התבטאות מיותרת

יאיר לפיד: אם רוסיה תפלוש נבחר בארה"ב

שר החוץ יאיר לפיד, וזה שבתוך שנה ייתכן ויהיה ראש הממשלה של ישראל, בהתבטאות מיותרת לחלוטין, כזו שאולי תקשה על ישראל, סביב המתיחות בין רוסיה לאוקראינה (מדיני)

(צילום: אוליבר פיטוסי, פלאש 90)

שר החוץ יאיר לפיד אמר הערב (ראשון) בערוץ 12 לעודד בן עמי כי אם רוסיה תפלוש לבסוף לאוקראינה אז ישראל תצדד באבבעלת בריתה המסורתית ארה"ב, למרות האינטרס לשמור על יחסים טובים עם הרוסים בשל הגבול עם סוריה.

לפיד אמר: "אנחנו זהירים יותר מהאמריקנים והם מבינים את זה". הוא הסביר כי לישראל יש שתי בעיות שאין לארה"ב ובריטניה – "גבול עם רוסיה בגבול עם סוריה", והחשש לביטחונם של מאות אלפי היהודים ברוסיה ואוקראינה.

"המצב שלנו דומה קצת למצב של המדינות הבלטיות", אמר לפיד, "יש לנו גבול עם רוסיה בגבול עם סוריה לכל דבר ועניין". הוא הוסיף כי התיאום הביטחוני עימם הוא "מה שמאפשר לנו, על פי דיווחים זרים, פעילות ישראלית מתמדת נגד האירנים בסוריה". לצד זאת הדגיש את החשש בממשלת ישראל לשלום הקהילות היהודיות ברוסיה ובאוקראינה – והחשיבות של שיקול זה בקבלת ההחלטות הישראלית.

בתשובה לשאלה אם ישראל תיקח חלק בסנקציות שיוטלו על רוסיה כפי שמבטיחים במערב, חרף הרצון לשמר את היחסים הטובים עם מוסקבה ואת התיאום הביטחוני, אמר לפיד: "נצטרך לשקול זאת, זה לא המצב כרגע ואנחנו לא שם. כל יום, פעמיים ביום, אנחנו עוקבים אחרי המצב".

לדבריו, כל העת נבחנת ההיתכנות להזיז את השגרירות הישראלית מקייב ללבוב שבמערב אוקראינה. "בשלב זה הערכת המודיעין שלנו שונה משל עמיתינו האמריקנים והבריטים. אנחנו מעריכים שסיכויי הפלישה הרוסיה לאוקראינה נמוכים יותר ביחס לההערכות האמריקנים, אבל אנחנו בהחלט נערכים לכך. כל התשתיות בלבוב ערוכות לקליטת השגרירות הישראלית".

התבטאותו של לפיד בנוגע לבחירה בארה"ב על פני רוסיה, עוד בטרם הדבר עלה לכלל שאלה, עוררה תהיה קשה בקרב מומחים בתחום, שתהו מדוע הזדרז לפיד להביע תמיכה בארה"ב כאשר למעשה במידה ולא תהיה פלישה כזו ישראל רק יכולה להפסיד מדבריו אלו של שר החוץ. "זהו מצב רגיש במיוחד ודבריו של לפיד ששוברים את הניטרליות של ישראל מיותרים מאד", אמר אחד המומחים.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

31
מיותר חוסר נסיון מי ששומר על הצפון שקט זה פוטין השינוי היחידי שהגיע מפי האתון זה צרות. בראשות החמור
ללא שם
30
איפה ישנם עוד גרוטאות כמו האיש ההוא...?
מנדי גליקשטיין
29
חופר בור לעצמו בלי סיבה דיביל
ללא שם
28
פשוט בן אדם טיפש ומטופש לגמרי
בנט
27
איזה בן אדם מטומטם חסר אחריות, אוי ואבוי שהבן אדם הזה הולך להיות ראש ממשלה, כמה חז"ל צדקו שבדור האחרון אין לנו על מי להישען אלא על אבינו שבשמיים!
אלדד
26
תמיד תחפשו את הממשלה המצליחה הזו שנטלה מכם והעסקנים שלכם את כל הכוח והקומבינות והחילול השם ביבי שכל יום היה מדבר שטויות ומסכן את בטחון ישראל אף מילה ולמה ? כי מכר לכם את המדינה עד כדי כך שאתם מנתקים לנו קווי טלפון אחראים על בתי חולים,מייצגים אנסים ואנסות,וכל המדינה שלכם אפילו הגזענות השתוללה בסמינר
ישראל
שריר ולא קיים, לא נמאס לך? אתה חייב לשרוץ פה? לך לעבוד
חיים
25
טיפש מטופש
אבי
24
שמעון בנו אומר כל ימי גדלתי בבין החכמים ולא מצאתי לגוף טוב משתיקה. לחכמים יפה שתיקה קל וחומר לטפשים (אבות דרבי נתן)
זלדה שפירא
23
זה מה שקורה שאדם שלא סיים 12 שנות לימוד, יאיר לפיד מכהן כשר אוצר. למה ציפתם אנאלפבית
יריב גולן
22
שר חוץ שלא מבין מה שכל ילד בכיתה א מבין
צפוי כל כך שהפסיכי הזה יערבב אותנו לסיפו

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני: