אילון מאסק חושש

החברה שתייצר ל'אמאזון' טנדרים - יוצאת להנפקה

בקרוב - חברה חדשה בבורסה: 'ריביאן', שתייצר ל'אמאזון' מכוניות מסחריות חשמליות עבור משלוחים, מתכננת הנפקה לפי שווי של 80 מיליארד דולרים (כלכלה, שוק ההון)

הטנדר של החברה (צילום: יח"צ ריביאן)

יצרנית המכוניות המסחריות החשמליות 'ריביאן' הודיעה הערב (ראשון) כי הגישה בחשאי מסמכים לקראת הנפקה ראשונה לציבור, אשר תתרחש לקראת סוף השנה בבורסה ב'וול סטריט', שנה שעל אף התפרצות הקורונה נחשבת למוצלחת במיוחד מבחינת שחקנים חדשים בבורסה.

החברה, שבכירת משקיעיה היא ענקית המחסר באינטרנט 'אמאזון', תנסה לגייס כספים לפי שווי של בין 70 מיליארד דולר ל-80 מיליארד דולר, כך אמרו מקורבים לחברה לרשת התקשורת העולמית 'רויטרס'. עם שווי שוק כזה, 'ריביאן' - חברה שלא הייתה קיימת עד לא מכבר - תהיה גדולה יותר מיצרנית הרכב הגדולה ביותר בארצות הברית, 'ג'נרל מוטורס'.

מול בכירת יצרניות הרכבים האוטונומיים, 'טסלה', החברה החדשה עדיין לא יכולה להתמודד מבחינת שווי שוק, לפי ש'טסלה' היום נמנית ברשימת התאגידים הגדולים ביותר בעולם, עם שווי של כ-700 מיליארד דולרים. עם זאת, בתאגיד הענק של אילון מאסק ודאי חוששים לאבד בעלות ויתרון ממשי בעולם הרכבים האוטונומיים.

'ריביאן' נוסדה ב-2009 תחת השם 'מיינסטרים מוטורס' ושינתה את שמה לזה הנוכחי שנתיים לאחר מכן, ב-2011. החברה צפויה להתחיל לייצר טנדר וג'יפ חשמליים עוד השנה, לאחר עיכובים בשל התפשטות מגיפת הקורונה בעולם בכלל, ובארצות הברית בפרט. 'אמאזון', שכאמור כבר משקיעה בה, כבר הזמינה 100 אלף מכוניות מסחריות חשמליות של 'ריביאן' למשלוחים במסגרת המאמצים שלה לצמצם את טביעת הרגל הפחמנית שלה.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (52%)

לא (48%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
נירא פסיכי
ללא שם

אולי גם יעניין אותך:

עוד בשוק ההון:

נכנסה לחמשת השנים המוצלחות

בפעם ה-54 השנה: מדד ה-s&p500 הגיע לשיא כל הזמנים

שנת 2024 כבר נרשמה בספרי ההיסטוריה של שוק ההון כאחת מהשנים הבולטות ביותר עם מספר רב של שבירות שיא ("All time high") והשנה עדיין לא הסתיימה | האם הראלי ימשך גם בשנה הבאה או שאנחנו לקראת תיקון? (כלכלה)

מולי הרשקוביץ||
1

הקריסה בשוק הקריפטו

הביטקוין נחתך בלמעלה מ-10% תוך יממה

המטבע המוביל בשוק מטבעות הקריפטו - מטבע הביטקוין, משלים ירידה של כ-11 אחוזים ביממה האחרונה. הירידה מצטרפת לירידות במהלך כל השבוע והחודש האחרון (חדשות)

בני סולומון|

המתיחות באוקראינה

צניחה בבורסה: ירידות שערים חדות; הנפט מזנק

בבורסה נרשמו ירידות שערים בצל החשש מפלישה רוסית לאוקראינה. מחירי הנפט החלו לזנק בשל חשש מקשיי אספקה גלובליים • המספרים, המגמות והתרחישים המלאים (כלכלה)

בני סולומון|
ש

לדעת, להבין, לזכור

אתה לומד ומתייגע ובסוף לא יודע? כנס עכשיו >

שיטת הלימוד המתקדמת של מ.ל.מ עוזרת לכם לדעת, להבין ולזכור בדרך לתעודת רבנות ולחיי המעשה ביום יום. לפרטים נוספים לחצו (לימודים, חרדים)

כיכר בשיתוף מ.ל.מ|מקודם

אילון מאסק חושש

החברה שתייצר ל'אמאזון' טנדרים - יוצאת להנפקה

בקרוב - חברה חדשה בבורסה: 'ריביאן', שתייצר ל'אמאזון' מכוניות מסחריות חשמליות עבור משלוחים, מתכננת הנפקה לפי שווי של 80 מיליארד דולרים (כלכלה, שוק ההון)

רפאל כהן||
1

המנייה צנחה

הבעלים החרדי של אל על הפסיד 200 מיליון דולרים בשנה

חברת התעופה הישראלית בבעלות אלי רוזנברג, ממשיכה להיפגע מנזקי המגיפה העולמית, והפסידה 81 מיליון דולרים בשלושה חודשים • במקביל, נערכת החברה להוציא שוב עובדים לחל"ת (חדשות)

רפאל כהן||
14

שינויים בצמרת

ג'ף בזוס איבד מיליארדים ואת תואר הכבוד

מניית חברת 'אמזון' צנחה והמייסד, ג'ף בזוס איבד כמעט 14 מיליארד דולר ביום אחד - מה שהביא את איל האופנה הצרפתי ברנאר ארנו לכבוד מחדש את המקום הראשון והיוקרתי (עולם)

כיכר השבת||
7

ברקע הזינוק

סיסמה וזבל: איבדו מיליונים בגלל הביטקוין

בעוד מטבע הקריפטו מזנק, יש אנשים שהפסידו מיליוני דולרים בשל העובדה שמדובר בכסף וירטואלי: גרמני אחד שכח את הסיסמה ובריטי אחר איבד את הכונן הקשיח (כלכלה, בעולם)

כיכר השבת|

על הכוונת

יש לכם ביטקוין? ברשות המיסים כבר עוקבים

לאחרונה האמיר שער המטבע הווירטואלי "ביטקוין" לכמעט 40,000 דולר עבור מטבע אחד. מי שמחזיקים ביטקוין ומתכננים למכור אותו ברווח, יש לכם שותף נוסף (שוק ההון)

דניאל הרץ||
1

הנפקת אג"ח

קושנר מתכנן לגייס 100 מיליון דולר בישראל

חתנו ויועצו של נשיא ארצות הברית, דמות אהודה בישראל, הגיש בקשה לרשות לניירות ערך להנפיק אגרות חוב בסכומי עתק דרך החברה המשפחתית, השווה מיליארדי דולר (כלכלה)

כיכר השבת||
3

ניצח בהצבעה

רמי לוי ירכוש את ישראייר ב-162 מיליון שקל

ההצעה של לוי, בשותפות עם שלום חיים מבעלי 'טעמן', קיבלה את מרבית קולות מחזיקי האג"ח של המוכרת חברת אי.די.בי, גברה על זו של יגאל דמרי - ו'ישראייר' תעבור לבעלותם (תעופה)

גולן חזני, כלכליסט||
2

האבא והבן

החרדי שרוצה לקנות את אל על "בגלל הרב"

מקורבים לאיש העסקים החרדי נפתלי רוזנברג מניו-יורק מספרים כי החליט לרכוש את 'אל על' בעצת הרב שלו. רוזנברג מוכן לרכוש את החברה ללא בדיקות נאותות ומעוניין להחזיק בשליטה לבדו. הערכות: סאן דור תפסיק את הטיסות בשבת (חרדים)

גולן חזני||
20
ש

רמת 5 כוכבים

ד"ר ברוך גילה: כיצד חיוך אסתטי יכול לשנות את איכות חייכם?

מרפאת המומחים של ד"ר הלל ברוך- רופא מומחה ומבכירי רופאי השיניים בישראל, מציעה לתושבי ירושלים והסביבה, מגוון רחב של טיפולי שיניים אסתטיים ברמה של 5 כוכבים. למומחים שלנו במרפאה יש ניסיון רב והצלחה גם במקרים מורכבים, ובעזרת ציוד חדשני ומתקדם, מתאפשר לרבים מהמטופלים שלנו לעשות מגוון טיפולים אסתטיים כולל כתרים וציפויי שיניים, ולסיים אותם תוך יום אחד! (בריאות)

בשיתוף ד"ר הלל ברוך|מקודם

הסכנות ב'שוק ההון'

צעיר חשב שהפסיד כסף רב - ומצא את מותו

זהו סיפור טראגי על בחור צעיר מארה"ב שנכנס לעסקי שוק ההון, ובשל חוסר הבנה של האפליקציה בה הוא השקיע - מצא את מותו על פסי הרכבת • זה מה שהוא כתב לפני מותו (עולם)

כיכר השבת||
5
ש

יש לכם תוכניות לעתיד?

עכשיו הזמן • הלוואה בתנאים שלכם זה כאל

יש לכם תוכניות ? לצאת לחופשה משפחתית או להתכונן לחתונה ? יש רגעים שרק מי שמכיר אותך, מבין אותם. בנק מרכנתיל מציע לכם הלוואה מיוחדת לכל מטרה

כיכר בשיתוף מרכנתיל|מקודם
ש

חסר תקדים!

חשיפה: המתחם החרדי החדש שמוקם בחדרה - כל הפרטים

חדרה, אחת הערים המתפתחות ביותר בישראל, נמצאת כעת במרכזו של גל פיתוח חסר תקדים | העיר, שמשלבת בין היסטוריה עשירה לתשתיות מודרניות, מושכת אליה משקיעים מכל רחבי הארץ להשקעה במגוון פרויקטים. כעת, חברת נדל"ן בבני בברק, הודיעה שתקצה 3 דונם להסכם שיתוף מיוחד למגזר החרדי בלבד (נדל"ן) 

כתבה מקודמת|מקודם|
1