כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפולנטה קרמית עם פטריות מוקפצות מעל

פולנטה רכה ונימוחה שמרגישה כמו ענן ועליה תוספת של פטריות מוקפצות ברוטב קרמי מיוחד ומענג על בסיס חמאה ורוטב סויה עם ציר פטריות - שילוב מדהים ומפתיע. ארוחה חלבית מזינה וטעימה שכל אחד יכול להכין (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ב' באב | 11.07.21
פולנטה ופטריות מוקפצות
פולנטה ופטריות מוקפצות (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

לפולנטה:

  • 2 כוסות חלב (מורידים 3 כפות חלב מאחת הכוסות)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוסות קמח תירס איכותי לפולנטה
  • 60 גרם חמאה
  • 1 כף פרמזן מגוררת

לפטריות:

  • 14 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות
  • 75 גרם חמאה קרה
  • 1 שן שום, קלופה וכתושה
  • 220 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות דק
  • 1 כפית עלי תימין טריים
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף שמנת מתוקה
  • 1 כף שמן זית
  • פלפל שחור, רצוי טחון טרי

אופן ההכנה:

הכנת הפולנטה:
1. לסיר בינוני עם תחתית כבדה על אש בינונית-גבוהה, יוצקים 1/2 4 כוסות מים ואת החלב. מביאים לסף רתיחה (אך לא נותנים לנוזלים לרתוח) ומוסיפים מלח.

2. לאט לאט, "בזרם" דק, מוסיפים לסיר את קמח התירס תוך כדי בחישה מתמדת עם מטריפה ידנית כדי למנוע היווצרות גושים. מערבבים כך במשך 2-3 דקות עד שהתערובת מסמיכה (יתכן שהיא לא תסמיך מיד - אל דאגה, היא תתגבש בהמשך הבישול).

3. מנמיכים לאש נמוכה ביותר ומבשלים במשך 40-45 דקות. כל 5-10 דקות מערבבים את הפולנטה ואם היא הופכת לסמיכה מדי, מוסיפים בין 1/2 ל-1 כוס מים, מערבבים היטב וממשיכים בבישול.

4. מוסיפים את החמאה לפולנטה, מערבבים היטב, מוסיפים את הפרמזן, מערבבים וטועמים - מתבלים בעוד קצת מלח, אם צריך. מכבים את האש.

5. ממלאים מים בסיר גדול, מביאים אותם לסף רתיחה ואז מניחים בתוך הסיר את הסיר עם הפולנטה כשהוא מכוסה, ועוברים להכנת הפטריות.

הכנת הפטריות:
6. בקערה קטנה, מניחים פטריות פורצ'יני ומכסים אותן ב-1/2 כוס מים רותחים. משרים במשך 20 דקות ואז מוציאים את הפטריות וקוצצים אותן גס. שומרים בצד את מי ההשרייה.

7. במחבת גדולה, ממיסים 30 גרם חמאה על אש גבוהה. מוסיפים את השום, מטגנים במשך 30 שניות עד שהוא ריחני ואז מוסיפים את הפטריות הפרוסות, הפטריות המיובשות הקצוצות והתימין ומקפיצים יחד במשך 3-4 דקות עד להשחמה יפה.

8. יוצקים למחבת 1/4 כוס ממי השריית הפטריות ומגרדים את תחתית המחבת עם כף עץ. מצמצמים את הרוטב לחצי ואז מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומוסיפים את החמאה הנותרת. מערבבים עד החמאה נטמעת ברוטב ומוסיפים גם את רוטב הסויה, השמנת המתוקה ושמן הזית. נותנים לתערובת להתבשל שהרוטב מסמיך, מסירים מהאש ומתבלים במעט פלפל שחור, לפי הטעם.

9. מחלקים את הפולנטה בין קערות הגשה אישיות, יוצקים מעל מתבשיל הפטריות החם ומגישים מיד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

מחלה אוטואימונית

ראש הישיבה מתחנן: "את אחי אני מבקש; צריך לשקם את בית המשפחה שחלתה"

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

פשוט, דיגיטלי, חכם ויעיל 

ללא הלוואה או גמ"ח: כך יישאר לכם כסף לפינוקים בכל חודש

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22