הפתרון של נחמיה שטרסלר לבעיית העוני: לנטרל הילודה החרדית

הפרשן הכלכלי של "הארץ" מציג פתרון יצירתי לבעיית העוני בישראל: לצמצם משמעותית את הילודה במגזר החרדי. אנטישמיות?

כשזה מגיע לשנאת החרדים, מסתבר כי הפרשן הכלכלי של "הארץ", נחמיה שטרסלר, עלול להיות מאוד יצירתי. אולי יותר מדי יצירתי. במאמר נוטף ארס, שטרסלר מבשר כי מצא את הפתרון לבעיות העוני בישראל.

"מחקר של בנק ישראל גילה", הוא כותב, "שאם מנטרלים את החרדים והערבים מהחישוב הסטטיסטי, שיעור העוני בשאר חלקי האוכלוסיה יורד לרמה של 13%, שזו כבר תוצאה טובה בקנה מידה מערבי".

המאמר שמתפרסם ביום שישי בעיתון "הארץ", מתייחס לנתוני דו"ח העוני שפורסם לאחרונה. הוא משווה בין המגזר החרדי לערבי, להבדיל, ומציין כי בעוד שחלה התאוששות במגזר הערבי, המצב שונה לחלוטין במגזר החרדי:

"המצב שונה לחלוטין במגזר החרדי. שם אין כמעט ירידה במספר הילדים הממוצע למשפחה. הוא ממשיך לעמוד על 8 (לעומת 3-4 בשנות החמישים). וצריך להבין, שכאשר מדובר במשפחות כה גדולות, שמסתמכות במקרה הטוב על מפרנסת אחת, ובמקרים רבים על עבודה חלקית, אין מנוס מהצטרפות לסטטיסטיקת העוני. כי כדי להחזיק משפחה בת 8 ילדים מעל קו העוני צריך להרוויח יותר מעשרת אלפים שקלים בחודש - וברור שזה לא המצב בקרב המשפחות החרדיות.

"לכן לא מספיק לומר שיש אצלנו יותר מדי ילדים עניים, צריך לומר ביושר שהסיבה לכך היא שבמשפחות העניות יש יותר מדי ילדים. על פי הנתונים, 63% מהמשפחות שבהן שני בני הזוג אינם עובדים יחיו מתחת לקו העוני. כאשר הורה אחד עובד - 24% מהמשפחות יחיו מתחת מתחת לקו העוני; כאשר שני בני הזוג עובדים - רק 3.5% מהמשפחות יהיו עניות. כלומר, הכל טמון בעבודה ובגודל המשפחה".

ושטרסלר מסכם: "לכן הפתרון לבעיית העוני מצוי בעידוד התעסוקה, בעידוד ההשכלה, ובהקטנת המשפחות העניות. שם צריך לרכז את המאמצים והתקציבים, לא בהגדלת הקבצאות".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

26
לא ידעתי שגם אתה מתמתיקאי שפוטר בעיות משפחתיות עם חשבון אולי עם המתמתיקה תסדר תקציב מוגדל למשפחות ברוכות ילדים
ירושלמי
25
הייתי מביאה 20 ילדים לעולם אבל מאחר שמשכורתי לא מגיעה בכלל ליומית שלו הבאתי לבינתיים רק 8 ילדים בלי עיין הרע
אני
24
ל-21 אתה כותב לתומך כולנו יודעים כי בעיירות שלנו בפולין הונגריה וליטא רוב היהודים שהיו יראים ושלמים היו עובדים לפרנסתם . אתה רק לא יודע שהגרמנים והגויים באירופה טענו שהם סוחרים גנבים ונצלנים וחייתים למצא פתרון לגידול הנורא במספר היהודים באירופה. עד שבא שטרסלר הגרמני ומצא פתרון סופי ויצירתי, שאת
חיים
23
למה לתת לשוטה הזה בכלל במה????? הוא לא שווה בכלל שיביאו את הגיגיו!!!!!!
ממני
22
בואו ונשים לרגע את כל ההתלהמות בצד. לנו בציבור החרדי יש בעיה וקוראים לה עוני. כל עוד אדם מבחירתו מוכן להיות עני ולשאת בתוצאות של זה לא אמורה להיות בזה בעיה, הבעיה מתחילה ובואו ונודה בזה - ברגע שהוא מטיל עצמו על הציבור ואומר: פרנסוני. כולנו יודעים כי בעיירות שלנו בפולין הונגריה וליטא רוב היהודים שהיו
חיליק
21
על אפו ועל חמתו כן ירבו בעז"ה
יענקל
20
מעניין מאד מה חשבו הוריו באותו רגע שהם עשו אותו
איציק
19
חמי הוא ניצול שואה שהגרמנים ימח שמם "פספסו אותו" מתוך 9 ממשפחתו ואני רוצה להראות להם שהם לא פספסו רק אותו אלא קהילה שלמה! כל ילד הוא עולם מלא וגם בעל זכות הצבעה נגד מפגרים כמו השטרסלר נאצי הזה
מ
18
אם הוא יתאבד וכמה כמותו גם כן יהיו בודאי פחות עניים בישראל כי כשיהיו פחות הסתות יהיה יותר חשק לשוויון
משה
17
גם משפחות ברוכות ילדים צריכות לחיות מאיפה שהוא. קופת העיר מפרנסת כבר חצי מבני ברק. על הקופות כתוב שמפרנסים אלפי משפחות!!! ילד עשירי גם רוצה בגדים וצעצועים. אולי 2 ההורים צריכים לעבוד בשביל לפרנס משפחה ברוכה ???
ישראל

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: