מה אוכלים היום?

מתכון לשניצל דג אפוי עם ציפוי פריך וטעים במיוחד

מנה מקטגוריית "לגזור ולשמור ולהכין על בסיס שבועי כי זה פשוט מעולה". מתכון לשניצל דג אפוי עם ציפוי פריך וטעים במיוחד - מערבבים, מצפים ולתנור (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
שניצל דג בתנור עם ציפוי פריך וטעים במיוחד (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 פילטים של דג אמנון (מושט) במשקל 140 גרם כל אחד
  • 2/3 כוס פירורי לחם פנקו
  • 1 כף גרידת לימון (לא חובה)
  • 1 כף שמן זית + שמן זית נוסף לשימון התבנית
  • 2 כפיות בזיליקום מיובש
  • 1/2 כפית מלח ים
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנת שניצל דג אפוי בציפוי פריך:

1. מחממים את התנור ל-220 מעלות.

2. מפזרים את פירורי הלחם בשכבה אחת בתבנית אפייה, ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך 5-6 דקות, כדי שיקבלו גוון זהוב קל. מערבבים פעם אחת, באמצע הקלייה, ונזהרים להוציא את הפירורים בזמן, שלא יישרפו.

3. בקערה בינונית, מערבבים את גרידת הלימון, 1 כף שמן זית, הבזיליקום, המלח והפלפל השחור, ומוסיפים את פירורי הלחם הקלויים, עד לקבלת תערובת אחידה.

4. מייבשים את הפילטים בעזרת נייר סופג, ומצפים אותם בתערובת פירורי הלחם המתובלת משני הצדדים, בעזרת לחיצתם לתוך התערובת. מעבירים את הדגים המצופים לתבנית אפייה משומנת, ומפזרים מעל את שאר הציפוי.

5. אופים במשך כ-15 דקות, עד שהשניצלים מקבלים גוון זהוב-שחום.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר