כיכר השבת

באנו לשדרג

מתכון לפירה תפוחי אדמה עם שום ופרמזן

פירה חלבי טעים ועשיר במיוחד שיהפוך מהר מאוד לאורח של כבוד בכל ארוחה שאינה בשרית ורוצה לחרוג קצת מהשגרה (מתכונים, אוכל)

4
כיכר אוכל | כיכר השבת | ב' בכסלו | 30.11.19
פירה תפוחי אדמה עם שום ופרמזן
פירה תפוחי אדמה עם שום ופרמזן (צילום: shutterstock)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 8 תפוחי אדמה גדולים
  • 3/4 כוס חלב / שמנת מתוקה
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 30 גרם חמאה
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1. מסדרים את תפוחי האדמה בשלמותם ובקליפתם בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך שעה או עד שניתן לנעוץ בהם סכין בקלות.

2. מוציאים מהתנור, מצננים במשך 10 דקות וחוצים בזהירות את תפוחי האדמה. בעזרת כף, גורפים את "בשר" תפוחי האדמה לקערה וזורקים את הקליפות.

3. מועכים את תפוחי האדמה שבקערה.

4. בסיר קטן, מחממים יחד את החלב, השום, החמאה, המלח והפלפל השחור, עד שהחלב מבעבע. מסירים מהאש ויוצקים על תפוחי האדמה. מערבבים היטב, מפזרים מעל את גבינת הפרמזן ומערבבים שוב. מגישים מיד, חם.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
4
שלום בבקשה תוסיפו אפשרות הדפסה תודה
דוד17.03.20
3
אהבתי
טל01.12.19
2
מניסיון עדיף לבשל , לא ?
יעל01.12.19

הצגת כל התגובות

1
בישול מוציא את העמילן מהתפוח אדמה.
ליעל...02.12.19
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22