כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לירקות מוקפצים ברוטב סויה ושום

איך מורן פינטו אומרת? "כי הקיץ כבר פה וכי הבטחנו לעצמנו דיאטה", ואנחנו מוסיפים: כי זה פשוט טעים ועם מרקם לעיס וממכר כל כך, מסוג המנות שמתקתקים ברגע ותמיד יוצא וואו (מתכונים, אוכל)

1
מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ח' באייר | 20.04.21
ירקות מוקפצים ברוטב סויה ושום
ירקות מוקפצים ברוטב סויה ושום (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 קישואים, לא מקולפים אך שטופים היטב ופרוסים
  • 2 בצלים סגולים, מקולפים ופרוסים
  • 15 פטריות שמפיניון, פרוסות
  • ראש ברוקולי טרי מפורק לפרחים או 200 גרם ברוקולי קפוא
  • חצי חבילת שעועית ירוקה קפואה
  • 3 שיני שום, פרוסות
  • 2 כפות רוטב סויה
  • מעט מלח
  • 5 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה או ווק, מחממים את שמן הזית, מקפיצים את הברוקולי, הקישואים, הבצל הסגול, הפטריות והשעועית הירוקה - באופן הבא: מוסיפים תחילה את הברוקולי, מקפיצים דקה ואז עוברים לירק הבא. מקפיצים דקה בין ירק לירק, עד שכל הירקות במחבת / בווק והם מתחילים להתרכך.

2. מוסיפים למחבת את השום, מתבלים במעט מלח ויוצקים מעל את רוטב הסויה. מקפיצים הכל יחד עד שהירקות רכים, אך לא מאוד. מגישים מיד, חם. אפשר להוסיף שומשום מעל. מעולה לצד מנות של אורז, עוף או בשר.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
תודה כבה
ללא שם24.04.21
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

מרגש • צפו בראיון

התפילין של הזולת: סיפורים מרגשים מפרויקט החיבור בין יהודים

אסף מגידו | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22