"החרדים לא יפסלו את השמאל"

ועידת הליכוד אישרה את הסכם האיחוד עם ישראל ביתנו. החשש בקרב המפלגות החרדיות מפני המהלך, מביא את עיתון 'המודיע' לתקוף בחריפות את המהלך ולהבהיר כי המפלגות החרדיות לא יפסלו את השמאל כשלטון, אם יובטחו זכויות היסוד של האזרח החרדי. וגם, התקפה חרדים על המתפקדים החרדים של הליכוד

39תגובות
חברי יהדות התורה. לא פוסלים את השמאל (צילום: אלי סגל)

ועידת הליכוד אישרה אמש (שני) באופן סופי את ההסכם שנחתם בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לשר החוץ אביגדור ליברמן על איחוד רשימת 'הליכוד' עם רשימת 'ישראל ביתנו' וריצה משותפת בבחירות הקרובות תחת רשימה "הליכוד ביתנו", וזאת ללא שפרטי ההסכם נחשפו בפני חברי הוועידה.

הבוקר מתברר כי גוש הימין החזק ממשיך לגרום לחרדה ממשית במפלגות החרדיות בכלל ובמפלגת 'יהדות התורה' בפרט. בטאון 'אגודת ישראל', "המודיע", מקדיש לכך את מאמר המערכת שלו כשבין היתר הוא תוקף את המתפקדים החרדים במפלגה.

תחת הכותרת, "במאבק למען ממלכת התורה", נכתב: "הבשורה של נתניהו וליברמן היא דחיקת רגלי המפלגות הקטנות, קרי, דתיים וחרדים, לשולי בית הנבחרים. הסיסמה שנזעקה מפיהם של חברי הליכוד החוגגים את האיחוד עם ליברמן הייתה - מעתה לאחר שהמפלגות החרדיות הקטנות ירדו מגדולתן תוכל מפלגת 'הליכוד ביתנו' סוף סוף לבצע את גזירת השוויון בנטל, היינו גיוסם הכפייתי של תלמידי הישיבות הקדושות".

המאמר תוקף בחריפות את המתפקדים החרדים בליכוד וכותב: "תמהנו הכיצד הסתובבו אמש בגני התערוכה בחגיגה של הליכוד אנשים בעלי לבוש חרדי. גם דמויות חרדיות העוטות מגבעות שחורות חגגו את שלטונם של ליברמן-נתניהו".

"מה הם עשו שם?", תוהה העיתון, "לשמוח את שמחת המנצחים את המפלגות החרדיות? החברה החרדית - המביטה בכאב במתחזים החרדים, שחלקם, וודאי, לא היו בין אלה שנשאו ב'שוויון בנטל' - חייבת להוקיע את ההתבזות הזאת. החברה החרדית חייבת לענות כסילים פוליטיים כאיוולתם".

לסיום, תוקף העיתון שוב את החיבור בין 'הליכוד' ל'ישראל ביתנו' ומרמז כי ייתכן חיבור פוליטי דווקא עם מפלגות השמאל לאחר הבחירות: "לטוענים כי נתניהו-ליברמן רוצים להבטיח את עצמם מפני האפשרות שמפלגות חרדיות לא יעדיפו אותו כעומד בראש הימין, והם לא יפסלו את השמאל כשלטון, אם יובטחו זכויות היסוד של האזרח החרדי, לא צריך להשיב בהתרפסות".

"מפלגות המרכז-שמאל התייחסו למפלגות החרדיות ולמוסדות התורנים בהרבה יותר כבוד, בהרבה יותר תמיכה של חינוך ורווחה מאשר הימין האנטי חרדי", נכתב במאמר עם קריאה להביט נכוחה על המפה הפוליטית.

"יהדות התורה לא עברה מסכת התעללות פוליטית שכזאת כבר מערכות בחירות רבות. הפעם הולכת המפלגה הטוענת לכתר השלטוני מראש במצח נחושה נגד היהדות החרדית. מה שלא עשו מפלגות שמאל ומרכז, מבצעת עתה התנועה החדשה של 'ליכוד ביתנו'.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

14
והמדיניות השמאלנית נובעת מחרדות במישור הביטחוני והכלכלי.
חרדלאחדות ישראל
13
אין ספק זה מה שקורה כאשר מוכרים ערכים תמורת תקציבים. יש הגדרה מאוד בוטה לאחד שמוכר את עצמו עבור כסף.
klozone
אנחנו ישבנו בממשלות שמאל וימין ולא קרה כלום אל תימכור לנו לוקשים
שי
12
החרדים לדבר השם מצביעים אך ורק לבן ארי היחיד שמטפל בערבים והסודנים
צ. הולצמן
11
יש גבול למה שאפשר לעשות עם הקולות שלנו מספיק אנחנו עם משקעים מהעבר עם הליכה עם השמאל וההתנתקות
אברהם
10
היחיד ללא חשש מחלוקת ללא חשש לשון הרע ללא חשש ביזיון גדולי הדור
חרדי שפוי וחרד
9
מי בכלל הזמין אותם לקואלציה כזו או אחרת לא נראה שממש בונים עליהם והם כבר יוצאים בהצהרות שיעשו קודם בדק בית איך אפילו הציבור החרדי לא תומך כולו בהם ואחר כך שיתפרו חליפות
ארבל
8
לכן לא מבדילים בין שמאל לימין.
דן סגל
7
שמאלנים!!! אין אימון!! רבותי! כולם מתפקדים למפלגתו של מיכאל בן ארי!
ימיני קיצוני
לידיעתך הרב ש"ך היה בעד החזרת שטחים כך שזו עדין לא סיבה לא להצביע להם אנחנו נלך עם מי שיתן לנו ללמוד תורה גם אם זה יהיה "מרץ"
מגיבה
6
גם בנושא ארץ ישראל הליכוד הוא שהחזיר שטחים לכן לא לפסול שום דבר להישאר עם ראש פתוח
מני
5
זה לא חשוב ימין או שמאל למפלגות החרדיות זה אף פעם לא שינה דבר רק לומדי התורה ולימוד התורה זה מה שחשוב מי שיתן יותר כסף לישיבות שנוכל לפתוח עוד ועוד ישיבות לו נצביע רק התורה חשובה
אליהו
4
ולא הענשתם אותו,אז כבר לא מאמינים לכם!!!
יודעיודע
אולי יגיע הזמן לעבוד קצת ???
חיים
3
תמיד המפלגות החרדיות מחפשים שונאים לפני הבחירות כדי למשוך אליהם קולות אני מאמין ומקווה שכולם מבינים את זה והמצביעים לליכוד ביתינו ימשיכו להצביע לליכוד כי עדיף מפלגה גדולה ומשפיעה וגם ליברלית דמוקרטית ולא דיקטטורית כמפלגות חרדיות ומושחתת כש"ס.
יוסי
2
או שאשקול איחוד עם המפלגות הערביות ולצורך תקציב טוב אפשר לגיירם או להתאסלם
אהרון
1
לכל אלה שנקראים "החרדים של הליכוד"?
shaul

עוד בחדשות חרדים:

מתוך ריקודים של שמחה

בירושלים נערך מעמד לחיים בכולל 'דרכי תורה' בחדרו של גאב״ד 'דרכי הוראה' הגאון רבי אשר וייס, בעל ה'מנחת אשר', מגדולי פוסקי הדור ומרביצי התורה, לרגל הוצאת ספרו 'מנחת אשר' חלק ל"ה | המעמד נערך בהשתתפות בכירי תלמידיו של הגאב"ד (חרדים)

|

בטקס לציון יום השחרור | צפו

הגרי"מ לאו השתתף בטקס שנערך בכנסת, לזכרון יום השחרור וההצלה מהנאצים ימ"ש, בדבריו בפני שרים וחכי"ם חיילי גדוד 'נצח יהודה', הוא תיאר התרגשות את נס הצלתו; "מיגור הנאצים הצליח רק בזכות עמידתו של כל העולם באחדות מולם. ועם ההודיה לבורא עולם עלינו להודות לשליחיו ובהם; ברית המועצות שהקריבה יותר מכולם ובהם כרבע מיליון יהודים שנלחמו בצבא האדום. אנגליה, ארה״ב ולכל מתנגדי הנאציזם" (חדשות)

|

הלחץ משבת, המסורת ופיזור הקהל

לאחר חודשים רבים של הכנות, לפני זמן קצר התקיימה מסיבת עיתונאים, עם השר הממונה על ההילולה, מאיר פרוש, שהציג יחד עם המפקד את מתווה ההילולה השנה, שמבוסס על לקחי העבר ויישום ההמלצות של ועדת החקירה | זה המתווה המלא (חדשות חרדים)

|

מסורת של יובל שנים

המונים השתתפו בשבוע האחרון 'ביום העצמאות' באירועי "בר בי רב דחד יומא" שנערכו במספר ערים בארץ | האירועים התקיימו באשדוד, בן זכאי, גן יבנה וקרית מלאכי, במסגרתם נמסרו שיעורי תורה והרצאות חיזוק על ידי רבנים ואישי ציבור נכבדים | צפו בתיעוד (חרדים)

|
ש

בנווה יעקב

נאבקה במחלה הנוראה שנתיים קשות ומייסרות והמשיכה בשגרת חייה למרות הכל | שבוע לפני פטירתה כבר אמרה לאביה: "כבר אין לי כח לדבר, אדבר איתך מהשמים" | האבל כבד, השבר נורא, והמצב הכלכלי מחייב הגשת עזרה (חרדים)

כיכר בשיתוף קופת העיר|מקודם

פרסום ראשון 

ח"כ אבי מעוז הודיע שיעלה השבוע את החוק לביטול סעיף הנכד בחוק השבות, אך במהלך ישיבת סיעת יהדות התורה, מספר חכי"ם טענו כי צריך להתנגד לחוק - במחאה על כך ש'חוק הגיוס' אינו מתקדם | ח"כ במפלגה הביע ביקורת על חבריו: ״ההתנגדות שלכם לחוק הנכד - היא טירוף הדעת״ (כנסת)

|

ביקור ראשון מאז הכתרתו

הראשון לציון, הגאון הרב דוד יוסף, עורך בימים אלו ביקור ממלכתי ורוחני בקהילות היהודיות בצרפת במטרה לחזק ולעודד אותן. הוא השתתף בכינוס רבני צרפת, ביקר באתרים יהודיים והתייחס לאירועי הטרור | צפו בתיעוד וסיקור (חרדים)

|

נאום חריג ונדיר | צפו

עשרות ראשי ישיבות התאספו לכינוס חירום בביתו של ראש הישיבה הגאון רבי דב לנדו, שהשמיע את זעקת עולם התורה מול המערכת המשפטית | מי שנאם גם בכינוס, הוא נשיא ישיבת פוניבז' שלא מרבה לנאום פומבית בנושאי השקפה | הנאום המלא (חדשות חרדים)

|

תלמיד חכם, ברגע!

אל תפספסו והצטרפו ליוזמה שבמסגרתה יתאפשר לסיים את הש״ס בתוך 14 חודשים בלבד | השיעור היומי נמסר על ידי הגאון הרב יעקב דוד סטפנסקי ונמשך כשלוש שעות | והיום: מסכת בבא קמא י"ז- כ"ג | צפו בשיעור (יהדות)

|

היסטוריה ואקטואליה

עד כה גילינו חמישה מקומות בארץ ישראל המתחרים על הזכות להיחשב כקברו האמיתי של יהושע בן נון. אך מבט לעבר הירדן המזרחי חושף אתר נוסף, מפתיע במיוחד, המתיימר להכיל את קברו של יהושע בן נון - הלא הוא מקאם נבי יושע שבעיר סלט (היסטוריה)

|
ש

הגיוס הקרוב בפתח

ביחידות הלוחמים החרדיות תגלה ותביא את עצמך ואת היכולות שלך, במלוא עוצמתן • בוא להגשים את החלום ולהיות לוחם! •  ייעוץ אישי ודיסקרטי ללא מחויבות (חרדים)

בשיתוף אנשי"ם|מקודם

פרסום ראשון 

על רקע המשך המשבר סביב חוק הגיוס והסדרת מעמד תלמידי הישיבות, החלטת הרמטכ"ל לשלוח עוד עשרות אלפי צווי גיוס לצעירים חרדים ועקרונות חוק הגיוס של ח״כ יולי אדלשטיין, בכירים בסיעות החרדיות דורשים להחרים את כל ההצבעות גם במחיר של ניצחונות לאופוזיציה | גדולי ישראל יכריעו בשבוע הבא (חרדים)

||
21
ש

פרסים שווים

המצטרפים כעת להגרלת יד לאחים השנתית על ספר תורה יכנסו מיידית ל"הגרלת ביניים" מיוחדת על פרסים שווים במיוחד בשווי 150,000 שקלים | בין הפרסים: 100,000 שקלים במזומן, חופשה חלומית באירופה, רכב משפחתי לחופשת הקיץ, רהיטים לבית, תווי מזון, רהיטים לבית וערכת מוצרי חשמל | במוקד ההרשמה להגרלה אומרים: "הזדרזו! תגברנו את הקווים משמעותית אך הזמן קצר והלחץ על מוקד ההרשמה גובר" (חרדים)

אסף מגידו|מקודם
ש

חסר תקדים!

חדרה, אחת הערים המתפתחות ביותר בישראל, נמצאת כעת במרכזו של גל פיתוח חסר תקדים | העיר, שמשלבת בין היסטוריה עשירה לתשתיות מודרניות, מושכת אליה משקיעים מכל רחבי הארץ להשקעה במגוון פרויקטים. כעת, חברת נדל"ן בבני בברק, הודיעה שתקצה 3 דונם להסכם שיתוף מיוחד למגזר החרדי בלבד (נדל"ן) 

כתבה מקודמת|מקודם

עשייה של שליחות אמת

נציב שירות בתי הסוהר, רב-גונדר קובי יעקובי, ביקר בכפר חב"ד והתרשם מהמוסדות החינוכיים והרוחניים. הוא סייר בישיבות, בפרדס האתרוגים ובבניין 770, ונפגש עם רבנים ותלמידים | צפו בתיעוד (חרדים)

|

שידור חוזר

חבר מועצת הרבנות הראשית ומגדולי מזכי הרבים, הפוסק הגאון רבי יגאל כהן, ראש מוסדות 'יביע אומר', בשיעורו השבועי, שנמסר הערב (שלישי) מבית הכנסת 'בראשית' בפתח תקווה ומועבר באתר 'כיכר השבת' • הנושא השבועי: "בטח באחד ואל תפחד!" • צפו בשיעור בשידור חוזר (חרדים)

|

משבר הגיוס החרדי

הרמטכ"ל אייל זמיר - יצא היום בהנחיה חדשה לראש אכ"א בנוגע לגיוס החרדים | זמיר ביקש להציג בפניו תוכנית מידיית להרחבת צווי הגיוס לאוכלוסיה החרדית | בנוסף הורה הרמטכ"ל, להגביר את ההיערכות ויכולות הקליטה של חרדים בצה"ל (חרדים)

||
19

תיעוד מאוסטרליה הרחוקה

מדי ערב מכתת האברך הרב דניאל סאוס רגליו מהכא להתם במלבורן שבאוסטרליה, למסור שיעורי תורה שזורים בדברי חיזוק והדרכה בפני אנשים העמלים על פרנסתם, ובחלק מהמקומות אף לקרבם לאבינו שבשמים | הערב (שלישי) זכו חברי השיעור להתקבל במעונו של הגה"צ רבי שלמה קאהן גאב"ד מלבורן, שמסר בפניהם את השיעור בטוב טעם ודעת | צפו בתיעוד (חרדים)

|
ש

אלמנה ו-4 יתומים

טרגדיה מזעזעת בפתח תקווה: הרב דורון שקד ז"ל בן 37 , אב לארבעה, קרס במפתיע לעיני בני משפחתו ונפטר מדום לב • האלמנה חזרה ברגל במוצאי החג כדי לבשר לילדיה שאביהם נפטר • ארבעה יתומים ואלמנה צעירה וחסרת אמצעים נותרו ללא משענת • המשפחה שרויה בקריסה כלכלית ורגשית (חרדים)

אסף מגידו|מקודם
זמני היוםמזג אווירפנו אלינוקריירהמדיניות פרטיות