במוקד: אל ג'זירה

נחשף: זה הדיל הסודי שנעשה בין איראן לקטאר - כדי שלא תותקף

גורם שלטוני במפרץ חושף: שיח בין דוחה לטהראן הוביל להפחתה משמעותית בתקיפות • בתמורה: אל ג'זירה נקט קו פחות לוחמני ונתן במה לדוברים איראנים | קטר מכחישה בתוקף (העולם הערבי)

מימין תקיפות בדוחה, משמאל א-תאני בריאיון (צילום: מתוך רשתות חברתיות)

גורם שלטוני בכיר באחת ממדינות המפרץ חשף בשיחה עם כתב כאן חדשות, רועי קייס, כי בימים האחרונים של המלחמה התקיים שיח בין קטר ל שהוביל להפחתה משמעותית בתקיפות האיראניות נגד דוחה.

החשיפה מגיעה על רקע דיווחים שפורסמו לאחרונה על הבנות שהושגו בין שתי המדינות, לאחר שמתקן הגז הגדול בצפון קטר הותקף.

על פי הגורם, בתמורה להפחתת התקיפות ביקשה איראן מקטר שערוץ אל-ג'זירה הקטרי ינקוט קו פחות לוחמני כלפי טהראן וייתן יותר במה לדוברים איראנים. "זה אכן קרה", מסר הגורם, תוך שהוא מציין את החשיבות שרואה איראן בערוץ להעברת מסרים לעולם הערבי.

אחד הדוברים הבולטים שקיבל במה בערוץ הוא חסן אחמדיאן מאוניברסיטת טהראן, שהופיע הן בגרסה האנגלית והן בגרסה הערבית של אל-ג'זירה. הופעות אלו התרחשו בתקופה שבה, לטענת הגורם, הערוץ אכן שינה את הטון כלפי איראן לעומת התקופה שבה שידר ביקורת חריפה על התקיפות במפרץ.

כזכור, תאגיד השידור האיראני אף איים לתקוף את משרדי אל-ג'זירה בדוחה, אך חזר בו מהאיום באופן מפתיע והסיר את אזהרת הפינוי. בקטר דחו אז בתוקף את הטענות על קשר בין האיום לבין שינוי המדיניות.

רגעי התקיפה האיראנית בסעודיה (צילום מסך)

קטר מכחישה בתוקף

בקטר דוחים לחלוטין את הטענות על הבנות שהושגו עם איראן במהלך המלחמה. "לא הייתה כל עסקה", הבהירו גורמים רשמיים בדוחה, תוך שהם מכחישים בתוקף שהמדינה שילמה לאיראנים בתמורה להפסקת התקיפות או שהשפיעה על מדיניות אל-ג'זירה.

יצוין כי קטר נחשבת לאחת המדינות הקרובות ביותר לאיראן במפרץ בימי שגרה, ושמרה על קשרים דיפלומטיים עם טהראן גם בתקופות מתיחות אזורית. במהלך המלחמה, קטר אף סילקה את הנספח הצבאי האיראני לאחר תקיפות חוזרות במתקני האנרגיה שלה.

טראמפ בליל המתקפה בשבת (צילום: הבית הלבן)

הרקע: מתקן הגז והתקיפות

הדיווחים על הבנות בין קטר לאיראן החלו להתפרסם לאחר שמתקן הגז הגדול בצפון קטר הותקף במהלך המלחמה. הנשיא טראמפ אף הבהיר כי ישראל לא תתקוף שוב את שדה הגז, אלא אם כן איראן תחליט לתקוף את קטר - במצב כזה איים כי ארצות הברית תפוצץ באופן מסיבי את כל שדה הגז דרום פארס באיראן.

החשיפה מצטרפת למתיחות המתמשכת במפרץ הפרסי, כאשר מדינות ערב הסוניות מבקשות מארצות הברית לנקוט בגישה נחרצת יותר כלפי איראן. בעוד מדבר על "חלון דיפלומטי", במפרץ דורשים פירוק מוחלט של יכולות הגרעין והטילים של טהראן.

בכתבה זו נעשה שימוש בצילומים אשר בעל הזכויות בהם לא נודע או לא אותר, בהתאם להוראות סעיף 27א לחוק זכות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות שלחו הודעה על כך בצירוף הצילום המקורי לדוא"ל desk@kikar.co.il.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (96%)

לא (4%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

3
מדהים פשוט מדהים ללמוד מהאירנים איך כאשר אתה מותקף לא תמיד כח פיזי יכול להכריע אלא השתמש בפה ובאסטרטגיה להניע את המערב ולסנדל אותו הם חכמים
אלי
2
קטאר אויבת שלנו בדיוק כמו איראן לא פחות, היא מממנת טרור ואנטישמיות במיליארדי דולר לשנה, ימ"ש ברור שהם סגורים בדיל עם האיראנים, הלוואי ובע"ה תהיה מילחמה קשה ביניהם ובהצלחה גדולה לשניהם,
שייעלה
1
לא הבנתי את "במפרץ דורשים..." תממנו את כל המלחמה הזאת נדבר
אדיר

אולי גם יעניין אותך:

עוד בהעולם הערבי: