מפלים אותנו

איפה ואיפה בפ"ת? אכיפה בררנית לחרדים

החרדים בפתח תקווה כעוסים, לאחר שלטענתם העירייה החליטה להטיל עלטה על האזורים החרדיים בעיר, כעת היא שוב מבצעת בשבת אכיפה בררנית רק כנגד החרדים (חדשות)

אילוסטרציה (צילום: חיים גולדברג, כיכר השבת)

שבת בבוקר במרכז פתח תקווה, חילונים לצד חרדים הולכים להנאתם ברחוב, אך לפי טענת התושבים החרדים - כנראה יש מי שהדם שלהם שווה יותר.

לאחר הסערה לפני שבועיים בפתח תקווה, בה העידו תושבי העיר כי העירייה הטילה עלטה רק ברחובות החרדים, בעירייה החליטו שוב להפלות חרדים - כך על פי עדויות התושבים.

על פי טענת ארבעה מתושבי מרכז העיר פתח תקווה, הם נאלצו לספוג ביזיונות ועלבונות - רק בשל היותם משתייכים לציבור החרדי - מה שנראה לדבריהם, כהחלטה מגבוה.

אלעזר, תושב רחוב טרומפלדור בפת תקווה מספר ל'כיכר השבת': "הלכתי אני ורעייתי בשעה 11 בבוקר בשבת להליכה - כמו עשרות חילונים במקום, וללא שום חריגה מיוחדת".

"לפתע הבחנו בפקח העירוני שנסע עם אופנוע ולבש אפודה עם הכיתוב "ביטחון פ"ת", הפקח נעצר לידנו ושאל אותנו למה אנחנו לא לובשים מסכות - כשכולם לצידנו לא לבשו - על פי הוראת החוק, שבזמן שעושים 'ספורט', אין צורך בעטיית מסכה".

מיכאל, תושב נוסף מהמקום, מתאר את אותו חוויה בדיוק ומוסיף: "הסברנו לו שאין כל צורך בעטיית המסכות, אך הוא - הפקח, במקום לסגת לאחור, החליט להקניט ולהשמיץ אותנו".

שני התושבים מתארים את אותם משפטים שאמר הפקח: "יש אצלכם - בקהילה שלכם - מלא חולים", ועוד הוא אמר: "אלו בדיחות שיהיו רשומות על המצבות שלכם', ועוד התבטאויות חריפות מעין אלו - כאשר החמור מכל - שלחילונים שעברו שם הוא לא העיר מילה וחצי מילה.

לדברי התושבים, ניכר היה שהפקח העירוני, עושה את רוח המפקד, וה התפקיד שהוטל עליו - להציק לחרדים ולסמן אותם כמפיצי מחלות.

ומוסיפים: "אנחנו תושבים שווי זכויות שלא עשינו על פעילות לא חוקית או לא מותרת, אז למה אנחנו צריכים ללכת ברחוב ולסבול מאות קין על מצחנו וללכת מבוישים?, מה אנחנו סוג ב'". תמהים התושבים.

בעיריית פתח תקווה אומרים בתגובה לטענות: "עיריית פ"ת מקפידה לבצע הסברה ואכיפה, כמו גם סיוע למי שנצרך - באופן שווה וללא הבדל מגזרי או אחר. העירייה פועלת באופן רגיש אך גם נחוש, ולראיה יעידו המדדים השונים המראים כי פ"ת נמצאת במקום טוב בהתמודדות מול הנגיף".

"כל התושבים", מוסיפים בעירייה, "לרבות התושבים החרדים, מברכים על פעילות העירייה בנושא כאשר ברור לכולם כי אלמלא הפעילות הנחושה, ייתכן כי פתח תקוה הייתה היום במקום לא טוב. במידה והדברים אכן נאמרו, כפי שמובא על ידכם, כמובן שאנחנו לא עומדים מאחוריהם והם יטופלו בהתאם".

"כמו כן, אם הדברים נכונים הרי שמדובר במקרה נקודתי בלבד שאינו מצביע על כלל הפקחים אשר עושים את עבודתם נאמנה למען בריאות התושבים. נציין בנוסף, כי דרך הטיפול בנושא לא הייתה משתנה כהוא זה אם התלונה הייתה מגיעה לרשות לפני שהגיעה לתקשורת. הניסיון לצייר תמונה לפיה בפתח תקוה ישנן מלחמות בין מגזרים ואפליה הינה שיקרית ומטרתה לצור שנאה ופירוד. עיריית פתח תקוה פועלת בכל נושא בצורה שוויונית - הן בנושא האכיפה והן בשאר הנושאים הנוגעים לתושבים".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

