הראשונים בעולם

פריצת דרך ישראלית למציאת נוגדן לקורונה

המכון למחקר ביולוגי השלים ביומיים האחרונים פיתוח פורץ דרך, בקנה מידה עולמי, של נוגדן המנטרל את וירוס הקורונה. בקרוב יחלו בשיחות עם חברות תרופות בין-לאומיות (אקטואלי)

(צילום: אוליבר פיטוסי, פלאש 90)

המכון למחקר ביולוגי השלים ביומיים האחרונים פיתוח פורץ דרך, בקנה מידה עולמי, של נוגדן המנטרל את וירוס הקורונה - כך הודיע משרד הביטחון.

מאז הודעת שר הביטחון נפתלי בנט והמכון הביולוגי על מציאת הנוגדן, נמתחה ביקורת על ההודעה. "להפוך את הדבר לחגיגה זו פשוט בדיחה", אמר אחד החוקרים לחדשות 12.

אותו חוקר הוסיף, "כולם עובדים על דברים דומים ואף משמעותיים מזה. הפיתוח של המכון אינו משמעותי או גובר על מה שנעשה בימים אלו בחברות התרופות והאוניברסיטאות הגדולות בעולם".

בתגובה, הודיעו היום במכון כי "ככל הידוע, ועל פי פרסום מדעי מקיף מהעולם, המכון למחקר ביולוגי, הינו הראשון בעולם שהשיג פריצת דרך בשלושה פרמטרים במשותף. פעילותו האפקטיבית של הנוגדן, שפותח במכון הביולוגי, הוכחה ישירות על הנגיף האלים, תוך שימוש בניסיון רב השנים וביכולותיו הייחודיות של המכון ומדעניו".

פריצת הדרך המדעית הינה בשלושה פרמטרים עיקריים:

1. מדובר בנוגדן חד- שבטי (מונוקלונלי), חדש ומזוקק, עם שיעור נמוך במיוחד של חלבונים אחרים, שעלולים לסכן את החולה המטופל.
2. הנוגדן הוכח כמנטרל את וירוס הקורונה.
3. הנוגדן נבדק ספציפית על וירוס הקורונה האלים.

במכון הדגישו כי הישג מדעי זה הינו בעל פוטנציאל לפיתוח תרופה לחולי קורונה וכי לא מדובר בחיסון לכלל האוכלוסייה. עוד ציינו כי מדובר באבן דרך חשובה, שלאחריה תחל סדרת ניסויים מורכבת ותהליך אישור רגולטורי.

בימים אלה המכון הביולוגי פועל על מנת לרשום פטנט על הפיתוח הייחודי, לדבריהם, ואחרי השלמת התהליך ייחלו המגעים עם יצרניות התרופות הבין-לאומיות.

אתמול אמר השר בנט: "אני גאה באנשי המכון הביולוגי שהביאו לפריצת דרך אדירה. היצירתיות והמוח היהודי הביאו להישג מדהים זה. מערכת הביטחון כולה תמשיך לפעול בחזית המערכה מול הקורונה".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

8
רק זה חסר. שהחילונים יתנשאו עלינו ויגידו שהמדע מעל התורה ושהם תורמים יותר מאיתנו
שמעון
7
אם באמת יצליחו, הכלכלה תכסה את הנזק שנגרם בעקבות המשבר?
צול
6
מגניב
ישראל מאיר ל.
5
החלום שלי שהחיסון ימצא בישראל
מיכל
נכון ואז כולם יגידו איזה מוח יהודי גאון .
ש
והאנטישמים יגידו שהיהודים הפיצו את המגפה בשביל שכולם יקנו מהם את החיסון
חי
אם זה מה שהם עשו כלומר אנחנו ,אנחנו באמת גאונים!!!!!!!!!!!!
מיכל
כל הישראלים חושבים כך, מתים להשוויץ במוח היהודי..,,
I
מה אתה מעדיף להשוויץ במוח הערבי?!
מיכל
4
נוו... ועד שיפתחו את התרופה? תהליך שלוקח חצי שנה במקרה הטוב, ועד אז..???? רק הקב"ה יכול להציל אותנו מהמגפה הזו, ברצותו הביא את הקורונה לעולם וברצותו יעלימנה, הלוואי בקורב.. אמן.
חרדי
3
תגידו יש למי שהוא מושג מה עושים כדי להפטר מהתשובה החיובית אני שבוע שמיני חיובי ואפי' עם שאריות תסמינים הולך להשתגע
שימי
2
אין כמו המוח היהודי... הבעיה שיש מחלה יותר קשה מקורונה לכולנו, וכבר יש את התרופה ולא כולם משתמשים בה.... המחלה זה היצר הרע, והתורה היא תבלין. אם כולנו נשתמש בה כהוגן, יבוא משיח ולא נצטרך תרופות נוספות.
אדיר
1
הכל בזכות התיירע של החריידים שהמשיכו בתלמודם בישיבעס ובכויללים למרות הגזירה מטעם השלטון הציויני !!
דן סגל
זה לא גזרה מטומטם זה הביטחון שלך ואתה, חייב להם את החיים שלך. תעריך!!!
מיכל

אולי גם יעניין אותך:

עוד בקורונה - כל העדכונים: