בדרך לבחירות? נתניהו וישי נועדו

המערכת הפוליטית דרוכה בימים אלו לקראת הכרעתו הצפויה של ראש הממשלה בנימין נתניהו בשאלה, האם יקדם את תקציב המדינה ל-2013 או שיקדים את הבחירות. בצהריים נועד עם יו"ר ש"ס אלי ישי ודן עמו בתקציב. ש"ס כבר הודיעה כי תתנגד לכל קיצוץ. ההערכה הרווחת היא כי נתניהו יאלץ להקדים את הבחירות (כלכלה)

נתניהו וישי (צילום ארכיון: פלאש 90)

תקציב או בחירות? המערכת הפוליטית דרוכה בימים אלו לקראת הכרעתו הצפויה של ראש הממשלה בנימין נתניהו בשאלה, האם יקדם את תקציב המדינה ל-2013 או שיקדים את הבחירות.

ב'גלי צה"ל' דווח כי נתניהו עם יו"ר ש"ס, שר הפנים אלי ישי ודן עמו בתקציב המדינה הצפוי. מאוחר יותר, ייפגש נתניהו עם שר האוצר יובל שטייניץ, ובהמשך השבוע ייפגש עם כל ראשי מפלגות הקואליציה, בניסיון לבדוק את נכונותם לתמוך בתקציב המדינה כדי למנוע את הקדמת הבחירות.

לפי הדיווחים, נתניהו הציב לש"ס תנאי - תמיכה בקיצוץ בקצבאות הילדים או הקדמת הבחירות, כאשר, לפי ההצהרות של ראשי התנועה, הם לא יתמכו בקיצוץ ובשל כך, גוברת ההערכה במערכת הפוליטית כי נתניהו ייאלץ להקדים את הבחירות לחורף הקרוב.

בשיחה עם ynet אמר השר ישי כי התייעץ עם מרן הגר"ע יוסף ושמע ממנו כי ש"ס אינה מעוניינת בהקדמת הבחירות אך עם זאת היא לא תתפשר ולא תסכים לגזירות הכלכליות.

"מדינת ישראל לא זקוקה היום לבחירות וניתן לקיים אותן במועדן, לאחר העברת תקציב שיהווה צדק חברתי", אמר ישי. "בתור המפלגה החברתית היחידה, ש"ס אינה רשאית ואינה יכולה להצביע בעד פגיעה בנכים, בעובדי המגזר הציבורי, בקשישים ובאימהות חד הוריות".

לדברי ישי, "לאור העלאת המחירים במזון, במים, בחשמל ובדלק, ש"ס דורשת תקציב עם חמלה ולכן קוראת להעברת תקציב מאוזן שלא יהווה מכה נוספת עבור מעמד הביניים והשכבות החלשות, ויהווה צדק חברתי עבור מיליון האזרחים שכבר נמצאים מתחת קו העוני".

סגן שר האוצר, ח"כ יצחק כהן מש"ס, אמר הבוקר ב'גלי צה"ל' כי "אנחנו חושבים שבחירות זה לא הדבר הנכון לעת הזאת, גם לכלכלה הישראלית וגם למדינת ישראל. והיה אם לא נצליח ללכת על התקציב ולקיים את הבחירות במועדן, ש"ס נערכת לבחירות".

יו"ר 'העבודה', ח"כ שלי יחימוביץ', קראה הבוקר לראש הממשלה לקבוע מועד מוקדם לבחירות. "קביעת מועד מוקדם תפזר את אי הודאות ואת העדר המשילות, המתאפיינת בראש ובראשונה בהעדר תקציב מדינה. אני שבה וקוראת הבוקר לנתניהו: הפסק את מחול הכותרות ואת אי הודאות ובוא לבחירות", קראה יחימוביץ'.

הקיצוץ בקצבאות הילדים עומד על סך של 2 מיליארד שקל, ועיקרו השוואת הקצבאות בין כל הילדים, כך שכל ילד יקבל 173 שקל בלבד, ללא קשר למספר הילדים. מלבד ש"ס, גם 'יהדות התורה' 'מתנגדת בחריפות להצעה הזו.

לפי הדיווח ב'כלכליסט', אפשרויות נוספות שעומדות בפני ראש הממשלה הם קיצוץ בביטחון, של 3-4 מיליארד שקל, קיצוץ לו מתנגד שר הביטחון אהוד ברק. אפשרות נוספת היא קיצוץ בשכר במגזר הציבורי בסך של 4 מיליארד שקל, לו צפויים להתנגד חיים כץ ועופר עיני.

התאריך האחרון של ראש הממשלה להגיש את התקציב הוא בסוף החודש הנוכחי, כאשר עד לחודש מארס הוא צריך להיות מאושר בשלושת הקריאות בכנסת.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

אולי גם יעניין אותך:

עוד בכלכלה בארץ:

קיבלו סכומי עתק

בערב שבת האחרון, בנק הדואר סבל מתקלה חמורה כאשר מספר לקוחות הופתעו לגלות כי קיבלו לחשבונם מענקים של סכומי עתק | חלק מהלקוחות משכו את הכספים מהחשבון | בנק הדואר: "התקלה טופלה, התאמות ותיקונים טופלו נקודתית מול חשבונות ספציפיים" (כלכלה)

||
3
ש

השר מאיר פרוש: 

לקראת הילולת הרשב"י במירון והגעת הרבבות, הגיע היום (שלישי) שר ירושלים ומסורת ישראל הרב מאיר פרוש למטה הראשי של איחוד הצלה בירושלים לסקירת היערכות ארגון איחוד הצלה למבצע האבטחה הרפואית הגדולה. השר הגיע מלווה במנכ"ל משרדו הרב שימי אלבוים וסמנכ"ל מירון הרב חיים רוזנשטיין (חרדים)

כיכר בשיתוף איחוד הצלה|מקודם

"תפסיקו להתבטל"

ברקע המלחמה והקורונה שלפניה, ובזמן שכל העולם מתמודד עם עליות מחירים משמעותיות, ישראל שהייתה יקרה עוד קודם לכן - סובלת יותר | בשל כך החליט יו"ר ועדת הכספים גפני, להקים בןועדות הכספים והכלכלה צוות משותף להתמודדות עם יוקר המחייה ועליות המחירים (חדשות)

||
5

כ-1 מיליארד שקלים

כדי לפתח לעסקים הקטנים בצפון שנפגעו מהמלחמה ולא מצליחים עדיין להתאושש, החשב הכללי השיק מסלול חדש להלוואות בערבות מדינה: "קרן צפון" – סיוע לעסקים קטנים ובינוניים (חדשות כלכלה)

|

ומה לגבי העובדים בישראל?

ענקית השבבים העולמית "אינטל" צפויה להודיע השבוע על תוכנית לקיצוץ של יותר מ-20% מכוח האדם שלה, כך לפי דיווח הבוקר | המהלך מהווה חלק ממאמץ לפשט את מבנה הניהול ולבנות מחדש תרבות סביב תפקידי הנדסה | זהו הארגון מחדש המשמעותי הראשון תחת המנכ"ל החדש ליפ-בו טאן, שנכנס לתפקידו בחודש שעבר (כלכלה)

|
ש

המסלול למשכנתא

תתפלאו: יותר ויותר זוגות מצליחים לרכוש דירה בלי להיכנס לבור כלכלי. הבנק שמכיר את הצעירים באמת, מציע מסלול חדש שכולם מדברים עליו. כך תעשו את הצעד לדירה משלכם >>

ציקי גל|מקודם

מגמה מדאיגה

דו"ח האוצר חדש מצביע על ירידה בהשתתפות גברים חרדים בשוק העבודה | לפי הדו"ח, המגמה מעלה חששות כלכליים עתידיים ואת הצורך בצעדים ממוקדים להגדלת ההשתתפות בשוק העבודה ושיפור הכישורים (חדשות כלכלה)

||
7

סמוטריץ' גיבה: "לא מקבל"

סגן השר מקלב, השתתף היום בדיוני הקבינט הכלכלי במשרד האוצר, שם השתתף גם מזכ״ל ה-OECD, בשלב מסוים של הדיון, מקלב זעם ופתח על פקידי האוצר בפני המזכ"ל: "מציגים לכם תמונת מצב מעוותת כלפי הציבור החרדי" | שר האוצר סמוטריץ' הגיב: "לא מקבל את המצב הזה שפקידי אוצר לא מאפשרים מפגשים בין אנשי ה-OECD לנציגים החרדים״ | הפרטים (אקטואליה)

||
10
ש

תנופת פיתוח אדירה

עם תנופת פיתוח אדירה והפקדת תכנית המתאר הגדולה ביותר בצפון, בירת העמק מסתמנת כבחירה המובילה למגורים עבור זוגות צעירים ומשפחות. הכירו את הזדמנות הפז להשקעה בקרקע המיועדת לבנייה, ותעשו את הצעד הראשון בדרך הביתה (בארץ)

