כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון להום פרייז - תפוחי אדמה עם חמאה וצ'ילי מתוק

בכל מסעדה חלבית המכבדת את עצמה תמצאו בתפריט את מנת ההום פרייז. קוביות תפוחי אדמה פריכות מבחוץ ורכות רכות מבפנים, השוחות ברוטב חמאתי עם חריפות עדינה שמעניק הצ'ילי המתוק. מבחינתנו, המתכון הזה צריך לשדרג כל ארוחה ביתית ולא להיהפך לחלום רחוק שניתן למצוא רק בבתי קפה (מתכונים, אוכל)

3
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ג בסיון | 15.06.20
בלי לצאת מהבית: מתכון להום פרייז כמו במסעדות
בלי לצאת מהבית: מתכון להום פרייז כמו במסעדות (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 4 תפוחי אדמה
  • 1 בצל קטן
  • 3 כפות חמאה
  • מעט שמן זית
  • 1 שן שום
  • 1/2 כף פפריקה מתוקה
  • 1/3 כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • קורט מלח גס
  • 1 ביצה - לא חובה
  • שומשום - לפיזור

אופן ההכנה:

1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות של 1X1 סנטימטר.

2. מניחים בסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה במשך 20 דקות נוספות.

3. לבינתיים, חותכים את הבצל לטבעות ומפרידים בין השכבות.

4. משמנים מחבת גדולה בכף אחת מהחמאה ובמעט שמן זית. מטגנים את הבצל עד שמתחיל להזהיב. מכבים מיד את האש ומעבירים לקערה.

5. כאשר תפוחי האדמה מוכנים (הם צריכים להיות רכים, אך לא מאד), מסננים את המים.

6. מוסיפים למחבת את שתי כפות החמאה הנותרות, מעט שמן זית ואת תפוחי האדמה - בשכבה אחת.

7. מטגנים בלי לערבב במשך כ-7-8 דקות, עד שתפוחי האדמה מתחילים להשחים מלמטה. מוסיפים את הפפריקה והמלח.

8. מרסקים פנימה את השום ומערבבים. מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים קלות.

9. אם רוצים, ניתן להוסיף את הביצה ולערבב היטב. היא מוסיפה מרקם פריך ונמסות יפה.

10. לאחר שהביצה כולה התבשלה מוסיפים את הצ'ילי המתוק ומערבבים שוב עוד 2-3 דקות, עד שהצ'ילי מכסה את כל תפוחי האדמה.

10. מכבים את האש, מעבירים לקערה גדולה ומפזרים שומשום בנדיבות.

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
אכנתי עכשיו ויצאה פשוט מדהים וטעים😋
יאמי..05.07.20
2
וואי שווה!!!
מירי15.06.20
1
אם אני רוצה להוסיף שמנת מוקה, באיזה שלב להוסיף?
חני16.06.20
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

מרגש • צפו בראיון

התפילין של הזולת: סיפורים מרגשים מפרויקט החיבור בין יהודים

אסף מגידו | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22