צפו בנאום

אחרי ההישג, ח"כ משה גפני נאם: "יש ילדים רעבים"

יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני, נשא דברים במליאת הכנסת, בדיון על חוק המענקים, והסביר את התעקשותו שלא תהיה אפליה בין הילדים; החוק אושר במליאה ברוב גדול (ארץ)

יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני, נשא הערב (שלישי) דברים במליאת הכנסת, בדיון על חוק המענקים, והסביר את התעקשותו שלא תהיה אפליה בין הילדים; החוק אושר במליאה ברוב גדול.

"יש ילדים רעבים, אני לא אהבתי - אם ננקוט בלשון המעטה, שעושים אפליה בין הילדים – זה יקבל וזה לא יקבל", אמר ח"כ משה גפני בפתח נאומו.

"מדובר על הוראת שעה", הוא הסביר, "מענק אחד שנותנים לילדים יכולת לאכול ארוחת צהריים, שיהיו כאלה שלא יהיה להם אוכל, זה לא משנה אם הילד יהודי או ערבי, לא משנה אם הוא דתי או חרדי או חילוני, אני עיוור צבעים בעניין הזה".

גפני הבהיר כי "לא באתי לבקש כסף שיתנו לקבוצה מסוימת. ביקשתי לתקן את החוק שבחוק הזה יהיה מענק לכולם. כל ילד. אני מתגאה בכך שמביאים לכאן חוק שמדינת ישראל לא עושה אפליה בין ילד לילד והיא נותנת לכולם.

"אנחנו רוצים שילד הוא ילד הוא ילד. במדינה מתורבתת, במדינה שאזרחיה נמצאים במצוקה כתוצאה מהנגיף הנורא הזה, כולנו מתפללים שיהיה חיסון נגד הנגיף הזה. כל עוד אנשים במצוקה צריך לעזור להם, ולא לעשות אפליה שזה דבר רע".

"אני גאה במה שמביאים לכנסת היה סיוע של ראש הממשלה שר האוצר ורבים שעזרו בעניין הזה. חייבים לתת גם למיעוט שנמצא בתוכנו, צריך לסייע לכולם בפרט בעת הזאת", חתם גפני.

מליאת הכנסת אישרה, כאמור, בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק המענקים, לפיו יחולקו כ-6.72 מיליארד ש"ח במסגרת התכנית לתשלום מענקים חד-פעמיים.

הסכום גדל ב-220 מיליון שקלים נוכח סיכום שהושג ביוזמת ח"כ משה גפני, יו"ר ועדת הכספים, לעניין חלוקת המענקים לכל הילדים, גם במשפחות ברוכות ילדות, בניגוד לניסיון לחל מנקים עד הילד השלישי בלבד.

מכיוון שמדובר בחוק ייסוד נדרש רוב של 61 ואכן בעד ההצעה תמכו 80 חברי כנסת, ללא מתנגדים.

לפי התוכנית כעת, כל אזרח מעל גיל 18 יקבל 750 שקלים;

משפחה עם ילדים מתחת לגיל 18, תקבל כדלהלן:

  • הורים עם ילד אחד - 2000 ש"ח
  • 2 ילדים - 2500 ש"ח
  • 3 ילדים - 3000 ש"ח
  • 4 ילדים - 3500 ש"ח
  • 5 ילדים - 3800 ש"ח
  • 6 ילדים - 4100 ש"ח
  • 7 ילדים - 4400 ש"ח
  • 8 ילדים - 4700 ש"ח
  • 9 ילדים - 5000 ש"ח
  • 10 ילדים - 5300 ש"ח

וכן הלאה, 300 ש"ח לכל ילד מתחת לגיל 18.

בנוסף, חיילים משוחררים בשנה הראשונה לשחרורם יקבלו תוספת מענק של 500 ש"ח בנוסף ל- 750 ש"ח שמקבל כל אדם מגיל 18. כמו כן, תושב שמקבל סיוע מביטוח לאומי, כמו גמלת נכה נזקק, הבטחת הכנסה, גמלת סיעוד וכדו', יקבל 750 ש"ח נוספים.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

23
מי יהיה שבע מ300 שקל פעם אחת כמה זוגות מתגרשים בגלל שאין כסף כמה שלום בית צריך לעשות מה יתן פעם אחת 300 שקל זה אולי דמי כיס לילד לחופש בישביל זה הצדיק הזה בממשלה
דן
22
למגיב מספר 5 אולי כדאי באמת שתתרום את הכסף שתקבל לעמותות צער בעלי חיים או לרופאים למען זכויות אדם כי הרי זה כסף שלא עבדת עליו לפחת תשתמש בו למשהו טוב לפחות על פי ההגיון העקום שלך .
אורן
21
חילונים בבקשה תעזרו לנו יש לנו ילדים רעבים אם לא תעזרו הילדים ימותו ברעב אין לנו על מי לסמוך רק עליכם מאמינים בני מאמינים...
דוד
20
שאתה אומר אן על גפני רק חבל שהוא כל הזמן דואג לערבים . שלפני חודש זרקו אותו מוועדת הכספים . היום טיבי זרק שהוא סגר את זה איתו אתמול בלילה בושה
אלי
19
מי שמביא ילד לעולם צריך לדאוג לו למזון,לא? חכמה גדולה לא לעבוד ואז לבכות שהילדים רעבים.מי שמרעיב אותם זה ההורים האכזרים כעורב שאינם מוכנים לנקוף אצבע למען ילדיהם.
דמגוגיה זולה
מה הקשר? עובדים מספיק קשה והוצאנו לחל"ת אינסופי!!!! ממשכורת של 12 בחודש אנחנו מקלים אולי 3 מהחל"ת הזה.. רשע! הלוואי עליך כאלה משכורות רעב ואז תדבר!!!
חסר דעה!!!
הורים ל 3 ילדים עובדים? ? ?.
הורים ל 3 ילדים
לדעתי כותב התגובה בסך הכל מנסה למשוך אליו אש כחלק מרצון לתשומת לב.{לא אתפלא אם הכותב הינו חרדי אברך או בחור ישיבה שנחשף לאחרונה לאינטרנט, וחש תסכול מהתמוטטות המיתולוגיה הפשוטה של אמונת חכמים וחוסר מחשבה לדעתו, הייתי מציע לו להתייעץ עם אנשים שיש להם משנה ברורה בנושא}
אין צורך בעצבים
על מי "אתה" עובד? אם אתה עובד, הרי אתה מתפרנס מאחרים. למה זה יותר טוב?
מי שמדבר
את/ה צודק אותך ואת שאר אחיך, הכלב שלכם שווה מעט יותר מהילד זבל שאתם מביאים יש כאן הפליה, הכלבים שלכם צריכים להשאר רעבים? למה לא הכניסו לחוק את הכלבים שלכם?
ישראל
אגב. רבי נחמן חשב אחרת ממך הוא אמר מי שמאמין בקב"ה שהוא מנהל את העולם והוא זן לכל בריה אז יביא הרבה ילדים לעולם והקב"ה ידאג לכולם .אני מעדיף את רבי נחמן וכל גדולי ישראל על פני השכל ה"גאון" שלך
עעע
"אין אדם למד תורה אלא אם כן מתאכזר על בניו כעורב "
עעע
לכל המשמיצים אמירה זו לא נכונה ילדים זו ברכה אני מכירה הרבה משפחות עים מספר ילדים לא מרובה והם גם בקושי מתחילים את החודש. אני מתנדבת בעמותה שמחלקת כל שבוע סלי מזון ודוקה מי שמגיע זה לאו דוקא משפחות ברוכות ילדים 70% אחוז מהם מחבר העמים ומעט משפחות ברוכות ילדים אז ממש מיותר לאמר מביאים ילדים לעולם ושה
חנה
18
כשהורים לא עובדים , ילדים רעבים.
שמריק
מזעזע!!!!!!!!!!!!!! מה הקשר? גם הורים שעובדים נקלעו למצוקה יש הוצאות גדולות כשכולם בבית ועוד שהיו בחל"ת במקרה הטוב......
ללא שם
גם אם הם לא עובדים מצווה עליך לתת להם צדקה
עעע
חסר אנשים שעובדים מתאת החמה עד צאת הנצשה עם שלושה ילדיםמולא גומרים את החודש?? אין קשר
בן
17
גפני פינדרוס ואשר הם חברי הכנסת היחידים שעושים דברים משמעותים בכנסת מבין המפלגות החרדיות ליצמן איכלר וטסלר יושבים ומסתכלים על הקירות ליצמן איכלר וטסלר עורו עורו ותתחילו לעשות משהו
ליטאירגיל ושפוי
16
כל הכבוד לגפני באמת צריכים את העזרה הזאת אשתי לא עובדת בגלל הקורונה אני עובד אבל זה לא מספיק בשביל לפרנס משפחה של עשר נפשות אנחנו בחובות גדולים ממש צריכים את העזרה יישר כח לגפני
ירון
15
אין לזלזל אבלללל..... זה בסך הכל תוספת של 150 מיליון שקל לתוכנית (עפ"י משרד האוצר) כך שאין מה להתלהב מכרו אותו בסכום כזה נמוך שהתוספת של דרעי 700 מיליון גדולה בהרבה ותועיל הרבה יותר.
שלמה
14
הרי חבורת השלוחי דרחמנא שלנו עושים הכל שהציבור ישאר עני, כי ח"ו שלא יגדילו ראש ויהיו עצמאים במחשבותם ובכיסם, אז תזכרו זאת תמיג כשאתם מריעים כטיפשים לאותם נצלנים רעים
דמגוג

אולי גם יעניין אותך:

עוד בקורונה - כל העדכונים: