כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לפולנטה קרמית אפויה - מינימום עבודה, מקסימום תוצאות

אח, פולנטה פולנטה. היא כה מנחמת, אבל לעתים קרובות פשוט לא מובנת. לעמוד ליד הגז ולערבב שעות על גבי שעות? לא תודה. הכירו את השיטה הידנית הזו לפולנטה קרמית אפויה. לפתע, התוספת הגבינתית הזו תיהפך למנה קבועה אצלכם בבית. בישול פולנטה בתנור אינו קונבנציונלי אבל זו השיטה היחידה שמייצרת את התוצאות העקביות ביותר ובעוד הפולנטה עושה את שלה בתנור, מקדו את האנרגיה שלכם להכנת הציפוי שבחרתם, בכיריים. אנחנו חובבים של פטריות פריכות או ירקות מוקפצים רכים, אבל זו יצירת המופת שלכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ז' בחשוון | 25.10.20
מינימום עבודה, מקסימום תוצאות: פולנטה קרמית אפויה
מינימום עבודה, מקסימום תוצאות: פולנטה קרמית אפויה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה55 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כוס (163 גרם) קמח תירס לפולנטה (טחון גס, לא לבישול מיידי או מהיר)
  • 1 כפית מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 4 כוסות (1 ליטר) מים
  • 1/2 כוס (28 גרם) גבינת פרמזן, מגורדת דק
  • 2 כפות (28 גרם) חמאה, חתוכה לקוביות
  • שמן זית

אופן ההכנה:

1. מניחים את רשת התנור במרכזו ומחממים ל-180 מעלות.

2. מזלפים מעט שמן זית על תבנית אפייה בגודל 20X20 ס"מ ומשתמשים בידיים בכדי לצפות בשמן את תחתית התבנית ואת דפנותיה. מוסיפים פנימה את הקמח, המלח וכמה קורטובים מהפלפל השחור. יוצקים את המים ומערבבים לאיחוד.

3. אופים ללא כיסוי במשך 40 דקות. מוציאים מהתנור ומערבבים פנימה את קוביות החמאה והגבינה (את החמאה אין צורך להמיס לחלוטין). מחזירים לתנור ואופים ללא כיסוי עד שכל הנוזלים נספגים והפולנטה קרמית, במשך 8-10 דקות נוספות. מערבבים פעם או פעמיים ומגישים מיד עם התוספת שבחרתם.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22