כיכר השבת

באנו לעזור

המדריך המלא להכנת פטריות מוקפצות מושלמות

אם ניסיתם להקפיץ פטריות והן יצאו רוויות בנוזלים, מכווצות ובלתי מרשימות בעליל - אל ייאוש. אנחנו נסביר לכם איך עושים את זה נכון. מתכון לפטריות מוקפצות מושלמות - שמלווה אתכם מבחירת המחבת ועד לרגע שמכבים את האש (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | ב' בתמוז | 24.06.20
פטריות מוקפצות
פטריות מוקפצות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 כפות שמן
  • 2 כוסות פטריות טריות, פרוסות או חתוכות לריבועים
  • מלח (רצוי מלח גס)
  • 1-2 כפות שום כתוש
  • 1/2 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים - מכל סוג שתרצו

אופן ההכנה:

המחבת הנכונה להקפצת פטריות:

כן, המחבת משחקת כאן תפקיד חשוב. היא חייבת להיות גדולה, חייבת להיות חזקה וחייבת להיות מסוגלת להתחמם לדרגה גבוהה במיוחד. במילים אחרות, המחבת הכי טובה להקפצת פטריות זו מחבת גדולה מברזל יצוק.

חימום המחבת:

אנחנו מקדישים לשלב הזה סעיף נפרד מתהליך ההכנה עצמו, כדי שנוכל להסביר מה עומד מאחורי הדרישה למחבת לוהטת ככל האפשר. כאמור, יש לחמם היטב את המחבת - כשהיא ריקה ויבשה לגמרי, כיוון שהפטריות מכילות כמות משמעותית של מים, המחבת הלוהטת תאדה אותם במהירות, כך שהפטריות לא יתבשלו בנוזלים של עצמן - מה שהופך אותן לספוגות ומכווצות.

קדימה, מתחילים בהכנה:

1. מחממים מחבת גדולה, רצוי מברזל יצוק, על אש גבוהה (איך יודעים שהמחבת לוהטת? אם משפריצים טיפת מים והיא מתאדה ברגע שהיא פוגעת במחבת).

2. מוסיפים למחבת 1-2 כפות שמן ומזיזים את המחבת, כך שהשמן יתפשט על כל שטחה.

3. מוסיפים את הפטריות - אך לא מעמיסים על המחבת. מקפיצים את הפטריות בקבוצות קטנות, כיוון שצפיפות במחבת תיצור אדים שיהפכו למים ויהפכו את הפטריות לספוגות נוזלים.

4. מתבלים את הפטריות בנדיבות במלח ונותנים להן להתבשל ללא הפרעה במשך 3-4 דקות, עד שהן מקבלות גוון חום-זהוב עמוק בתחתית.

5. מוסיפים למחבת את כף השמן הנותרת עם התיבול הרצוי (אנחנו הלכנו על שום כתוש ועשבי תיבול), מערבבים היטב ופורשים את הפטריות לשכבה אחת במחבת, כך שהחום יגיע לכולן באופן שווה. מבשלים 3 דקות נוספות ומסירים מהאש.

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
פשוט אתם צריכים להכין את הפטריות ותוך כדי לקפוץ ואז זה יצא ממש מוקפץ
שירוש12.07.20
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22