכם רבותי המלומדים, סוד ידוע רק למתי מעט, התקבל במסורה מדור דור סבתא אחר סבת
בעלבוסטע27.08.19
הוא המציא את הפתיצים....
שימי28.08.19
פה מתכון להכנת פתיתים מסבתא לסבתא עד שרה אימנו... אם כבר הצעת הצעה אז בבקשה את מוזמנת לרשום את המתכון. נ. ב. לא כל אחת יודעת לבשל פתיתים שיהיו טעימים ולא דביקים.
אמא27.08.19
1
טעות המתכון בשרי ולא כמו שפרסמתם
יצחק פרידריך27.08.19
יש מרק עוף פרווה ולא חייב להגיש את זה עם תוספת בשרית אפשר טופו או ירקות בתנור וכו'
רבקה27.08.19
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22