כיכר השבת

בריא יותר

מתכון לקישואים קראנצ'יים בגריל שמוכנים תוך רבע שעה בלבד

קישוא הוא ירק מנצח מבחינתנו: בריא, קל לתפעול ומתבשל מהר. הנה כמה טיפים להצלחת הקישואים בגריל הללו: 1. בחרו קישואים קטנים יותר. ככל שהקישואים קטנים יותר, כך גם הגרעינים. גרעינים גדולים פחות רצויים פה. 2. הרגישו בנוח לשחק עם התבלינים. קישואים בגריל הם כמו קנבס ריק - אתם לא צריכים לעצור במלח ופלפל (או אפילו בתיבול שאנו הצענו). הוסיפו קצת קריספיות כדוגמת אגוזים או גרעינים קלויים ו/או שדרגו בעשבי תיבול קצוצים. 3. הגישו את המנה בהקדם האפשרי. קישואים נוטים להיות קצת דייסתיים כשהם 'יושבים' (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"א בסיון | 01.06.21
רבע שעה הכנה, מתחילה ועד סוף: קישואים קראנצ'יים בגריל
רבע שעה הכנה, מתחילה ועד סוף: קישואים קראנצ'יים בגריל (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 קישואים בינוניים, פרוסים לרצועות עבות
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כפית גרידת לימון
  • 1/4 כפית צ'ילי כתוש ועוד מעט - לקישוט
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 4 עלי בזיליקום, קרועים לחתיכות בינוניות

אופן ההכנה:

1. משמנים ומחממים מכשיר גריל / מחבת פסים, על חום בינוני-גבוה. מקפיצים בקערה גדולה את הקישואים, השמן, גרידת הלימון והצ'ילי הכתוש. מתבלים במלח ופלפל.

2. לאחר שהגריל / מחבת חם, משתמשים במלקחיים כדי להניח את הקישואים על הגריל. מכסים וצולים 3 דקות. הופכים וממשיכים בבישול עוד 2-3 דקות, מכוסים.

3. כשהקישואים רכים, מסירים מהאש ומקשטים בבזיליקום וצ'ילי גרוס ומגישים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

לשובע ולא לרזון:

מאכילים את העניים – ומקבלים את הקמיע של ר' ישעי'לה

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22