'אגודת ישראל' הציגה אחדות

אייכלר: לערבי יש יותר זכויות מחרדי

ככה פותחים קמפיין: אנשי 'אגודת ישראל' התכנסו בכדי לאשרר את רשימת הסיעה, אבל מלבד לחיצות ידיים נשמעו במקום גם אמירות חריפות: "לילד ערבי יש יותר זכויות, המלחמה כנגד הציבור החרדי גרועה מהמלחמה בעזה, הם מנסים לפגוע בנו בכל דרך, להצר את צעדינו" אמר ח"כ ישראל אייכלר

מאות מחברי המרכז הארצי של תנועת אגודת ישראל התכנסו הערב לכינוס בחירות באולמי "נאות ירושלים", בב"ב על מנת לאשרר את רשימת התנועה החסידית לכנסת.

במהלך ההצבעה התקבלה ההחלטה בפה אחד כי נציגי הרשימה יהיו יעקב ליצמן נציג הסיעה המרכזית (גור),מאיר פרוש bציג שלומי אמונים' מנחם לייזר מוזס נציג הסיעה המאוחדת (ויזניץ) וישראל אייכלר נציג חסידות בעלזא.

שלא כעמיתיהם בדגל ובש"ס' שעסוקים עדיין בעיקר בקרבות מבית' הרי שנציגי אגודת ישראל היו פנויים בכדי לכוון את חיציהם כלפי "האויב שבחוץ" - המפלגות החילוניות. בנאומים רויויי פאתוס דיברו באריכות חברי הכנסת על המלחמה העומדת בפני הציבור החרדי ועל חשיבותה של מערכת הבחירות הנוכחית.

הנוכחים כולם הזכירו בדבריהם את גזירת הגיוס ואת האפשרויות להתמודד עימה. חבר כנסת יעקב ליצמן דיבר על הקיצוץ הדרסטי בקצבאות הישיבות שיגיע מייד לאחר הבחירות,"הם רוצים לפגוע בנו,אך לא ניתן להם" זעק.

מאיר פרוש טען בנאומו כי מדובר במערכת הבחירות הגורלית ביותר מאז השנים בהן הוקמה המדינה, "הם ניסו אפילו לפגוע בעקיפין בציפור הנפש של עם ישראל בחוק גיוס בנות, אמר בכעס.

מוזס הזכיר את האדישות של הציבור החרדי והעובדה כי אינו יוצא בהמוניו להצביע, "לא ייתכן כי בשכונה החרדית שלי יש אחוזים גבוהים שאינם מצביעים, צריך לעורר את הציבור על כך", אמר.

לסיום נאם ישראל אייכלר שזעק בקול, כי "המלחמה כנגד הציבור החרדי גרועה מהמלחמה בעזה, הם מנסים לפגוע בנו בכל דרך, להצר את צעדינו, אפילו לילדים ערבים יש יותר זכויות מלילדים חרדים, אמר אייכלר והוסיף כי זעקת השמאל על הפשרת הבנייה בעוטף ירושלים בעקבות ההכרזה על המדינה הפלסטינית הינה בעיקר משום שבאזורים אלו יגירו יהודים שומרי תורה ומצוות, הם לא רוצים שנגור ונתפשט בערי הארץ", אמר אייכלר.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

10
וזה המלחמות ביננו, ואני אפילו לא מדבר על שמאלנים וחילונים אלא עלינו החרדיםB די עם המלחמת אחים הזאת!
מנחם
9
בטלנים מה עשיתם לטובתינו בכל הקדנציה הקודמת? בטלנים חוץ מלחמם את הכיסאות לא עשיתם כלום, לכו הביתה בושה!!!!
חרדי
8
אחד חכם וכו'
יוסף
7
נדוש. לעוס. טחון. תנסה כיוון אחר. הציבור כבר לא קונה את זה יותר. ועוד עצה לח"כ החרדים (לכיסאותיהם): תנסו להישמע אמינים!
ישראל
6
נמאסת כבר,
אברהם
5
ביש עתיד שמחה וצהלה.
דן סגל
4
מדוע אף אחד לא בודק את הסכומים הענקים המועברים לנשים שמצהירות שהן חד הוריות ?
"חד הוריות"
3
למה לקשקש?
יואב
2
לא שמעתי על מסוקי חיל האוויר שיורים על מודיעין - עילית. יש חמישים אלף משוחררי תורתו-אומנותו! מיליארדים מועברים לצרכי החרדים אז על מה אייכלר מדבר? האם הוא טיפש? לא האם הוא כפוי טובה? כן, אבל לא זו הנקודה הוא עסקנצ'יק שלא עשה כלום לטובת אף אחד בקדנציה שלו ומנסה להשכיח את זה על ידי צווחות געוואלד.
משה כרם
1
אני בטוח שיש לא מעט ילדים ערביים מעזה שהיו שמחים להחליף מקום עם בני גילם בבני ברק. נו. דמגוגיה בשנקל.
שמעלץ

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: