כיכר השבת

התוספת שתופסת

מתכון לפירה תפוחי אדמה ולפת עם כרישה מוקפצת

הפירה הזה מעט שונה מפירה טיפוסי. אין בו חמאה או חלב, אלא רק כמה כפות שמן זית ומעט שמנת חמוצה. אפשר אפילו להכריז עליו כ"בריא" או לפחות "בריא יותר". הלפת מעניקה לפירה גוון מעט כהה יותר, שהוא שינוי נחמד מדי פעם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ח בשבט | 23.02.20
פירה תפוחי אדמה ולפת עם כרישה מוקפצת
פירה תפוחי אדמה ולפת עם כרישה מוקפצת (צילום: שאטרסטוק)
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 680 גרם תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 450 גרם לפת, גזומה, קלופה וחתוכה לקוביות
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 1 כרישה - חלקים לבנים וירוקים בהירים, חתוכים דק
  • 1/4 כוס שמנת חמוצה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מניחים את תפוחי האדמה והלפת בסיר גדול וממלאים במים קרים שיכסו את תפוחי האדמה והלפת ב-2.5-5 סנטימטרים. מניחים את הסיר, לא מכוסה, על אש גבוהה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את החום ומבשלים עד שתפוחי האדמה והלפת רכים מאד, בערך 20-25 דקות. מסננים ומחזירים מיד את תפוחי האדמה והלפת לסיר החם. מניחים בצד.

2. לבינתיים, מחממים 2 כפות משמן הזית במחבת, על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הכרישה הפרוסה ומטגנים עד שהיא רכה ומשחימה קלות, במשך כ-3-5 דקות. מורידים מהאש ומניחים בצד.

3. מוסיפים את השמנת החמוצה, המלח, הפלפל והכרישה (בתוספת שמן הזית שנותר במחבת) לתפוחי האדמה והלפת. מועכים עם מזלג. אפשר להוסיף עוד קצת שמן זית אם התערובת יבשה מדי. מחממים מחדש במידת הצורך לפני ההגשה.

ניתן לאחסן שאריות בכלי אטום במקרר במשך 2-3 ימים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

מחלה אוטואימונית

ראש הישיבה מתחנן: "את אחי אני מבקש; צריך לשקם את בית המשפחה שחלתה"

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

מוצף בפניות

התעוררות עצומה למצוות תפילין בכל חלקי העם

אסף מגידו | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22