"ימצאו את עצמם מולנו בכל העוצמה"

הקמת חיידר המזוהה עם 'הפלג' - מעוררת סערה בדרום

קרב חדש, במיקום מפתיע: מספר אברכים ביישובי הדרום מתכננים לפתוח בנתיבות חיידר המזוהה עם "הפלג הירושלמי", לאחר שבאופקים ובתפרח הרעיון נכשל, אך גם שם ההתנגדות גוברת (חרדים)

ילדים בכיתה א'. אילוסטרציה (צילום: יונתן זינדל - פלאש 90)

חבר בקהילה התורנית בעיר אופקים, שנענה בסירוב - מסיבות כאלו ואחרות - כשבא לרשום את בנו לתלמוד התורה בישוב, ייחס את אי-הקבלה לעובדת היותו משתייך באופן מוצהר לקבוצת 'הפלג הירושלמי'. בשל כך, הוא החליט לפני תקופת מה לפתוח תלמוד תורה עבור אברכים המזוהים עם 'הפלג', אלא שכאן הוא נתקל במכשול.

ל"כיכר השבת" נודע כי חבריו לא מיהרו להצטרף ליוזמה בשל חששם כי יינזקו מכך בצורה כזו או אחרת, כשיוודע בקהילה דבר השתייכותם ל'פלג'. יתירה מכך, הרב ישראל יעקב פינקוס, רבה של הקהילה הכפוף לגדולי ישראל, הביע התנגדות נחרצת לפתיחת החיידר.

זו גם הסיבה שהמחשבה לפתוח את ת"ת 'הפלג' במושב תפרח הסמוך ירדה מן הפרק, בעקבות דעותיו של הרב אליהו אליעזר יעקובזון, רב המקום, המוכר אף הוא בהתנגדותו לכל סממן הקשור ל'פלג', אותם הוא מגדיר ככאלו שפרשו מהנהגתם של גדולי התורה.

בשל כך, מתכננים כעת האברכים הללו לקבוע את מקום מושבו של החיידר החדש בעיר נתיבות, אליה יגיעו ילדיהם בהסעה מהערים הקרובות ויצטרפו לאברכים הבודדים הקשורים ל'פלג' ומתגוררים במקום. כך גם, בצירוף מספר ערים, הם מתכננים להגיע לרף מספרי סביר שיאפשר את פתיחת החיידר.

אלא שכפי שנודע ל"כיכר השבת", בקהילה התורנית ההולכת ומתפתחת בעיר הדרומית, מתגבשת בימים אלו התנגדות עיקשת ליוזמה זו, ולדברי עסקנים מהמקום, גם הרב שמואל מונטג רבם - ומחותנו של יו"ר דגל התורה ח"כ משה גפני - לא יאפשר את המהלך.

נאום הגר"ש אוירבך, מנהיג 'הפלג', על חינוך הילדים (צילום: באדיבות המצלם)

אחד מהם מסביר: "הסיכוי שהפלג יצליחו פה שואף לאפס, גם בגלל שדעתו של הרב מונטג זהה לחלוטין לאלו של הרבנים מאופקים ומתפרח. בינתיים אנחנו לא רואים צורך לצאת במהלך פומבי נגד המהלך, שמשול בעינינו להתאבדות, אבל אם הם יתקדמו - הם ימצאו את עצמם מולנו בכל העוצמה".

"התנהלות הקהילה בנתיבות כפופה מאז ומתמיד לגדולי ישראל, ואנשי הפלג סרו מדרכם באופן הפגנתי ומוצהר", מוסיף אברך אחר. "אם הם היו מובחנים בלבושם ולא מנסים לשכנע אחרים, הכל טוב. אבל כידוע הם 'מיסיונרים' באופיים ומטפטפים לכל ליטאי שפוגשים בו שהם הליטאים האמיתיים. היו לא תהיה, לא בעירנו".

מנגד, בכירים ב'הפלג הירושלמי' אומרים ל"כיכר השבת" כי אינם מתייחסים ברצינות ל"התקוממות" המדוברת. לטענתם: "המוסד שיקום - במידה והגר"ש אוירבך אכן יורה כך, יפתיע מאוד את את מחרחרי הריב והמדון שהציבור הליטאי לא כמוהם ואינו חפץ בהתנהלות מטורפת חסרת היגיון נגד מי שהולכים לאור רבותיהם".

"את המילים הגבוהות והיומרניות של עסקנים מושחתים אלו הספקנו לשמוע בכל רחבי הארץ שוב ושוב, אך המציאות מכה בהם בכל פעם מחדש. ציבור בני התורה בדרום כבכל הארץ הוא גדול ורחב, והדברים מדברים בעד עצמם. אם היינו פה רק מתי מעט, אותם עסקנים לא היו זקוקים לפרסומי האיומים שלהם. זהו ניסיון נואל ורדוד ללחוץ עלינו. נאחל להם בהצלחה בדרך שבחרו ללכת בה ואנו את שלנו נעשה - וימים יגידו".

אותם בכירים מוסיפים ואומרים כי "אף אחד לא יעצור אותנו מלחנך את ילדינו בדרך החינוך המסורה לנו מרבותינו. אי אפשר ביד אחת לדחות ולא לקבל ילדים לתלמוד תורה המקומי וביד השנייה לעצור פתיחת מקום לימודים אלטרנטיבי. החיידר החדש יקום ויהיה מגדל אור רוחני לדרום כולו".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

21
אין לשער עומק אהבת חנם שלכם שהצתם באש בתשעה באב אהבה לצד אחד ורציחה לצד שני
a cd
20
בלי שום חרד״ק רק בדרך המסורה לנו מדוד דור בכל מקום בארץ ולא יעזור שום דבר לברוני החצרות (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
איש
ספר לנו על זה למה אתה מתכוון איזו דרך??? איזו מסורת על ידי מי למי היא נמסרה אבל תענה תשובות אמיתיות לא לנפנף במילים גבוהות על מעמד הר סיני את זה כולם עושים ואתם הרי מיוחדים יותר אמיתיים ומיוחדים יותר מכולם כך אתם טוענים כל הזמן.
החכם
היא הדרך שבה לא משנים, לכן נקראת המסורה, שמוסרים מרב לתלמידי. בניגוד לפלג הנורבגי שמשנה מפה ומשם, ומקצץ אט אט בענפים ובגזע... עוד 50 שנה, הנורבגים במקרה הטוב יתנהגו כמו המזרחקינים דהיום..
דני
שייראו כמו פוניבז' מחבלים או גרודנא אשדוד או חדרה, היינו פושטקים וערב רב , שכל מטרתם לעבור על אביזרייהו ולהיות פרזיטים ובטלנים אלימים.
אבי
19
אם אתם טוענים שזו קבוצה שולית וקטנה .וממעטים בערכם בגודלם ובאכותם. מה אכפת לכם מה הם עושים????? למה זה מעניין אתכם?? זה מוכיח כאלף עדים שאתם מפחדים מהאמת שלהם. הם היחידים שמוכיחים את האמת במסמכים מביאים על כל דבר מסמכים אוטנטיים. ורק חברי הכנסת כל הזמן משתיקים. למה??? אם אתם הולכים בדרך האמת למה א
פלפול למדני
בכל זאת נלחמים נגד כל מוסד שלהם.........
יהודי
18
אם חסידות קופשינץ או רעצפעט היו רוצים לפתוח מוסדות היה איכפת לכם? אז מה פה אתם נלחצים? כנראה שאתם מבינים שפתיחת מוסדות כאלו יסחוף אחריו את כל אלו שלא מעיזים לומר כלום. ההתנגדות שלכם, זה הנצחון הענק שלנו!!!!!!!
יוסי הרצליך
17
הצחקתם (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אשר
16
אתם לא מבינים כמה אני שמח שנפתח עוד חיידר של עץ כי אנחנו חייבים לגדל בו דור שיעמוד חזק נגד הגזירות כי החילונים פה מנסים להשתלט ולהרוס כאן את הציבורר החרדי עם המסלולים של הגיוס וכל הגייסים והשגעונות שלהם. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יאיר
ב"ה מגדלים עדרים עדרים לציות מוחלט לגדולי ישראל ובראשם מרן הגאון רבי נתן זאב גרוסמן שליט"א
מייקל
15
כי הפלג הבני ברקי עשה טעות אסטרטגית בנושא של הנחל החרדי, הם פרצו את החומות של הציבור החרדי, וסייעו לצבא לחדור פנימה עם מסלולי השמד שמטרתם לכרסם ולפגוע בעולם התורה ולצוד ברשתם בני ישיבות. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יוסף
ואתה שקרן לחלוטין בכל מה שכתבת
ליוסף
קיימתם כל הרוצה לשקר ירחיק עדותו בנושו הגיוס ולא הלך לכם כי גילו מהר שאתם מציגים נתונים שקריים תמשיכו להתפוצץ מקנאה עד שתצאו מן העולם...
ליוסף
הנחל החרדי היה כבר בזמן החזון איש אין לו קשר לוועד הישיבות וזו יוזמה בלעדית של הצבא לאלו שאינם רשומים בישיבות הפסיקו לקשקש ולשקר ולהפיץ שנאה כדרככם בקודש
מוכי עייץ
אתה לא יכול לקרוא לציבור כ''כ ענק ''פלג''. או אולי הכוונה לרבני ''המחבלים'' הגרים בבני ברק חוץ מזה שאתה כנראה מקבל מלא כסף על השקרים שאתה מפרסם כאן בנושא הגיוס...
ליוסף
14
אכן, עוד יבוא יום שהשקר יחשף במלוא גדלו. מי שהולך נגד גדולי ישראל לא יצליח. ימים יגידו. הפלס- הפסל, הפלג מלשון פילוג, מחלוקת, מחרחרי ריב ומדון אנשים רשעים שכל האינטרס שלהם הוא רק כדי לעשות צער למרן גדול הדור וזה לא ילך להם. 90 אחוז מהציבור יודע מי היום מנהיג הדור. ערב רב תמיד היה גם בזמן משה רבינו ה
מישהו
13
האם נשמע לכם הגיוני שציבור אחד מונע מציבור אחר לפתוח מוסדות?!
יוני
12
מי שלא מקבל את דעת התורה של מרן הרב אויערבך הוא מורד בגדולי ישראל. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יוני
הוא האיש האחרון לבינתיים שעושה כל מה שאומר לו נתי גרוסמן עד שגם הוא יוחלף ואז הוא יחכים הלוואי
הנבון
שליט''א, מי שלא מקבל את דעת התורה של מרן הרב שטיינמן הוא מורד בגדולי ישראל וב''ה שחוץ מקהילה קטנה של פושטקים וערב רבניקים , כולם מקבלים את דעת התורה של מרן ראש הישיבה הגראי''ל שטיינמן שליט''א וכפופים תחתיו.
ליוני

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: