כיכר השבת

כמו מקצוענים

מתכון בסיסי וקל להכנת אורז לסושי בבית

סושי קם ונופל על האורז. אם האורז לא עשוי נכון, הסושי יגמגם. אז הנה מתכון מוצלח להכנת אורז לסושי כמו מקצוענים. תוכלו לאכול אותו בקערה עם ירקות, קוביות דג ורוטב פיקנטי או לגלגל סושי אמיתי (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | ח' בתמוז | 30.06.20
אורז לסושי
אורז לסושי (צילום: unsplash)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כוסות אורז ייעודי להכנת סושי, לא מבושל
  • 3 כוסות מים
  • 1/2 כוס חומץ אורז
  • 1 כף שמן צמחי
  • 1/4 כוס סוכר לבן
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה:

מתכון ל-5 כוסות אורז לסושי

1. מניחים את האורז במסננת ושוטפים תחת מים זורמים עד שהמים צלולים.

2. מעבירים את האורז לסיר בינוני, יוצקים מעל 3 כוסות מים ומערבבים. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות, עד שהנוזלים מתאדים מהסיר והאורז רך. מסירים מהאש ומניחים לאורז להצטנן כשהמכסה סגור.

3. במקביל, מערבבים בסיר קטן את החומץ, השמן, הסוכר והמלח ומבשלים על אש בינונית עד שהסוכר נמס.

4. כדי שהאורז יתקרר, מעבירים אותו מהסיר לקערת עץ גדולה ומערבבים אותו בעדינות בכף עץ בתנועות אלכסוניות ולא מעוגלות. תוך כדי, יוצקים על האורז את תערובת החומץ וממשיכים בערבוב אלכסוני (ערבוב מעגלי יהפוך את האורז לעיסה דביקה), עד שהאורז מצטנן מספיק.

מכסים את האורז עד להרכבת הסושי / הגשת האורז בכל דרך שתרצו.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
?
מתי מוספים את סוכר לאורז ? 01.07.20
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22