כיכר השבת

בריא יותר

מתכון לנקניקיות פרווה ביתיות שכל אחד יכול להכין

השוק עמוס במוצרים שאינם מן החי, מהירי הכנה - רק לחמם ולאכול, אך אכילתם עלולה לעלות לנו ביוקר. וחבל. בעיקר כי אפשר למנוע את זה מראש ולהכין בבית נקניקיות פרווה טעימות בטירוף שכולם יאהבו ותוך חצי שעה הן מוכנות (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | ד' באדר | 29.02.20
נקניקיות פרווה ביתיות
נקניקיות פרווה ביתיות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כוסות מים
  • 1/4 כוס רוטב סויה או רוטב תמרי
  • 2 כפות פתיתי שמרים תזונתיים / שמרי בירה
  • 1 כפית תערובת תיבול איטלקי
  • 1 כפית אבקת בצל
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית זרעי שומר, כתושים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית אבקת כמון
  • 1/4 כפית פפריקה חריפה
  • 1/4 כפית פלפל אנגלי טחון (לא חובה)
  • 1 כפית סירופ מייפל
  • 1/2 כפית שמן שומשום
  • 1/3 כוס אגוזי מלך טחונים
  • 1/4 כוס קמח, מנופה (ניתן להשתמש גם בקמחים ללא גלוטן, כמו קמח שיבולת שועל)
  • 2 כוסות שיבולת שועל
  • דפי אורז
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. לסיר בינוני, רצוי נון-סטיק, הוסיפו את המים, רוטב הסויה, השמרים התזונתיים, תערובת התיבול האיטלקי, אבקת הבצל, אבקת השום, זרעי השומר, המלח, הכמון, הפפריקה, הפלפל האנגלי, המייפל ושמן השומשום. מביאים הכל לרתיחה.

2. בוחשים פנימה את אגוזי המלח, הקמח ושיבולת השועל, מנמיכים את האש וממשיכים לערבב לאיחוד מלא. מערבבים במשך 2-3 דקות, עד ששיבולת השועל מתחילה להתרכך. מסירים מהאש ונותנים לתערובת להצטנן, עד שניתן להתעסק בה בידיים בלי לחטוף כוויה.

3. מגלגלים מהתערובת נקניקיות בגודל שווה ומסדרים אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

4. טובלים כל דף אורז בקערה עם מים חמים, עד שהוא מתרכך - נזהרים לא להשרות יותר מדי, כי אז הדף ייקרע.

5. מניחים דף אורז על כל נקניקייה, הופכים ומסובבים את הקצוות כמו סוכריה ואז מקפלים אותם מתחת.

6. מחממים שמן במחבת גדולה על אש בינונית גבוהה. מוסיפים את הנקניקיות ומטגנים עד להזהבה יפה מכל הצדדים, במשך 8-10 דקות. מוציאים לצלחת ומגישים.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
שלום רב האם אפשר להכין את הנקניקיות עד השלב לפני העטיפה בדפי אוזר והטיגון ולהקיפא תודה
לאה09.06.22
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים!

הזוי: מזכיר בת"ת ניצל מחוב של מיליון שקל

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

הרי אתה מקדש!

מאות כבר הוכשרו: קורס מקיף לעריכת חופה וקידושין

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

אין מה לדאוג

השנה יש דרך מהודרת במיוחד להוסיף טעם לפסח >>

כיכר בשיתוף ספרייט | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22