בחירות 2013 • היום שאחרי

ההישג של יהדות התורה • המנצחים

בבוקר שאחרי, אחת המנצחות הגדולות בבחירות היא מפלגת 'יהדות התורה', שלפי כל התחזיות צפויה להכניס שבעה מנדטים בכנסת הבאה. להצלחה אבות רבים, וכבר הבוקר ממהרים כל חברי הכנסת של התנועה לקשור את הכתרים לעצמם. "כיכר השבת" עורך סדר במנצחים, מאיר פרוש לצד יעקב ליצמן וחברי-הכנסת של 'דגל התורה' בצילו של מרן ראש הישיבה הגראי"ל שטיינמן. מיוחד (חדשות)

15תגובות
המנצחים, אמש (צילום: פלאש 90)

בבוקר שאחרי הבחירות ניתן להכריז על מפלגת יהדות התורה כאחת המנצחות הגדולות של הבחירות הללו, גם אם המנדט השביעי עדיין איננו יציב לגמרי ותלוי בקולות החיילים הרי שהעלייה הדרמטית במספר המצביעים לרשימה לכנסת מלמד על המהפך שחל בציבור החרדי ביחס למפלגה שנחשבה בעבר הלא רחוק כמנומנמת משהו וכמי שקפאה על שמריה.

אם במערכות הבחירות הקודמות (2006-2009) עמד מספר המצביעים ליהדות התורה על כ-147,000 קולות הרי שהפעם הצמיחה הייתה משמעותית וסך הקולות הינו כמעט 190,000 דבר המעיד על ניצחון גדול.

להצלחה אבות רבים כידוע, וכבר הבוקר ממהרים כל חברי הכנסת של התנועה לקשור את הכתרים לעצמם, והפעם חייבים להודות שיש בכך לא מעט.

בניגוד למפלגות אחרות בהם צצו חיכוכים וויכוחים גם ברגע האחרון הרי שביהדות התורה השכילו ליישר קו בישורת האחרונה ומאז הכינוס בשבוע שעבר של גדולי ישראל בבנייני האומה שנתן רוח גבית לפעילים ולמתנדבים ראינו שיתוף פעולה מלא בין חברי הכנסת.

מי שלדעת הכל יכול לזקוף את ההצלחה לעצמו הינו ח"כ מאיר פרוש שאם היה מי שחשב בעבר לזלזל בכוחו הרי שאמש התברר כי עבודת השטח שלו בחודשים האחרונים כשהוא 'חורש' את הארץ לאורכה ולרוחבה הביאה את התוצאות המיוחלות וכך ניתן לראות בנתוני האמת עלייה דרמטית בערים בהם מתגורר הציבור הכלל-חסידי.

לדוגמא, בירושלים מעוז הבית של המשפחה הירושלמית צמחה יהדות התורה ב-13,000 קולות, וכך גם בביתר, בית שמש, מודיעין עילית, אלעד ואפילו צפת ונתניה קיבלה המפלגה כמעט כפול מבחירות 2009.

יהיו אולי ציניקנים שיאמרו כי הדבר רק מוכיח את טענתם שבבחירות הקודמות בחרו אנשי פרוש להימנע או להצביע למפלגות אחרות בשל כעסם על הבחירות בעיריית ירושלים אך גם הם יודו שהפעם היה זה שונה ואנשי פרוש יצאו בהמוניהם להצביע.

ה'בייבי' הנוסף של פרוש, חסידות חב"ד אף היא הוכיחה את התגייסותה למערכה כשבכפר חב"ד לדוגמא קיבלה יהדות התורה פי חמישה מבחירות 2009 כשהדבר מלמד על הלך הרוח בחסידות כולה.

גם ב'דגל התורה' יכולים לזקוף את ההצלחה לעצמם כשחברי הכנסת לשעבר ולעתיד, משה גפני, אורי מקלב ויעקב אשר עברו עיר עיר, ושכונה שכונה והפכו כל אבן על מנת לגייס מצביעים למפלגה.

