פריצת דרך היסטורית

בית החולים הפסיכיאטרי החרדי הראשון בעולם יפתח בבני ברק

היערכות רבתית למעמד 'חנוכת הבית' שתתקיים במרכז הרפואי מעיני הישועה במעמד גדולי ישראל, רבנים, שרים, חברי כנסת ואישי ציבור. המרכז נפתח בעזרתם של שר הבריאות הרב יעקב ליצמן וראשי מערכות הבריאות בישראל (בריאות, חרדים)

כה
מקודם |
(התמונות באדיבות המצלם)

פריצת דרך רפואית והיסטורית למגזר החרדי: בית החולים הפסיכיאטרי החרדי הראשון בעולם, ייפתח בבני ברק ביום ראשון.

פרק היסטורי נוסף בתולדותיה של היהדות החרדית בישראל בכלל ושל בני בפרט אומר להירשם ביום ראשון הקרוב. המרכז הרפואי הפסיכיאטרי החרדי הראשון בעולם, יפתח ביום ראשון הקרוב בבני ברק, בקריית 'המרכז הרפואי מעיני הישועה'.

בית החולים שיכלול גם מחלקות לרפואת הנפש בתנאי אשפוז מלאים, הוא מוסד שעל חסרונו עוסקים רבנים ועסקנים מזה עשרות שנים. וועדות קיימו דיונים ודו"חות רבים נכתבו על הצרכים הייחודיים של הלוקים בבעיות נפשיות מבני היהדות הדתית והחרדית.

והנה זה שוב הד"ר הרב משה רוטשילד שהרים את הכפפה והקים בצמוד לבית החולים מעיני הישועה, (החוגג זה עתה חצי יובל במלאת 25 שנה להקמתו) בניין ענק נוסף לרפואת הנפש שייחנך ביום ראשון במעמד מרנן ורבנן גדולי ישראל, שר הבריאות הרב יעקב ליצמן, ראש עיריית בני ברק הרב חנוך זייברט, שרים וחברי הכנסת, וראשי ומנהלי מערכות הבריאות בישראל.

המרכז הרפואי לבריאות הנפש 'מרבה דעת' – הינו קומפלקס ענק, משוכלל ומפואר שטרם נראה כמותו בכל בתי החולים לבריאות הנפש בישראל. בית הרפואה שעלותו קרוב ל-100 מליון ש"ח כולל שטח בנוי של 12,500 מ"ר, המתפרסים על פני 8 קומות: 3 קומות אשפוז, קומת מרפאות, קומת טיפול יום, לובי, אגף מיון וקומת ביניים ו-2 קומות מרתף.

המערך הפסיכיאטרי של מעיני הישועה פועל מזה כ-10 שנים במסגרות של מרפאות וטיפול יום שיקומיים, בילדים, נערים ומתבגרים, ללא תנאי אשפוז. במהלך השנים טופלו במסגרות אלו למעלה מ-22,000 מבוגרים וילדים. עתה, לאחר מאמץ מתמשך וחובק עולם, ייפתח המרכז הרפואי במשכנו החדש ויכלול כאמור (בהדרגה) גם מחלקות אשפוז למבוגרים, לילדים ומיון.

ראשי מערכת הבריאות שסיירו במבנה הביעו התפעלות ואמרו כי "בכל בתי החולים בארץ ובעולם אין רמת מבנה כזה, עם חדרים מעוצבים שבהם יש חדרי רחצה ונוחיות נפרדים לכל שני מטופלים עם מיטות ביתיות, קירות מקושטים בתמונות נוף מרהיבות ומנורת לילה פרטית".

בימים האחרונים ביקרו במעונם של גדולי ומאורי הדור , נשיא ומייסד המרכז הרפואי מעיני הישועה הד"ר הרב משה רוטשילד ובנו מנכ"ל המרכז הרפואי הרב שלמה רוטשילד, כדי לקבל את ברכתם לרגל המעמד החשוב. גדולי ישראל הבטיחו את השתתפותם האישית במעמד חנוכת הבית.

מנכ"ל המרכז הרפואי מעיני הישועה הרב שלמה רוטשילד אמר "זה לא בית חולים. זה בית מלון שנועד לאנשים שסובלים מבעיות נפשיות. ברור לכל אנשי המקצוע שהאווירה והסביבה משפיעים על שיקומם של החולים, ואצלנו ברוך ה' יש סביבה מיוחדת במינה, שאין בנמצא באף מקום אחר".

לדבריו, המטרה העיקרית של אביו הד"ר משה רוטשילד הוא להביא לשינוי הסטיגמה והיחס כלפי מחלות הנפש וחולי הנפש. "לצערנו הציבור עדיין לא הפנים את זה שמחלות הנפש הן מחלה לכל דבר ועניין, בדיוק כמו מחלות גופניות. אנחנו כאן כדי לשבור את הסטיגמות ולשנות את הגישה של כולנו אל מול מחלות נפש".

"יהודי מאמין צריך לדעת ולהפנים שכמו שהקב"ה שולח את מחלת סוכרת, כך בדיוק הוא שולח גם סכיזופרניה ומחלות נפש אחרות. כמו שהוא שולח תרופה למחלות גוף הוא שולח תרופות למחלות נפש. ההבדל הוא רק במידת ההשקעה כי בחולי נפש יש להקדיש יותר זמן תוך התייחסות לאישיות המטופל".

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

12
בר מינן (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
0772222827
11
כמה בדיחות אפשר להריץ על המודעה / כתבה הזו אני מקווה שעד כניסת השבת יהיהו פה לפחות 150 בדיחות
וואי כמה בדיחות
10
שינון חובת הסודיות לכל הצוות במרפאת חיב"ה ובבית החולים מרבה דעת. יצר הפיטפוט החרדי הוא נורא , למרבה הידיעה צריכים לשנן את העניין לכולם כולל ישנים וחדשים .העניין פלילי שיתגברו על היצר וישמרו על חובת הסודיות ואפילו שיעבירו בפוליגרף.
ב
9
שישננו לעובדים את חובת הסודיות. לכל העובדים 5 פעמים ביום ויעבירו בפוליגרף בבית חולים מגזרי ממה שידוע.. הם חייבים לעשות חוזר ואזהרה נוראה לכל העובדים בכל המעגלים על חובת הסודיות של המטופלים והעונש הפלילי על כך
חיים
אין לא רופאים ולא אחיות. מישהו יודע מי הולך לנהל את כל הפאר הזה? זה יפה לעשות חנוכה חגיגית אבל מי יעבוד?
תם
8
? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יוסף
7
לא יותר פשוט לגדר תעיר בני ברק ולהכריז עליה כבית חולים הפסיכיאטרי הגדול בעולם גם כך רובם מקבלים ביטוח לאומי על נפשי (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
חשין ליפא
6
קודם כל טמטום ראשון ! מה זה בית חולים חרדי ???מה לפני שקושרים אותם ומזריקים ווליאום אומרים לשם יחוד??????? ושנית זה מצער לשמוע שאין בתורה הנלמדת יומם ולילה כבר שנים רפואת הנפש מונחת על ידי חכמי הנפש של התורה..פשוט ביזיון!
גד זרביב
מי שמדבר על אחרים.......... רואים שאין לך שום נסיון או ידע בסיסי בענין חולי נפש ב"ה.... שלא תדע או תתנסה............... יש צורך מאוד מאוד גדול לבית חולים כזה חרדי בלי שום קשר ללשם ייחוד.............
לצחוק לגמרי!!!!
אנא ממך הסבר לי על מה ועל אתה מתכוון צורך לבית חולים לחרדים יראי שמים ?? כמו שאין צורך בבית חולים ספציפי לגבי רפואת הגוף . ושנית . מה הוא הצורך בבית חולים על בסיס פסיכיאטרי ושככל תורת הפסיכאטריה היא רפואה כימית על המוח לשלטון האלימותהעצמית או על אחרים . כשיראי שמים אמיתי הוא הוא הרב הוא הרופא האמית
גד זרביב
אם הוא היה אדם נבון הרי שלא היה כותב שטויות.
משה
בבקשה מה הם אלו השטויות שאתה מיחס אלי? ואם אני חסר דעה בעיניך כנראה שדווקה מתאים לי הבית חולים הנ׳׳ל ומעניין שכל כך בזלזול אתה מתיחס לחולים כמוני ? אני מתאר לעצמי שאתה מתיחס לאלו הלא נבונים בעיניך לדוברי שטויות בלי למצצץ שזה בסדר גמור . תועיל נא ולהסביר בטוב טעם על מה ועל מה ?
גד זרביב
5
רפואה ואקדמיה לא יכולה להיות חרדית רק החלק הפסיכי כן
דוד
4
למשל המחבלים, הפלג הירושלמי, נתי גרוסמן שר"י וחבר מרעיו ימ"ש.
אבי
3
פסיכים הזקוקים לאישפוז
שלום
2
צדיק אמיתי שתרם רבות מזמנו ומכספו למען הציבור
רפאל
1
"במהלך השנים טופלו במסגרות אלו למעלה מ-22,000 מבוגרים וילדים" - כמעט 3% מכלל הציבור החריידי ???
ליטאי לשעבר

עוד בחדשות חרדים:

במקום נאצות, הידברות

ישראל שפירא חושף כבדרך קבע מעיינות נדירים וקדושים ברחבי הארץ, אך שני חשיפות כאלו הובילו לתובנה עמוקה | לאחר שפרסם מעיין בקרבת יישוב דתי-לאומי במרכז הארץ - הוא חטף נאצות וניבולי פה | לא כך היה כאשר חשף את "מעיין חרשה", לשם נהרו ההמונים ואיתם הלכלוך. אחד התושבים פנה, דיבר יפה ובלי להכליל - ובני ישיבות התגייסו לבוא ולנקות את המקום - והתושבים יצאו מגדרם להלל ולשבח (חרדים)

||
2

 עֵץ חַיִּים הִיא

בין עתיק לנצחי: בית הכנסת עץ חיים בטבריה - השורשים העמוקים של הסנהדרין, סודות האר"י הקדוש, וחידוש היישוב היהודי על ידי רבי חיים אבולעפיה | מסע של אלפיים שנה אחורה בזמן אל לב הקדושה הטבריינית ומבט אל העתיד של מקום שנאמר עליו "מטבריא עתידין ליגאל" (היסטוריה)

|

אל תתלכלך בלכלוך של אחרים

הוא חיפש וחיפש בערמת המעטפות, ולא מצא את שמי. "בטח אשתו פספסה אותך, זה קורה לה לפעמים", הוא אמר בהלצה והוסיף: "עכשיו אני אעדכן אותה, ומחר אדאג שזה יהיה אצלך". הגעתי לביתי, ואז הטלפון צלצל. זה היה המזכיר, "ר' שמשון, דיברת איתה ממש עכשיו, היא אמרה שתיצור עימה קשר" (מגזין כיכר)

||
4

היסטוריה ואקטואליה

בספר מלכים מתואר היקף מלכותו של שלמה המלך בפסוק: "כִּי הוּא רֹדֶה בְּכׇל עֵבֶר הַנָּהָר מִתִּפְסַח וְעַד עַזָּה" | הפסוק מציין שני מקומות - תפסח ועזה - כגבולות שלטונו של שלמה | ההבנה המקובלת היא שתפסח היא עיר על נהר פרת, במזרח רחוק ואילו עזה נמצאת בפאתי הים התיכון בדרום מערב | אך אחד האמוראים סבר ש"תפסח ועזה" היו ערים סמוכות זו לזו | איך זה ייתכן? (מגזין כיכר)

|

שבוע ל'יבטל'.. 

בצל הכעס והמרמור בציבור הכללי על אי מענה בעניין הכרטיסים וההסעות למירון, הצלם א. אייזנבאך, לא לקח סיכון, וכבר יצא לתעד את מתחם 89 המוכן להילולא הגדולה, שם ידליקו המשפיע החסידי הרה"צ רבי אלימלך בידרמן ועוד אדמו"רים ורבנים כל אחד לפי דרגתו ומעלתו | צפו בתיעוד (חרדים) 

||
3
ש

אבל כבד: 

הרב אלדד טובול ז"ל גידל במסירות את חמשת ילדיו, ונפטר בפתאומיות תוך כדי הליך פיטורים ממקום עבודתו | הותיר אחריו חובות כבדים וחמישה יתומים. הגדולה כבר בגיל שידוכים – הקטן רק לאחרונה חגג בר מצווה | הם מתחננים לעזרתנו (חרדים)

כיכר בשיתוף ועד הרבנים|מקודם

שבוע אחרי

מראות של הרס: שבוע אחרי השריפה בהרי ירושלים, הצלם ראובן סגרון חזר למקום השריפות, וחזר עם תיעודים מאלפי הדונמים שעלו באש בהרי ירושלים | השריפה הענקית שגרמה לנזק כבד לטבע, כאשר לפי ההערכות נשרפו בין 7,000 ל-10,000 דונם של שטחי יער | צפו בתיעוד (חדשות) 

|

הטור השבועי | פרשת אחרי מות קדושים

מדי שנה, אנו עוצרים בימים הללו, מורידים את קצב החיים, ונזכרים במחיר הכבד של שנאת חינם, ושואפים להיות טובים יותר זה לזה. המסר ברור: הסכנה הגדולה לעם שלנו לא מגיעה מבחוץ. השבר האמיתי מתחיל מבפנים, מחוסר הסובלנות, מהריחוק ומהשנאה (מאמרים)

|

עיכוב לא קל

קבוצה של 47 חרדים ארגנטינאים בדרך לישראל - כולל תינוקות וסטודנטים - מעוכבת זו היממה השניה בשדה התעופה באתיופיה בעקבות ביטולי הטיסות של החברות הבינלאומיות שנהבלו מהירי החות'י לנתב"ג (חרדים)

||
6

צפו בשיעור

בשיעורו על פרשת השבוע - פרשת אחרי מות - קדושים, מסביר הרב אברהם יוסף שוורץ, מהו המשל שהמשיל ר' אליהו לופיאן זצ"ל מבנייתו של מגדל שלום בתל אביב?וגם, "כַּמַיִם הַפָּנִים לַפָּנִים, כֵּן לֵב הָאָדָם לָאָדָם". מדוע לא נאמר "כְּמַרְאָה הַפָּנִים לַפָּנִים, כֵּן לֵב הָאָדָם לָאָדָם"? הרי רגילים להסתכל על הפנים במראה ולא במים?! (יהדות)

|

תלמיד חכם, ברגע!

אל תפספסו והצטרפו ליוזמה שבמסגרתה יתאפשר לסיים את הש״ס בתוך 14 חודשים בלבד | השיעור היומי נמסר על ידי הגאון הרב יעקב דוד סטפנסקי ונמשך כשלוש שעות | והיום: מסכת בבא קמא כ"ד-ל' | צפו בשיעור (יהדות)

|

בסיום הפגישה הדרמטית

ראש הממשלה נתניהו נפגש הערב בלשכתו עם יו"ר ועדת החוץ והביטחון חה"כ יולי אדלשטיין ויו"ר ש"ס אריה דרעי - כדי לנסות להשיג פריצת דרך במגעים לחקיקת חוק גיוס שיהיה מוסכם על החרדים | בסיום הודיע רה"מ על התקדמות חיובית במגעים (פוליטי)

||
28

מלחמת רוסיה-אוקראינה

תקרית ביטחונית חריגה נרשמה היום באומן, סמוך לציונו של רבי נחמן, שם שוהים בדרך קבע חסידי ברסלב ושאר מתפללים הבאים להשתטח במקום הקדוש | טיל מיירט שנורה כחלק מהמלחמה הניטשת בין אוקראינה לרוסיה נפל באזור וגרם לבהלה רבה | המרא דאתרא רבי יעקב ג'אן קרא לכל הבאים לעיר לשמור על זהירות ולהישמע להוראות הבטיחות (חרדים)    

|

אַשְׁרֵי הָעוֹמְדִים עַל סוֹדֶךָ

עשרה ימים להילולת הרשב"י, יצא צלם דוברות ההילולא דוב בער הכטמן לתעד את ההכנות האינטנסיביות לקראת הילולת הרשב"י בל״ג בעומר - וחזר עם גלריית תמונות מרהיבה מההכנות בשטח | צפו (חרדים)

||
3

איבד את ההכרה

כונני ההצלה והחירום הוזעקו למקרה חירום באחת הבריכות בבני ברק, שם גבר כבן 30 לא חש בטוב והתמוטט סמוך לשפת הבריכה | כעת מתבצעות פעולות החייאה מתקדמות על ידי הכוננים (חדשות חרדים)

||
16
ש

מגורי בוטיק

בימים שבהם יותר ויותר משפחות מחפשות מרחב מגורים איכותי בירושלים, קבוצת בית ירושלמי מציגה סטנדרט חדש של מגורי בוטיק בשכונת רמות | פרויקט רמות קאנטרי, המוקם בימים אלה, משקף תפיסה מתקדמת של תכנון המשלב יוקרה, פונקציונליות ואיכות חיים (נדל"ן)

כתבה מקודמת|מקודם

מתוך ריקודים של שמחה

בירושלים נערך מעמד לחיים בכולל 'דרכי תורה' בחדרו של גאב״ד 'דרכי הוראה' הגאון רבי אשר וייס, בעל ה'מנחת אשר', מגדולי פוסקי הדור ומרביצי התורה, לרגל הוצאת ספרו 'מנחת אשר' חלק ל"ה | המעמד נערך בהשתתפות בכירי תלמידיו של הגאב"ד (חרדים)

||
2

בטקס לציון יום השחרור | צפו

הגרי"מ לאו השתתף בטקס שנערך בכנסת, לזכרון יום השחרור וההצלה מהנאצים ימ"ש, בדבריו בפני שרים וחכי"ם חיילי גדוד 'נצח יהודה', הוא תיאר התרגשות את נס הצלתו; "מיגור הנאצים הצליח רק בזכות עמידתו של כל העולם באחדות מולם. ועם ההודיה לבורא עולם עלינו להודות לשליחיו ובהם; ברית המועצות שהקריבה יותר מכולם ובהם כרבע מיליון יהודים שנלחמו בצבא האדום. אנגליה, ארה״ב ולכל מתנגדי הנאציזם" (חדשות)

||
1

לקראת ל"ג בעומר

לאחר חודשים רבים של הכנות, לפני זמן קצר התקיימה מסיבת עיתונאים, עם השר הממונה על ההילולה, מאיר פרוש, שהציג יחד עם המפקד את מתווה ההילולה השנה, שמבוסס על לקחי העבר ויישום ההמלצות של ועדת החקירה | זה המתווה המלא (חדשות חרדים)

||
5

מסורת של יובל שנים

המונים השתתפו בשבוע האחרון 'ביום העצמאות' באירועי "בר בי רב דחד יומא" שנערכו במספר ערים בארץ | האירועים התקיימו באשדוד, בן זכאי, גן יבנה וקרית מלאכי, במסגרתם נמסרו שיעורי תורה והרצאות חיזוק על ידי רבנים ואישי ציבור נכבדים | צפו בתיעוד (חרדים)

||
2

פרסום ראשון 

ח"כ אבי מעוז הודיע שיעלה השבוע את החוק לביטול סעיף הנכד בחוק השבות, אך במהלך ישיבת סיעת יהדות התורה, מספר חכי"ם טענו כי צריך להתנגד לחוק - במחאה על כך ש'חוק הגיוס' אינו מתקדם | ח"כ במפלגה הביע ביקורת על חבריו: ״ההתנגדות שלכם לחוק הנכד - היא טירוף הדעת״ (כנסת)

||
9
זמני היוםמזג אווירפנו אלינוקריירהמדיניות פרטיות