כיכר השבת

לא נראה בכלל

מתכון לקציץ בשר ענק ועסיסי בלי אף חתיכת בשר

איך זה אפשרי, אתם שואלים? ובכן, גרסת הפרווה הזו למאפה הבשר הקלאסי לא נופלת מהמקור. מנה מנצחת שתכינו שוב ושוב - מכל הסיבות שאנחנו אוהבים: היא טעימה, היא סופר פשוטה והיא מפוצצת בערכים תזונתיים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ד' באדר | 29.02.20
קציצת בשר ענקית ועסיסית - ופרווה לגמרי
קציצת בשר ענקית ועסיסית - ופרווה לגמרי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כוס עדשים ירוקות או חומות
  • 1/2 2 כוסות ציר ירקות או מים
  • 1 כוס גזר קצוץ דק - ידנית או במעבד מזון
  • 1-1.5 כוסות אגוזי מלך, קצוצים דק
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 גבעול סלרי, קצוץ
  • 1 כפית עלי תימין מיובשים
  • 1 כפית פפריקה
  • 2 כפיות פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס רוטב תמרי או רוטב סויה
  • 2 כפות פתיתי שמרים תזונתיים / שמרי בירה (לא חובה אבל מומלץ!)
  • 1/3 כוס קמח שיבולת שועל
  • 2 כפות פשתן טחון
  • 1/4 כפית מלח
  • לציפוי: קטשופ ביתי <a href="https://www.kikar.co.il/349391.html">(לחצו למתכון)</a>

אופן ההכנה:

1. מניחים את העדשים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. לאחר מכן, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 40 דקות או עד שכל הנוזלים מתאדים והעדשים רכות. מעבירים אותן לקערה גדולה ומועכים למחית. מוסיפים למחית את אגוזי המלך.

2. במחבת גדולה, על אש בינונית-גבוהה, מחממים 4 כפות שמן ומטגנים את הבצל במשך 2-3 דקות, עד שהוא רך. מוסיפים את השום, הסלרי, הגזר, התימין, הפפריקה והפטרוזיליה. מטגנים תוך ערבוב במשך 2 דקות.

3. מעבירים את תכולת המחבת לקערת מחית העדשים, מוסיפים את רוטב התמרי או הסויה, פתיתי השמרים, קמח שיבולת השועל, הפשתן והמלח ומערבבים היטב לעיסה אחידה.

4. מעבירים את העיסה לתבנית מלבנית בעלת שוליים גבוהים, מרופדת בנייר אפייה, ומיישרים את החלק העליון.

5. מורחים מלמעלה את רוטב הקטשופ או כל רוטב אהוב אחר או שמשאירים את המאפה ללא ציפוי, ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 50 דקות. מצננים את המאפה במשך 30 דקות לפני שפורסים ומגישים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

שדה הקרב הדיגיטלי

פרויקט מיוחד! זהו דור העתיד של לוחמי הסייבר החרדיים

כיכר בשיתוף סייבלו | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22