לקראת 'הסגר'?

חיילי צה"ל יחלקו מזון בערים חרדיות נוספות

אחרי חלוקת המזון המתוכננת לקשישים ומבודדים המתגוררים בבני ברק, שהוגדרה כ'אזור מוגבל' בגלל הקורונה, מתכוונים בצה"ל ליישם בקרוב מודל דומה בעוד ערים חרדיות. כל הפרטים (חרדים)

חלוקת מזון בידי חיילים בב"ב, היום (צילום: דובר צה"ל)

רק היום (ראשון) החל בצה"ל מבצע 'קרן לייזר', שעיקרו מתן סיוע לתושבי בני ברק המתמודדים עם הנגיף המסוכן ועם ההגבלות שהוטלו עליהם בגין התפרצותו, וכבר מתכננים בצבא להעתיק את מודל הסיוע לעוד ערים חרדיות.

מדובר, לפי דיווח הכתב הצבאי של 'חדשות 12' ניר דבורי, בערים ביתר עילית, מודיעין עילית, אלעד ובית שמש, בהן קיימת התפרצות קורונה גדולה, כאשר התכנון לחלק בהן מזון לתושבים הקשישים או למשפחות המבודדות.

את המבצע בבני ברק, שכינויו 'קרן לייזר', מנהל כזכור פיקוד העורף, המפעיל שש פלוגות בעיר, בהן: מפקדת אוגדה 98 עם שתי חטיבות סדירות, צנחנים וחטיבת קומנדו.

לכוחות הצבא הוגדרו שתי משימות, כך לפי דיווח ב'ידיעות אחרונות': הראשונה - סיוע בחלוקת מזון ותרופות לתושבים. השניה - פינוי חולים או אנשים הנדרשים לשהות בבידוד אל המלוניות הייעודיות לציבור החרדי.

הכוחות, שממוגנים היטב לפי הנחיות משרד הבריאות וחיל הרפואה, אף יסייעו לקופות החולים להגדיל בצורה משמעותית את כמות בדיקות הקורונה שייערכו לתושבים. עבור המבצע הקים פיקוד העורף מרכז שליטה יחד עם העירייה, בניהולם של אלוף פיקוד העורף תמיר ידעי ומפקד האוגדה תא"ל ירון פינקלמן.

כפי שדווח, בעקבות התפרצות הנגיף בעוצמה בערים ביתר עילית, מודיעין עילית, אלעד ובית שמש, שקל משרד הבריאות בחיוב את האפשרות להחיל גם עליהן סוג של סגר, מה שמוגדר בחוק כ'הכרזה על שטח מוגבל'.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

9
החיילים אינם עושים טובה לחרדים. כי כל השנה החרדים קונים אוכל מקצבאות ותמיכות שהמדינה מכניסה לחשבונם. עתה משאינם יכולים להוציא הכסף מהבנק. מביאים להם אוכל הביתה.
רבינו
8
יש לי בן משפחה בסיכון, התקשרתי כל היום לעיריית בני ברק ולא ענו לי. למי לפנות? התקשרתי 106, או 033730606. אין מענה.
בני ברקי
גם אני התקשרתי ורדפתי אחר הרוח במשך שעתיים ללא מענה
משה קירשנבוים
7
עיריית חלם!!!! לא דואגים לאנשים בסיכון גבוה!!!
בני ברק
6
קבצנים שחיים על חסד של המדינה . הקורונה חשפה אנחנו על שולחנם מקבצי נדבות ושאריות מזון בלי כבוד . אין כבוד והדר נתמכים בהצגה של חרדיות שלא עומדת במבחן של מנהיגות או אחריות הדדית. הפכנו גידול פרא בלי עבודה , עניים ובלי יכולת לפרנס עצמנו. נחפשה דרכנו ונחקורה. צריך להמציא את החרדיות מחדש. לא כך דמיינו א
אנחנו עלובים
5
סיפורי בדיות חלקו כנראה מספר מנות והרבה רוח. אני אישית התקשרתי שעות רבות ל106 בכדי לבקש שישלחו לזוג קשישים שתרמו רבות רבות למען המדינה התייאשתי אחרי שעתיים שנותרתי ללא מענה . אני מזמין את הציבור לנסות להתקשר ל106 לבקש מנה בשביל קשיש ולרדוף אחרי הרוח אף אחד לא עונה ,שעות רבות. העיקר סגרו את העיר כי
משה קירשנבוים
4
כל המוצרים לאוכלי קטניות בלבד
יהושע
3
זה צחוק המזון שמחלקים... 2 עגבניות 2 מלפפונים ולחם פרוס ורק לכמה זקנים... בושה וחרפה... ביבי אתה עם בני ברק גמרת... לך לכלא !!!
חיים
2
צדיקים החיילים האלה
כול הכבוד
1
לא הם ולא שכרם
ללי

אולי גם יעניין אותך:

עוד בקורונה - כל העדכונים: