כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לכרובית קונג פאו - גרסת פרווה מעולה וטעימה

קונג פאו זה מאכל סיני מפורסם ממחוז סצ'ואן. המתכון הבא מחליף את העוף בכרובית - והתוצאה מעולה וטעימה: פרחי כרובית מטוגנים בבלילה ועטופים ברוטב עם איזון נהדר בין מלוח, מתוק וחריף (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ח' בניסן | 21.03.21
כרובית קונג פאו
כרובית קונג פאו (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • ראש כרובית, מחולק לפרחים (כ-4-5 כוסות), שטופים היטב ומנוקזים במסננת
  • 4 פרוסות ג'ינג'ר טרי
  • 4 פלפלי צ'ילי מיובשים (ללא הזרעים), קצוצים
  • 3 שיני שום, קצוצות דק
  • 1/2 פלפל אדום מתוק, חתוך לקוביות
  • 1/2 בצל סגול, קצוץ
  • 1/4 כוס אגוזי קשיו קלויים

לציפוי:

  • 3/4 כוס קמח, מנופה
  • 1 כוס מים קרים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל לבן

לרוטב:

  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות רוטב סויה כהה (אפשר להחליף ברוטב סויה בהיר)
  • 2 כפות ציר ירקות או מים עם מעט אבקת מרק
  • 1 כף חומץ שחור / חומץ אורז / חומץ לבן
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף קורנפלור
  • 1/2 כוס מים

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את כל רכיבי הרוטב עד לקבלת תערובת אחידה ומניחים בצד.

2. בקערה גדולה נוספת, מערבבים את רכיבי הציפוי עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את פרחי הכרובית לבלילה ומערבבים לציפוי מלא. מחממים 4 כפות שמן במחבת גדולה, מטגנים את כל פרחי הכרובית עד להזהבה ומוציאים לנייר סופג.

3. בווק גדול או מחבת גדולה (אפשר להשתמש במחבת בה טוגנה הכרובית, אך יש לנקות ממנה את השמן קודם ולצקת שמן חדש), מחממים 1 כף שמן ומטגנים את הצ'ילי על אש נמוכה עד שהוא ריחני. מוסיפים את הג'ינג'ר, מטגנים עוד דקה ואז מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת תוך ערבוב קל. לבסוף, מוסיפים את והפלפל האדום והבצל הסגול ומטגנים תוך ערבוב עוד דקה.

4. מערבבים שוב את הרוטב בקערה ומוסיפים אותו לווק או למחבת. מבשלים עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך מעט.

5. מוסיפים את פרחי הכרובית, מערבבים עד לציפוי מלא, טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך. מוסיפים את הקשיו, מערבבים קלות, מבשלים הכל במשך 2 דקות ומסירים מהאש. מגישים מיד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

ספיישל לחג

אפילקציה חדשה למהדרין: מטיילים חוויתי בירושלים

כיכר בשיתוף הרל"י | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22