כיכר השבת

התוספת שתופסת

מתכון לפירה כרובית עם שום ועשבי תיבול - בבישול איטי

כרובית היא התחליף האידאלי לתפוחי אדמה, רק דלת פחמימות ודלת קלוריות - וזו הסיבה שאנו משתמשים בה לכל דבר, החל מגראטן ועד טעימות לתינוקות. אז כשגילינו את מחית הכרובית הזו, היא הפכה מהר מאוד לתבשיל המועדף עלינו (מתכונים, אוכל)

2
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ט בתשרי | 28.10.19
מתכון לפירה כרובית עם שום ועשבי תיבול - בבישול איטי
(צילום: shutterstock)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כרובית, חתוכה לפרוסות
  • 5 שיני שום, קלופות ומרוסקות
  • 4 כוסות ציר מרק ירקות
  • 3 כפות חמאה, חתוכה לקוביות
  • 1/3 כוס יוגורט יווני
  • 2 כפות עירית טריה קצוצה
  • 1 כף פטרוזיליה טריה קצוצה
  • 1 כף רוזמרין טרי קצוץ
  • 1 כפית אבקת שום
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:

1. מניחים את הכרובית, השום והמרק בתוך סיר לבישול איטי. הכרובית צריכה להיות מכוסה לגמרי על ידי הציר. אם זה לא קורה (זה יכול להשתנות בהתאם לגודל ולצורה של הסיר שלכם), מוסיפים מעט מים.

2. מפעילים את הסיר האיטי על חום גבוה ומבשלים עד שהכרובית רכה מאד, שעתיים עד שלוש שעות. מסננים את הכרובית והשום דרך מסננת, תוך שמירת 1/2 כוס מרק בצד.

3. משתמשים במועך תפוחי אדמה או מזלג גדול כדי לרסק את הכרובית. ברגע שהיא מעוכה באופן גס, מוסיפים את החמאה והיוגורט ומועכים עד לקבלת תערובת חלקה יחסית (אם היא נוקשה מדי, יוצקים לתוכה עד 1/2 מכוס המרק השמורה).

4. מערבבים פנימה את העירית, הפטרוזיליה, הרוזמרין ואבקת השום. מתבלים במלח ופלפל. מגישים חם.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
כל הטעם של הכרובית זה הפריחות של הפרחים להפוך אותה לפירה זה רצח אוכל
רות29.10.19
1
נשמע מעניין. האם סיר לחץ לא מתאים גם? ואם יש אפשרות לבשל רק במים ללא ציר? תודה!
נריה29.10.19
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

שדה הקרב הדיגיטלי

פרויקט מיוחד! זהו דור העתיד של לוחמי הסייבר החרדיים

כיכר בשיתוף סייבלו | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

פיתוח ישראלי חדשני

כל אחד יכול להרוויח אלפי שקלים בלי לעשות כלום?

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22