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן|מקודם

רגע לפני היציאה לפגרה

תם עידן "אי אפשר לשלם על כך באשראי" | בשעת לילה מאוחרת אישרה הכנסת בקריאה שנייה ושלישית את החוק האוסר התניית תשלום באמצעות כרטיס אשראי בסכום רכישה מזערי | חה"כ אליהו ברוכי (יהדות התורה) שיזם את החוק: "מוכר המתעקש להתנות את השימוש באשראי בסכום כסף מינימלי, הופך את האשראי מנכס לנטל ומהיום עושה זאת בניגוד לחוק" (חדשות)

||
5
ש

כנס הוקרה

בנק מרכנתיל ממשיך לחזק את מעורבותו בקהילה ולתמוך בפרויקטים חברתיים משמעותיים | באירוע הוקרה מיוחד שנערך לאחרונה בבית שמש עבור עשרות חונכי 'פרויקט החונכים' של עמותת 'יד אליעזר', הובלט שיתוף הפעולה הפורה והמתמשך בין הבנק לעמותה | מזה למעלה מ-16 שנים, בנק מרכנתיל תומך במסירות בפרויקט החשוב, המסייע לילדים ובני נוער ומעניק להם ליווי חינוכי וערכי (כלכלה)

כיכר בשיתוף מרכנתיל|מקודם
ש

הישג מרשים לבנק מזרחי-טפחות:

בשנת מלחמה מאתגרת, בנק מזרחי-טפחות מציג תוצאות מרשימות עם תשואה על ההון של 18.5% ורווח נקי של 5,455 מיליון שקלים. במקביל לחוסן הפיננסי, הבנק מוביל מהלכי תמיכה משמעותיים בעוטף עזה ובמשרתי המילואים (כלכלה)

כיכר בשיתוף מזרחי טפחות|מקודם

סחיטה בחסות החוק?

עו"ד אביר קארה שפועל בתחום התביעות הייצוגיות בריאיון מיוחד לתכנית 'דבר ראשון', שבו דיבר על הנתונים והסיפורים הכואבים מאחורי תעשיית התביעות | למה המגזר החרדי סובל במיוחד ועל אלו שטויות תובעים מיליונים? (דבר ראשון)  

||
2

התעשייה מהגדולות בארץ

מדוע בחרו יהודים במשך שנים לעסוק בענף היהלומים? מה ההשפעה שלהם בתחום? וגם, מה צופן העתיד לתעשייה הגדולה הזו | ריאיון מרתק עם נשיא הבורסה ליהלומים ניסים זוארץ, מנכ"ל הבורסה ערן זיני, וסגן הנשיא אשר אייזן, בו נפרסת בפנינו תמונת מצב של אחת התעשיות הגדולות בישראל | בסיומו אף יצאנו לסיור בתוככי הבניין מהשמורים ביותר בישראל (כיכר מגזין)

||
4

פולמוס מעולם ההייטק

תופעת המתמחות שעובדות בתכנות בחינם, ושוברות את שוק המשכורות, הגיעה לשולחנו של הפוסק הגאון רבי יצחק זילברשטיין | הרב פסק כי "אי אפשר לאסור על מתמחות לעבוד בחינם. אך רצוי להתאגד יחד עם פיקוח רבני, ולתקן תקנות קבועות לטובת המתכנתות" | הפסק המלא (חרדים)

||
26
ש

משנה חיים

הוא ישב בראיון עבודה וידע מה צריך להגיד – אבל המילים פשוט נעלמו. היא חולמת לשכנע, להשפיע, להביע את עצמה, אבל נתקעת בכל פעם שמגיעה ההזדמנות. ויש מי שכבר גילו את השיטה ששינתה להם את החיים – והיא מתחילה דווקא מהקול הפנימי (לימודים)

ציקי גל|מקודם
זמני היוםמזג אווירפנו אלינוקריירהמדיניות פרטיות