כיכר השבת

התוספת שתופסת

מתכון לתפוחי אדמה קוריאניים מתוקים ונימוחים

למנה הזו קוראים "אלגמג'ה ג'ורים" ופירושה: "אלגמג'ה" - תפוחי אדמה ו"ג'ורים - קלויים או מבושלים - מאכל ערב לחך העשוי מתפוחי אדמה שהוקפצו בציר, המתובלים ברוטב סויה ודבש. הוא יכול לכלול רק תפוחי אדמה, או בתוספת של ירקות אחרים - בצל, גזר, פלפל. מעדן פשוט וזול שקל להכין בבית. אכלו אותו עם אורז או הגישו אותו לצד המנה העיקרית שלכם (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | א' בחשוון | 19.10.20
תפוחי אדמה קוריאניים מתוקים ונימוחים
תפוחי אדמה קוריאניים מתוקים ונימוחים (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כפות שמן
  • 450 גרם בייבי תפוחי אדמה, חצויים
  • מלח גס
  • 1 בצל בינוני, חתוך לקוביות
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1 כוס מים או ציר עוף
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 1 כף חומץ
  • 3 כפות דבש
  • 1 גזר, חתוך לקוביות
  • 2 כפיות שמן שומשום
  • 1 בצל ירוק, קצוץ דק, בתוספת עוד לקישוט
  • זרעי שומשום, לקישוט

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה, על אש בינונית, מחממים את השמן. מוסיפים את תפוחי האדמה, מתבלים בקורט מלח נדיב ומבשלים עד שמתפתח קרום זהוב, תוך ערבוב מדי פעם, במשך 8-10 דקות. מוסיפים את הבצל והשום ומערבבים עד שהשום מזהיב, במשך 2-3 דקות. מוסיפים פנימה את המים/ציר, רוטב הסויה, החומץ והדבש ואז מערבבים לשילוב אחיד. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 8 דקות.

2. מוסיפים את הגזר וממשיכים בבישול עד שהנוזלים מצטמצמים לרוטב דביק, תוך ערבוב מדי פעם, במשך כ-4 דקות נוספות. מסירים מהאש, מוסיפים את שמן השומשום והבצל הירוק ומערבבים לשילוב מלא.

3. מקשטים בבצל ירוק יותר ושומשום ומגישים.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
נראה טוב
דסי 05.11.20
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

זה וואו

יש תחליף לנדל"ן: אתר שמייצר הכנסה חודשית

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

זה עובד!

ישראלים רוכשים אתרים וגוזרים "שכר דירה"

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22