כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לפירה בטטות קטיפתי

הבעיה עם רוב המתכונים לפירה בטטות, היא שהם מתוקים מדי - באים עם סוכר חום ומרשמלו (כן כן, תתפלאו) ומתאימים יותר כקינוח. אז הרמנו את הכפפה, הוספנו כמה מרכיבים מלוחים לבטטות שלנו, כדי לאזן את המתיקות המובנית שלהן ולהפוך אותן למנת צד ראויה לבשר: פטרוזיליה טרייה ובצל ירוק קצוצים דק, בשילוב קורטוב מיונז ומרגרינה בטעם חמאה. יצא לנו פשוט מושלם (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | ה' בטבת | 29.12.22
הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי
הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 7 בטטות קטנות או בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות
  • 2 כפיות מלח, מחולקות
  • 1/3 כוס בצל ירוק פרוס דק
  • 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1/4 כוס מיונז
  • 3 כפות קוביות מרגרינה בטעם חמאה
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית שמן זית

אופן ההכנה:

1. מניחים את קוביות הבטטה בסיר גדול ומוסיפים מספיק מים, כך שיכסו אותן בלפחות שניים וחצי סנטימטרים. מוסיפים כפית מלח ומביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה. מנמיכים את האש ומבשלים, ללא מכסה, עד שהבטטות רכות, 9-12 דקות.

2. מסננים היטב ואז מחזירים את הבטטות לסיר. מועכים למרקם הרצוי.

3. מוסיפים את רוב הבצל הירוק והפטרוזיליה ושומרים כמות קטנה מכל אחד מהם - לקישוט. מוסיפים את השום ומערבבים לאיחוד. לאחר מכן מערבבים פנימה את רוב המיונז (שומרים בערך כף אחת לקישוט), את כל המרגרינה וכפית המלח הנותרת. מתבלים לפי הטעם במלח נוסף ופלפל שחור גרוס.

4. מעבירים את הפירה לקערת הגשה ומערבבים פנימה את המיונז השמור. מפזרים את הבצל הירוק והפטרוזיליה הנותרים מעל, מטפטפים מעט שמן זית ומסיימים בקורט פלפל שחור.

מגישים מיד. השאריות ישמרו היטב, מכוסות ומקוררות, 3-4 ימים.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
אפשר בלי מרגרינה ואם כן מה במקומה?
שאלה29.12.22
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

"על אלה אני בוכיה"

העדויות, הניצולים והזוועות: ספרי השואה שאתם חייבים לקרוא

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22
ש

ללא הלוואות או גמ"חים!

האפליקציה שתשאיר אתכם בסוף כל חודש עם יתרה בעו"ש

כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22