חזקה עליהם הוראתו של מרן ראש הישיבה הגראי"ל שטיינמן כי יש לעשות הכל על מנת להגדיל את כוחה של המפלגה ולקדש שם שמיים ואכן אלפי אברכים ובחורי ישיבות יצאו בימים האחרונים עם 'אש בעיניים' גם ליישובי הפריפריה על מנת לפעול למען המפלגה דבר שהביא לעלייה במספר המצביעים.

גם 'החיבוק החם' שהעניק גפני במהלך כל החודשים האחרונים לחרדים העובדים או בשמם האחר החרדים החדשים הביא את התוצאות המיוחלות וכך ראינו פעילות של מטה מיוחד של אותו ציבור שהתגייס להצלחת יהדות התורה.

ואי אפשר בלי הקמפיין המוצלח של מטה ההסברה בראשות ירח טוקר וקובי איזק בשילוב עם משרדי הפרסום בולטון ובראשית שקרא לציבור להתגייס למערכה תחת הסלוגן 'כולנו חרדים' בעל המשמעות הכפולה כשמחד הוא מגבש את הציבור החרדי כולו ויוצר תחושת זהות ושייכות מגזרית ומצד שני גם מחדד את החשש מהגזירות הצפויות ומתריע על החרדה מהסכנות העלולות להיגרם לעולם התורה.

וכמובן שאי אפשר גם בלי להזכיר את ח"כ יעקב ליצמן שהביא את בשורת האחדות אל המחנה פנימה ולאחר המפגש הנדיר של כ"ק האדמו"ר מגור והגר"ש אויערבך הצליח ליצור חזית מאוחדת ומגובשת של שיתוף פעולה בין כל הגורמים במפלגה.

ומי יודע, אולי גם אפשר להאמין לדברי גפני אמש כי הפעילות החברתית שלו ושל ליצמן בקדנציה האחרונה תרמה אף היא למאגר הקולות של יהדות התורה עוד אלפי קולות של ציבור מסורתי וחילוני שבחר להצביע ג'.

מה שבטוח שהמפלגה החרדית ניצחה אך השאלה הגדולה העומדת כעת בפני נבחרי הציבור היא איך מתרגמים את זה להצלחה מעשית ולקיום כל ההבטחות כמו גם שמירה על ערכי היהדות ועולם הישיבות.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

6
חוגגים על מה??? כדי להתייבש 4 שנים באופוזיציה?!
אבי
5
לא היתה לנו ברירה אלה לבחור ג" !! כל הכבוד ל ג" ששמרו על כבוד החרדים , ממש מגיע להם !
אברך ספרדי
משס שהתאחדו מוקדם משא"כ ג'
ארי
אם לא מה שהרב עובדיה אמר שהוא לא מוחל הייתי מצביע כח להשפיע ובלית ברירה הצבעתי לג'
מחפוץ
4
אין ספק בכך
ליח
3
להלן המנצחות הקטנות. לפיד עלה מ0 ל19. בנט מ3 ל12. מרצ מ3 ל6. ויהדות התורה המנצחת הגדולה מ6 ל6.
דן סגל
2
רק דבר אחד: "והיא שעמדה !" והיא שעמדה עלינו לכלותינו, עברנו את פרעה את המן אינקוויזיציות קשות גלויות קשות גירושים וגם שואה מחרידה, את כל זה עברנו בזכות התורה ועכשיו מול מי אנחנו עומדים ? אפסים קטנים? שרדנו מול מעצמות אז מול כאלה לא נצליח, נכון שאי אפשר לשקוט ובגלל זה אנחנו שולחים את חברי הכנסת שבר
חרדי אסלי
1
עד עכשיו היו עניים, בממשלה החדשה יהפכו אביונים.עכשו ליצמן יקונן על הקיצוץ בקצבאות הילדים באומרו הרי הבאנו כבר ילדיפ לעולם בהסתמך על הקצבאות, אז עכשו אתם רוצים להרעיבם?
דן סגל

עוד בחדשות חרדים:

מלחמת רוסיה-אוקראינה

תקרית ביטחונית חריגה נרשמה היום באומן, סמוך לציונו של רבי נחמן, שם שוהים בדרך קבע חסידי ברסלב ושאר מתפללים הבאים להשתטח במקום הקדוש | טיל מיירט שנורה כחלק מהמלחמה הניטשת בין אוקראינה לרוסיה נפל באזור וגרם לבהלה רבה | המרא דאתרא רבי יעקב ג'אן קרא לכל הבאים לעיר לשמור על זהירות ולהישמע להוראות הבטיחות (חרדים)    

|

אַשְׁרֵי הָעוֹמְדִים עַל סוֹדֶךָ

עשרה ימים להילולת הרשב"י, יצא צלם דוברות ההילולא דוב בער הכטמן לתעד את ההכנות האינטנסיביות לקראת הילולת הרשב"י בל״ג בעומר - וחזר עם גלריית תמונות מרהיבה מההכנות בשטח | צפו (חרדים)

|

איבד את ההכרה

כונני ההצלה והחירום הוזעקו למקרה חירום באחת הבריכות בבני ברק, שם גבר כבן 30 לא חש בטוב והתמוטט סמוך לשפת הבריכה | כעת מתבצעות פעולות החייאה מתקדמות על ידי הכוננים (חדשות חרדים)

||
4

מתוך ריקודים של שמחה

בירושלים נערך מעמד לחיים בכולל 'דרכי תורה' בחדרו של גאב״ד 'דרכי הוראה' הגאון רבי אשר וייס, בעל ה'מנחת אשר', מגדולי פוסקי הדור ומרביצי התורה, לרגל הוצאת ספרו 'מנחת אשר' חלק ל"ה | המעמד נערך בהשתתפות בכירי תלמידיו של הגאב"ד (חרדים)

|

בטקס לציון יום השחרור | צפו

הגרי"מ לאו השתתף בטקס שנערך בכנסת, לזכרון יום השחרור וההצלה מהנאצים ימ"ש, בדבריו בפני שרים וחכי"ם חיילי גדוד 'נצח יהודה', הוא תיאר התרגשות את נס הצלתו; "מיגור הנאצים הצליח רק בזכות עמידתו של כל העולם באחדות מולם. ועם ההודיה לבורא עולם עלינו להודות לשליחיו ובהם; ברית המועצות שהקריבה יותר מכולם ובהם כרבע מיליון יהודים שנלחמו בצבא האדום. אנגליה, ארה״ב ולכל מתנגדי הנאציזם" (חדשות)

|

לקראת ל"ג בעומר

לאחר חודשים רבים של הכנות, לפני זמן קצר התקיימה מסיבת עיתונאים, עם השר הממונה על ההילולה, מאיר פרוש, שהציג יחד עם המפקד את מתווה ההילולה השנה, שמבוסס על לקחי העבר ויישום ההמלצות של ועדת החקירה | זה המתווה המלא (חדשות חרדים)

||
4

מסורת של יובל שנים

המונים השתתפו בשבוע האחרון 'ביום העצמאות' באירועי "בר בי רב דחד יומא" שנערכו במספר ערים בארץ | האירועים התקיימו באשדוד, בן זכאי, גן יבנה וקרית מלאכי, במסגרתם נמסרו שיעורי תורה והרצאות חיזוק על ידי רבנים ואישי ציבור נכבדים | צפו בתיעוד (חרדים)

||
1

פרסום ראשון 

ח"כ אבי מעוז הודיע שיעלה השבוע את החוק לביטול סעיף הנכד בחוק השבות, אך במהלך ישיבת סיעת יהדות התורה, מספר חכי"ם טענו כי צריך להתנגד לחוק - במחאה על כך ש'חוק הגיוס' אינו מתקדם | ח"כ במפלגה הביע ביקורת על חבריו: ״ההתנגדות שלכם לחוק הנכד - היא טירוף הדעת״ (כנסת)

||
7

ביקור ראשון מאז הכתרתו

הראשון לציון, הגאון הרב דוד יוסף, עורך בימים אלו ביקור ממלכתי ורוחני בקהילות היהודיות בצרפת במטרה לחזק ולעודד אותן. הוא השתתף בכינוס רבני צרפת, ביקר באתרים יהודיים והתייחס לאירועי הטרור | צפו בתיעוד וסיקור (חרדים)

||
3

נאום חריג ונדיר | צפו

עשרות ראשי ישיבות התאספו לכינוס חירום בביתו של ראש הישיבה הגאון רבי דב לנדו, שהשמיע את זעקת עולם התורה מול המערכת המשפטית | מי שנאם גם בכינוס, הוא נשיא ישיבת פוניבז' שלא מרבה לנאום פומבית בנושאי השקפה | הנאום המלא (חדשות חרדים)

||
18

תלמיד חכם, ברגע!

אל תפספסו והצטרפו ליוזמה שבמסגרתה יתאפשר לסיים את הש״ס בתוך 14 חודשים בלבד | השיעור היומי נמסר על ידי הגאון הרב יעקב דוד סטפנסקי ונמשך כשלוש שעות | והיום: מסכת בבא קמא י"ז- כ"ג | צפו בשיעור (יהדות)

|

היסטוריה ואקטואליה

עד כה גילינו חמישה מקומות בארץ ישראל המתחרים על הזכות להיחשב כקברו האמיתי של יהושע בן נון. אך מבט לעבר הירדן המזרחי חושף אתר נוסף, מפתיע במיוחד, המתיימר להכיל את קברו של יהושע בן נון - הלא הוא מקאם נבי יושע שבעיר סלט (היסטוריה)

|
ש

מה קורה כשאת חוגגת בשמחה עם בני המשפחה, ופתאום הבעל האהוב והמסור קורס ונפטר בפתע פתאום?  הגב' שקד לא חשבה מעולם שהיא תוכל להשיב על השאלה הזאת, מתוך הניסיון האישי שלה, וגם אחרי שזה קרה, היא בכלל לא בטוחה שיש לה תשובה של ממש * אבל כבד, שבר גדול ומצב כלכלי קשה מנשוא

אסף מגידו|מקודם

פרסום ראשון 

על רקע המשך המשבר סביב חוק הגיוס והסדרת מעמד תלמידי הישיבות, החלטת הרמטכ"ל לשלוח עוד עשרות אלפי צווי גיוס לצעירים חרדים ועקרונות חוק הגיוס של ח״כ יולי אדלשטיין, בכירים בסיעות החרדיות דורשים להחרים את כל ההצבעות גם במחיר של ניצחונות לאופוזיציה | גדולי ישראל יכריעו בשבוע הבא (חרדים)

||
24
ש

פרסים שווים

המצטרפים כעת להגרלת יד לאחים השנתית על ספר תורה יכנסו מיידית ל"הגרלת ביניים" מיוחדת על פרסים שווים במיוחד בשווי 150,000 שקלים | בין הפרסים: 100,000 שקלים במזומן, חופשה חלומית באירופה, רכב משפחתי לחופשת הקיץ, רהיטים לבית, תווי מזון, רהיטים לבית וערכת מוצרי חשמל | במוקד ההרשמה להגרלה אומרים: "הזדרזו! תגברנו את הקווים משמעותית אך הזמן קצר והלחץ על מוקד ההרשמה גובר" (חרדים)

אסף מגידו|מקודם

עשייה של שליחות אמת

נציב שירות בתי הסוהר, רב-גונדר קובי יעקובי, ביקר בכפר חב"ד והתרשם מהמוסדות החינוכיים והרוחניים. הוא סייר בישיבות, בפרדס האתרוגים ובבניין 770, ונפגש עם רבנים ותלמידים | צפו בתיעוד (חרדים)

|
ש

בירושלים!

עסקת המגורים הטובה ביותר בירושלים! דירות גן 3 או 5 חד' החל מ-2,290,000 ₪ במסלול 20/80!שלמו רק 20% בחתימה והיתרה לקראת האכלוס.הנחה מיוחדת לכוחות הבטחון בשירות פעיל!!!בנוסף נותרו דירות 5 חד' (נדל"ן)

כיכר בשיתוף וויסל נדל"ן|מקודם
זמני היוםמזג אווירפנו אלינוקריירהמדיניות פרטיות