בהלה בחסידות

הקורונה בויז'ניץ: אברך נוסף חלה בנגיף

חסיד ויז'ניץ נוסף נדבק בנגיף ה'קורונה'. ל'כיכר השבת' נודע כי מדובר באברך תושב עפולה, שככל הנראה השתתף בחג הפורים ב'טישים' בויז'ניץ. כעת נבדק היכן בדיוק שהה (חרדים)

(צילום: חיים גולדברג, כיכר השבת)

ימים ספורים לאחר שהתגלה כי חסיד ויז'ניץ, תושב בני ברק, חלה ב'קורונה', הבוקר (חמישי) נודע כי חסיד ויז'ניץ נוסף נדבק בנגיף.

ל'כיכר השבת' נודע כי מדובר באברך צעיר כבן 22, המתגורר בקהילת חסידי ויז'ניץ בעיר עפולה, שככל הנראה השתתף במהלך חג הפורים ב'טישים' בויז'ניץ, ומאז חזר לעפולה שם שהה בכמה בתי כנסת ובתי מדרש בעיר.

האברך נכנס לבידוד, ובשלב זה בודקים בבית המדרש ויז'ניץ בעפולה את מצלמות אבטחה, זאת על מנת לבדוק מי האנשים ששהו בקרבתו במהלך הימים האחרונים.

מפרטים ראשונים שנבדקו עולה כי האברך התפלל בליל שבת בגני ילדים ברחוב ויינגייט, בשבת בבוקר בבית מדרש פשווארסק ובנחה וסעודה שלישית שהה בבית המדרש ברחוב הזית, שם, כאמור, בודקים את מצלמות האבטחה.

יצויין כי בשלב הזה טרם ברור היכן וממי נדבק האברך, וכי הנושא נמצא בבדיקה.

בנוסף, גם בבית המדרש הגדול של החסידות בבני ברק צפויים לערוך בדיקה דומה, כדי לאתר את המקום בו עמד האברך בימי הפורים, על מנת לעדכן את החסידים ששהו בקרבתו במשך יותר מ. 15 דקות שעליהם להיכנס לבידוד.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

7
מי שלא מצייט לדברי חכמים למשרד הרביאות שלא יקבל את המלוניות הבידוד אלא ישאר בבית בבידוד עם המשפחה שלו מי שיזכה למלונות זה רק ששומר וממושמע לחוקי המדינה
נחמן צודק
6
המדינה צריכה שלא לטפל באנשים שלא נשמעים להוראות. שישאו בתוצאות של מעשיהם. יתרה מכך לתבוע אותם משפטית על נזקים שגרמו לאחרים. רק כך הזלזול בחיי אדם יפסק.
מיכל
5
שהשם ישמור ממה שעלול להתגלות בעוד כמה ימים בקרב חסידי בעלז. אצלם נדחסו בביהמ"ד הגדול אלפים, ולא רק בפורים, אלא גם בשבת שעברה. כולל בטיש גדול שנערך בליל שבת. כאשר כבר היה ברור לכל בר דעת עד כמה הדבר מסוכן.
שלמה
4
לצערי הרב דווקא הציבור החרדי שאמור ליישם את הפסוק:"ושמרתם לנפשותיכם", מצפצפים על הנחיות משרד הבריאות שבראשו עומד שר חרדי. עצוב.
שרון רביב
3
אחד מהקהילה!! פחד!!!
עפולאי
2
דווקא האדמור מויזניץ הוא זה שהקפיד ומקפיד (יותר מיתר מנהיגי הציבור) על הוראות משרד הבריאות. להזכירכם, כי בפורים פרזות, עדיין הייתה הוראת משרד הבריאות לאסור כנסים רק מעל 5,000 איש. שזה הרבה יותר ממספר האנשים שהיו בויזניץ בעת קריאת המגילה.
שמואל
1
למה רוב הנדבקים מקרב החרדים הם אשכנזים האם זה בגלל שאתם חסרי אחריות ולא איכפת לכם מהזולת או שהנגיף מבדיל בין דם לדם.
גזענות נגיפית
כן בפשטות. הציבורי החרדי הארכיטיפי מצפצף על כל צו שמגיע מהממשל הציוני, אפילו אם חייו שלו תלויים מנגד, וכ"ש חיי אחרים. הם אספסופים מסוכנים שנראה לכם ע"פ צבע עורן שזה ציבור נאור רציונאלי וכו', אך זה ציבור עדרי מסוכן ביותר בזמנים כאלו בעיקר. משא"כ בעלי תשובה זן אחר מקיים דברי חכמים
יייי

אולי גם יעניין אותך:

עוד בקורונה - כל העדכונים: