באנו לשדרג

פולנטה איטלקית קטיפתית וממש לא מסובכת

הריקוטה מביאה את הטעם העשיר והפרמזן מוסיפה את העומק ושתיהן יחד ישכיחו מכם כל מה שידעתם על פולנטה - או מה שהישראלים חובבי הסטראוטיפים העדתיים אוהבים לחשוב על מחית התירס תוצרת אירופה (מתכונים, אוכל)

פולנטה איטלקית קטיפתית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס חלב - עדיף דל שומן
  • 1/2 כוס פולנטה יבשה (קמח תירס)
  • מלח גס
  • 1/2 כוס גבינת ריקוטה - עדיף דלת שומן
  • 2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
  • 2 כפות עלי בזיליקום, קצוצים דק

אופן ההכנה:

1. בקלחת (סיר ייעודי לבישול רטבים, עמוק עם ידית ארוכה) או במחבת עמוקה ורחבה, מביאים לרתיחה את המים והחלב על אש בינונית-נמוכה. כשהנוזלים מבעבעים, מוסיפים את הפולנטה לסיר בהדרגה תוך ערבוב מתמיד ומהיר כדי למנוע היווצרות גושים. מוסיפים קמצוץ מלח וממשיכים לבשל על אש בינונית-נמוכה תוך ערבוב לעתים קרובות.

2. לאחר 20 דקות של בישול, כשלפולנטה אין מרקם גרגרי, מוסיפים 1/4 כוס גבינת ריקוטה ואת גבינת הפרמזן כולה ומערבבים בעזרת מטרף או כף עץ עד הגבינה נמסה. מסירים מהאש.

אופן ההגשה: מחלקים את הפולנטה בין 4 צלחות הגשה, מניחים כף ריקוטה מעל כל אחת, מפזרים מעל בזיליקום קצוץ ומגישים מיד. תוספת מעולה לכל העסק הזה יהיו הפטריות המוקפצות האלה.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
פולנטה עם ריקוטה ובמקום פרמזן גרנה פדנו, הרבה יותר מוצלחת והופכת את הטעם של הפולנטה לעשיר ועמוק.
מירב

עוד בבוקר ובראנץ´: