נאום דרמטי ברייכמן

איזנקוט חושף: "הציעו לי להדיח את נתניהו ולהיות ראש ממשלה"

בנאום דרמטי, חשף הרמטכ"ל לשעבר כי חודש לאחר פרוץ המלחמה פנו אליו חברי קואליציה במהלך להקמת ממשלה חלופית. איזנקוט תקף את נתניהו וקבע: "זו הממשלה הרעה ביותר מאז קום המדינה, החלפתה היא חובה" (פוליטי מדיני)

גדי איזנקוט (צילום: Avshalom Sassoni/Flash90)

במקביל למתיחות הבינלאומית, ניצל היום (רביעי) רב-אלוף במיל' גדי איזנקוט את כנס הרצליה למתקפה חסרת תקדים על הנהגת המדינה. בנאום תקיף חשף איזנקוט כי כחודש לאחר פרוץ המלחמה הוצע לו להוביל מהלך של אי-אמון קונסטרוקטיבי ולהתמנות לראשות הממשלה לזמן קצר כדי לייצב את המדינה.

המהלך לא צלח, אך הוביל את איזנקוט למסקנה כי החלפת הממשלה, אותה הגדיר כ"רעה ביותר מאז הקמת המדינה", היא חובתו הציבורית העליונה. איזנקוט תקף את ראש הממשלה בחריפות, והאשים אותו בניהול המדינה באמצעות שקרים והפחדות, במיוחד בנושאי הגרעין האיראני והמבצע ברפיח.

לדבריו, נתניהו כבול פוליטית לשר הביטחון הלאומי איתמר בן גביר ולשר האוצר בצלאל סמוטריץ', מה שמונע ממנו לתרגם הישגים צבאיים להישגים מדיניים. "ראש הממשלה נושא באחריות מלאה למחדלי ממשלתו ולכישלונותיה", הבהיר איזנקוט.

כישלון אסטרטגי בלבנון

בהתייחסו לגזרה הצפונית, חשף איזנקוט כי מערכת הביטחון הכינה תוכנית התקפית רחבה ביותר נגד , שמבצע הביפרים היה רק "קצה הקרחון" שלה. על פי דבריו, נתניהו בחר שלא לממש את התוכנית ולמסמס את המומנטום הצבאי, עד שהסדר הסיום נכפה על ישראל על ידי ארצות הברית.

מליאת הכנסת (צילום: יונתן זינדל/Flash90)

איזנקוט הזהיר כי ישראל חייבת להתנות כל הסדר בסידורים ביטחוניים קשיחים ובפירוז חיזבאללה, בדומה למודל סיני, כדי למנוע מלחמת גרילה ממושכת. "אם לא נפעל בנחישות, נמצא את עצמנו שוב בעימות מתמשך", הזהיר.

החשיפה הדרמטית מגיעה על רקע סקרים שמצביעים על מרוץ צמוד בין הליכוד למפלגת ישר! בראשות איזנקוט. על פי סקרים שפורסמו לאחרונה, מפלגתו של איזנקוט צפויה לזכות ב-20 מנדטים, בעוד הליכוד מובילה עם 23 מנדטים. במקרה של איחוד פוליטי תחת הנהגתו של איזנקוט, מפלגתו עשויה לזנק ל-37 מנדטים.

בימים האחרונים התלהטה המערכה הפוליטית, כאשר מפלגת ישר! הגישה עתירה נגד מפלגת הציונות הדתית בדרישה להסיר סרטון פרסומי. סמוטריץ' הגיב בחריפות: "זהו ניסיון השתקה מגוחך. איזנקוט נבהל מהסרטון שחושף את האמת על ממשלת השמאל שהוא הולך להקים".

בשיחה על עתיד המפה הפוליטית, סירב יו"ר מפלגת 'ישר' לפסול מראש שותפויות פוליטיות, והדגיש כי הוא מוכן לשבת עם כל מי שמאמין בישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית, מקבל את ערכי מגילת העצמאות ומחויב לחובת השירות הצבאי והלאומי.

איזנקוט הבהיר כי המטרה המרכזית שלו היא ניצחון בבחירות והחלפת נתניהו: "צריך לנצח אותו בכל דרך", אמר, והציב יעד אסטרטגי של הקמת גוש ציוני ממלכתי שיזכה ב-63 עד 65 מנדטים. עם זאת, הוא הציג תרחיש חלופי בו האופוזיציה מגיעה ל-58 מנדטים, וקרא לפעול להחלפת הממשלה גם ללא המפלגות הערביות: "קודם צריך לנצח אותו, להביא את זה להצבעה. לפנות לכל הח"כים, כולל אנשים הגונים בליכוד ובמפלגות האחרות שירימו יד ויתמכו".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (23%)

לא (77%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

12
רמטכ"ל כושל כמו הרצי הלוי!!!!
רא
11
אחד הרמטכלים הכושלים שדרדר את צה"ל ואחראי במישרין ובעקיפין לשביעי באוקטובר שוב השמאל שם אחד כושל בתור משיח השקר שלו!
ציפי
10
משת"פ של אויבי ישראל
דוד
9
בדומה למודל סיני? כאילו שהמצרים לא מכניסים נשק לסיני?
אתה רציני?
8
יאללה גם נהיה שמאלני ומתחיל לדבר שטויות קצת עלה בסקרים פתאום הוא מרגיש שהוא כבר חייב להחליף את ביבי
חי בסרט
7
מי יצלינו מההזוי איזנקרוט שפשוט כנראה לא יודע מה זה ראש ממשלה
צחי
6
הבן אדם עף על עצמו ,אז קצת הסקרים מחמיאים,בשביל זה הוא כבר מדמיין שהציעו לו ראש.ממשלה וכל יום הוא יוצא עם כותרת חדשה,אין סיכוי בעולם שאיזינקוט יהיה ראש ממשלה!!
דוד
5
מי אתה אייזנקוט איש כושל מי יבחר בך אתה תהיה אפר לכפות רגלים של ביבי המלך
גדי
4
להזכירך מודל סיני על הפנים. מדהים אותי איך אחד שעוד לא היה בממשלה בכנסת מדבר כאילו זהו כל העם בוחר בו. קצת צניעות לא תזיק היו לך כמה החלטות צבאיות לא משהו כרמטכ״ל אז אולי תתחיל צעד צעד ולא ריצה לשום מקום?
פרח
3
טיפש או מטומטם? אני מתלבט....
אריק
טיפש 🤣
רא

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני: