כיכר השבת

חנוכה

מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים בדיוק כמו שצריך

תזדקקו לחמישה מרכיבים בסיסיים בלבד כדי להגיע לאושר העילאי שמביאות לביבות תפוחי האדמה האלו. המפתח להכנת לאטקעס טובים הוא לספוג כמה שיותר לחות מהירקות לפני טיגונם, כך שהם יהיו יבשים לגמרי כשיגעו בשמן. אפשר גם לתבל את התערובת הרגילה שלכם בבטטות, קישואים או גזר, או להוסיף גבינה ועשבי תיבול טריים לבלילה (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ד בכסלו | 18.12.22
בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים
בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 1 בצל קטן, קלוף וחצוי
  • 4 תפוחי אדמה זהובים וגדולים, קלופים
  • 1 ביצה גדולה, טרופה קלות
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 1/3 כוס שמן
  • 3 כפות חמאה / מרגרינה בטעם חמאה

אופן ההכנה:

1. מניחים מגבת מטבח גדולה ונקיה על השיש ומעליה פומפיה. מגררים את הבצל על החלק הגס של הפומפייה. עוטפים את הבצל המגורר במגבת וסוחטים מעל הכיור כדי להיפטר מלחות מיותרת. מעבירים לקערה גדולה.

2. אם המגבת לחה מאוד, מחליפים אותה בחדשה. מגררים את תפוחי האדמה על החלק הגס של הפומפייה מעל המגבת. כשמסיימים כל תפוח אדמה, סוחטים את המים כפי שעשיתם עם הבצל. חוזרים על הפעולה עד שכל תפוחי האדמה מגוררים וסחוטים. מעבירים לקערה עם הבצל. מערבבים. (הערה: אם התערובת עדיין מרגישה רטובה למגע, ייבשו אותה פעם נוספת.)

3. מוסיפים את הביצה לקערה ומערבבים לאיחוד. מתבלים במלח ופלפל.

4. במחבת גדולה מחממים את השמן והחמאה / מרגרינה, על אש בינונית-גבוהה. עובדים בקבוצות, מעבירים שליש כוס מתערובת תפוחי האדמה לתוך השמן והחמאה החמים. משתמשים במרית כדי לשטח אותה מעט. מטגנים עד להזהבה ופריכות, כ-3-5 דקות לכל צד. מגישים מיד.

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
תודה על המתכון הנפלא טיפ-אפשר לסנן את הבצל ותפוא גם על גבי מסננת פשוט לסחוט בתוך המסננת על ידי לחיצה חנוכה שמח חבל ללכלך מגבת
אמא אוהבת18.12.22
אולי גם יעניין אותך
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

מודל מנצח

להיות בעל עסק בינלאומי בלי סחורה ושילוח

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22