כיכר השבת

בריא יותר

מתכון לפיצה על בסיס חצילים דלת פחמימות, שמוכנה תוך פחות משעה

לפעמים צריך קצת לעגל פינות. לדוגמא, כשמתחשק לכם פיצה בשעת ערב מאוחרת. הכנה של בצק מאפס היא מתישה ומייגעת, מכיוון שהיא נמשכת לנצח ובנוסף, היא יכולה להרוס את המאמצים שלכם לאכול בריא. אז במקום זאת, הכינו את המתכון לפיצה מחצילים. היא דיאטטית יחסית ונטולת גלוטן ואל דאגה, עדיין מכילה גבינה נוטפת (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ד' באייר | 28.04.20
מתכון לפיצה על בסיס חצילים דלת פחמימות, שמוכנה תוך פחות משעה
(צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 חציל גדול (או 2 בינוניים)
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • ¼1 כוסות רוטב עגבניות מוכן
  • ½1 כוסות גבינת מוצרלה מגורדת
  • 2 כוסות עגבניות שרי, חצויות
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום קרועים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. חותכים את הקצוות מהחציל/ים וחותכים לפרוסות בעובי 2 ס"מ. מסדרים את הפרוסות על נייר האפייה ומברישים את שני הצדדים של כל פרוסה בשמן זית. מתבלים במלח ופלפל.

3. צולים את פרוסות החציל עד שהן כמעט רכות, במשך 10-12 דקות.

4. מוציאים את התבנית מהתנור ומורחים מעל כל פרוסה 2 כפות רוטב עגבניות. מפזרים בנדיבות מוצרלה ומסדרים 3-5 חתיכות עגבניות שרי מעל כל פרוסה.

5. מחזירים את הפיצות לתנור וצולים עד להמסה של הגבינה, במשך 5-7 דקות נוספות.

6. מגישים את הפיצות חמות, מעוטרות בבזיליקום.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

חדש

בוט תרופות לפסח מאושר על ידי בד"צ העדה החרדית

כיכר בשיתוף כללית | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22