36
מענין שתמיד מדובר במקרה נקודתי - כנ"ל בכל הארץ כשמדובר בחרדים
אבי
35
כתבה מוזמנת מברוכי כמה קטנוני הבחור כבר שנה וחצי מטרלל את החרדים בפתח תקווה בגלל שהוא לא הסתדר עם ראש העיר...
למבינים בלבד
להזכיר לך: **גם בגרמניה ידעו ושתקו!**
חרדי גאה
אם אתה כזה גבר תניח פה שם גלוי, מבלי להסתתר מאחורי הגרדות שונות
למיבין הגדול
שים לב שרוב מוחלט של התגובות פה ללא שם גלוי בלי קשר לתוכן התגובה
ר
שים לב שאתה היחיד שכותב נאצה על שליח ציבור מעל עשר שנים שהביא אין ספור השיגים
למיבין הגדול
34
הפקח בטרומפלדור עצר לידנו והעיר גם לעיתונאי ידוע בעיר {לא חרדי} שדיבר איתי ועם אבא שלו ששה במרפסת. כל החילונים שצעדו עסקו בספורט מה שהחרדים לא בשבת. רמי גרינברג ראש עיר תותח והחרדים אוהבים אותו למעט שניים שלושה שאף פעם לא טוב להם
עדות חרדי פ"ת
דבר בשם עצמך,החרדים בפ"ת סובלים מרמי גרינברג אני תושבת פ"ת דור רביעי,מתביישת לגור בעיר מאז שרמי עלה לשלטון מתנהג כמו בריון השכונה-מפלה לרעה את התושבים חרדים-והוא גם טוען זאת בגלוי-אני נוקם בהם על שלא הצביעו לי.... אכיפה מוגברת בכל דבר בשכונה החרדית של העיר, הרבה ראשי ערים שלחו משחקים/חוברות למשפחות
חרדי מפתח תקווה
אולי ראש העיר ה י ח י ד שהביא משחקים/חוברות זה משה לאון. תגידי לי מה רע לך בפ"ת? הוא בעצמו דתי, על מה את מדברת? נכון שאולי היה עדיף שאיציק ברוורומן ישאר, אבל זה לא קרה... למה? במי בחרת? כמעט כל העיר בחרו בו! גם אני לא ממש התחברתי אליו, אבל אם הזמן צריכים להגיד שזה מה שיש. לאמא שלי יש קבוצה בווצאפ של
רונוששש
33
כמה צביעות- הציבור המפלה בישראל בוא בחרדי
חח
32
כנראה כל המגיבים הנכבדים לא מכירים את עלילות רמי גרינברג והחרדים. בגלל שהרבנים לא הורו לבחור בו הוא כבר שנה וחצי במסע נקמה מכוער. מתנכל בכל מקום שיכול. כך שהגיוני מאד שזאת רוח המפקד.
א
חמוד/ה, אני גרה בעיר הזאת ויודעת טוב מאוד מה ראש העיר הזה עושה!!! שמעת? נכון שהמקרה שכתוב למעלה מזעזע, יש מצב שהיה עדיף את איציק ברוורמן, אבל עד כאן! גם רמי גרינברג מנסה לטובת התושבים!!!!
רונוששש
31
יום יבוא ונגלה שגורמים במדינה ניצלו את הקורונה כדי להחליש את החרדים, זו הסיבה שהם הגבירו בתקופת הקורונה את הבדיקות בריכוזים החרדים פי כמה וכמה מהאזורים החילוניים כדי לחזק את הטענה שהחרדים מדבקים כדי להחליש את כוחם בארץ.
דודוי
אתה רדוף פסכולוג דחוף
חיים
30
סליחה אבל אין פה שום תירוץ להגיד למי שהולך בלי מסכה ברחוב זה בושה!!!! ואין שום הסבר להגיד שהיו פה עוד בלי מסכה... זה לא תשובה!! כל אחד צריך לדאוג לעצמו להיות בסדר... וזה גם שטות שהיו לידם אנשים בלי מסכה. כי כולם הולכים עם מסכות לפחות הרוב...אני גר בפ"ת לא ברחוב חרדי או משהוא אבל כולם עם מסכות ברחוב.
אריאל
29
הם כמ החילונים עשו ספורט בשבת ולכן לא לבשו מסכות...
אנונימי
28
בלי קשר למקרים הללו, ואני לא טוען שזה מ'גבוה'. נראה לי קצת מוגזם. אבל אני תושב פ"ת, חרדי, ובשבת האחרונה עברתי ברחוב מאד מרכזי בעיר, עם מסיכה על פני, ראיתי התקהלות של כ-6 צעירים בני 30-40 במין מפגש בו הם שותים, מדברים וצוחקים באמצע הרחוב, כשהם לא עוטים מסיכות כלל על פניהם. כעבור כשעתיים עברתי שם שוב,
לצערי
27
תשובה ל8 מה זה אי תרומה לכלכלה מלכלכת בשטויות שאלה כמה גבינה לבן טיטולים לחם וכו את קונה וכמה בעל משפחה קונה למה שופר סל פתחה בבני ברק הקטנה בשטח 4 סניפים שעובדים נונסטופ כל המפעלים רודפים אחרי המגזר החרדי כי הכסף שהם מרויחים מהיכן אני עבדתי 50 שנה תומכת בבני תורה ולא ומאושרת. מה עם כל אירגוני החס
אלמונית
את חושבת שמדינת ישראל זו איזו עיירה באירופה הא? לא יאומן כמה שהמושגים שלכם אינפנטיליים! גם בעוד 2000 שנה החרדים לא יצליחו להקים מדינה משלהם. המושגים שלכם מעידן האבן!
אה באמת?

אולי גם יעניין אותך:

עוד בקורונה - כל העדכונים: