כיכר השבת

לארח בסטייל

מתכון לגספצ'ו: מרק קיצי קר ומרענן שבא בול בזמן

הדרך הכי טובה לנצל עגבניות בשלות ביום לוהט זה להכין איתן גספצ'ו קר וטעים שלחלוטין סוגר פינה לארוחה ואין מושלם ממנו לאירוח בסטייל. מתכון לגספצ'ו פשוט ומהיר הכנה שאי אפשר לסרב לו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ד בסיון | 25.05.21
גספצ'ו - מרק קר וטעים
גספצ'ו - מרק קר וטעים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 6 עגבניות גדולות בשלות, חצויות
  • 1 מלפפון גדול, חצוי לאורך
  • 1 פלפל אדום מתוק, קצוץ גס
  • 1 בצל צהוב, קצוץ גס
  • 2 שיני שום, קצוצות גס
  • 2 פרוסות לחם לבן
  • 3/4 כוס מי קרח
  • 1/4 כוס חומץ יין אדום
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית פפריקה מעושנת

אופן ההכנה:

1. מסירים את החלק הפנימי של העגבניות - הליבה והזרעים, וחותכים את בשר העגבניות לקוביות לא קטנות מדי.

2. מסירים את זרעי המלפפון בעזרת כפית קטנה וקוצצים אותו גס.

3. בקערה גדולה, מניחים את העגבניות, המלפפונים, הבצל והשום. קורעים את פרוסות הלחם (גם את "הקשה") ומוסיפים לקערה יחד עם מי הקרח, החומץ, שמן הזית, המלח והפפריקה. מערבבים עד שכל הרכיבים לחים. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות עד 4 שעות.

4. מעבירים את תכולת הקערה לבלנדר וטוחנים במהירות גבוהה עד לקבלת מרקם חלק, במשך 2 דקות. מוסיפים עוד מי קרח, אם רוצים לדלל יותר את המרקם. טועמים, ומשפרים תיבול עם עוד פפריקה מעושנת, חומץ, מלח ושמן זית, במידת הצורך.

יוצקים את המרק לקערות הגשה, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה וזילוף של שמן זית. אפשר לשמור את הגספצ'ו במקרר עד 3 ימים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

בעלי עסקים?

כך תזהו חשבונית פיקטיבית • מסייעים למניעת פשיעה וטרור 

כיכר בשיתוף רשות המיסים | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22