מה עושים עם שאריות המצות מפסח?

כל מוצאי פסח אותה שאלה - מה עושים עם ערימות המצות שנשארו? מדור צרכנות נבונה עם שלושה מתכונים שיהפכו כל מצה למעדן שהילדים שלכם יאהבו (צרכנות נבונה)

שושי מילר | כיכר השבת |
מה עושים עם ערימות המצות שנשארו מפסח?| (צילום: פלאש 90)

כל פסח, שאריות המצות מחג הפסח תמיד משאירים אותנו עם בעיה, אל מול הלחמניות החמימות שיצאו זה עתה מהתנור אין להן סיכוי. הילדים לא 'מתים' עליהן בקיצור צרה צרורה.

אילולי פסח שני בו אנו גורסים עוד כמות קטנה של מצות הקושי להשתחרר מהקילוגרמים של לחם העוני היקר הזה היו קשים מנשא.

מדור צרכנות נבונה מגיש לכם 3 דרכים להפוך את שאריות המצות למאכלים טעימים במיוחד.

גליליות ברוטב פטריות

חומרים:

  • 10 מצות מכונה
  • 2 בצלים
  • 2 ביצים
  • כחצי קילו בשר טחון
  • שקית קטנה של אבקת רוטב פטריות
  • סלסלת פטריות שמפיניון
  • שמן לטיגון
  • מלח, פלפל
  • ראס אל חנות לפי הטעם

אופן ההכנה:

  • מרטיבים את המצות היטב (לא להגזים) כשעה מראש, עורמים לערמה ועוטפים במגבת שנשטפה במים
  • מטגנים את אחד הבצלים עד להשחמה במחבת בעלת מכסה. מנמיכים את האש ומוסיפם את הבשר ומתבלים
  • מכסים, ומשאירים את הבשר להתבשל מעט במחבת באדים. לאחר מכן מוציאים את המכסה ומאדים מעט

להכנת הרוטב: קוצצים את הבצל הנותר, ופורסים את פטריות לפרוסות ומטגנים במעט שמן

מוסיפים את אבקת רוטב הפטריות, ומוסיפים מים על פי הכמות הרשומה על שקית האבקה

להגשה: לאחר שהמצות הפכו לרכות. חוצים כל מצה לשניים, בקצה של כל מצה מניחים כף נדיבה של מילוי ומגלגלים.

טובלים את הגלילית בביצה ומטגנים בכדי להגיע לסיגירה מושלמת של הגלילית

יוצקים על כל גלילית מעט מרוטב הפטריות שהכנו, ומגישים

עוגת מצות: שכבות במילוי שוקולד

החומרים:

  • 8 מצות מכונה
  • 200 גר' חמאה
  • 3 חפיסות שוקלד מריר עם אחוז גבוה של מוצקי קקאו

אופן ההכנה:

  • ממיסים את השוקלד והחמאה
  • מורחים כל מצה בשוקולד, מוסיפים מעליה עוד מצה כמו בעוגת קאסטה
  • מעל השכבה העליונה מורחים שוקולד, ומקשטים בשבבי אגוזים
  • מצננים במקרר עד להתרככות המצות (יום שלם) ומגישים

אפשר להוסיף במילוי לפי הטעם

קציצות מצה במילוי אגוזים וצימוקים

החומרים:

  • 6 מצות
  • 3 ביצים
  • חצי כוס דבש
  • 150 גרם אגוזים
  • 150 גרם צימוקים
  • 2 כפיות קינמון

אופן ההכנה:

לערבב היטב את העיסה. ליצור ממנה קציצות עגולות. לאפות בתבנית משומנת, כחצי שעה, במאתיים מעלות (ככה זה אצלי בתנור. נסו להתאים לתנור שלכם. הכי רצוי לבדוק אחרי עשרים דקות, שלא יישרף).

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר