מרשים וטעים בטרוף

עוגת הוופלה שכבשה את שולחן השמחות: 7 שכבות של שוקולד מתמסמס

מי יכול לעמוד בפני עוגת וופלה מרשימה, עם 7 שכבות דקיקות ופריכות, וביניהן קרם שוקולד עשיר שמתמסמס בכל ביס? זו העוגה שתכבוש את שולחן השמחות — והיא גם קלה להכנה הרבה יותר ממה שנדמה. הנה המתכון שכולם יבקשו ממך! (אוכל ומתכונים)

עוגת וופלה עם 7 שכבות דקיקות וקרם שוקולד מפתיע (צילום: באדיבות המצלם)
מנות/יחידות40
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקשה
פרווה

מצרכים

    לשכבות הבצק:

    5 כוס קמח
    1/2 כוס סוכר
    3 חלמונים
    אחד ורבע כוס מים רותחים
    כפית סודה לשתייה
    כפית אבקת אפייה
    225 גר' מרגרינה
    תבנית תנור ענקית

    לשכבות הקרם:

    450 גר' שוקולד מריר
    1 כוס סוכר
    4 כפיות קפה
    1 כוס מים

    400 גר' נטורינה
    3 חב' סוכר וניל
    5 חלבונים + 3 ביצים שלמות

    הוראות הכנה:

    הכנת הבצק:

    חתכו את הנטורינה לקוביות, הניחו בתחתית קערת המיקסר, שפכו מעל מים רותחים, ערבבו היטב עד להמסת הנטורינה. הוסיפו את שאר המרכיבים וערבלו היטב בקערת המיקסר. חלקו ל-7 חלקים שווים בגודלם.

    הכנת הקרם:

    המיסו במיקרוגל את השוקולד מריר, הסוכר הקפה והמים.

    ערבלו את את החלבונים, הביצים, סוכר הוניל והנטורינה בבלנדר.

    אחדו את השוקולד המומס והמוצרים שערבלתם בבלנדר לתרכובת אחידה.

    חלקו את הקרם ל-6 חלקים שווים.

    טיפ: לקבלת חלוקה שווה. מלאו 6 צלחות עמוקות באופן שווה.

    אפיית העלים:

    רדדו כל עלה של בצק בגודל של תבנית תנור ענקית. אפו למשך 5 דקת בדיוק על 180 מעלות חום.

    בזמן שעלה אחד נאפה, רדדו עלה נוסף עד לגמר אפיית העלים.

    הרכבת העוגה:

    צננו את העלים האפויים ולאחר מכן הרכיבו את העוגה. הניחו בתבנית את שכבת העלה הראשונה, מרחו מעל שכבת שוקולד. הניחו שכבת בצק נוסף, מעליה קרם שוקולד, וכן הלאה (7 שכבות בצק ו-6 שכבות קרם).

    הקפיאו את העוגה וחתכו למלבנים יפים. העוגה טובה בהקפאה.

    אהבתם? שתפו בתגובות

    האם הכתבה עניינה אותך?

    כן (100%)

    לא (0%)

    תוכן שאסור לפספס:

    0 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    אולי גם יעניין אותך:

    עוד בעוגות ועוגיות: