בשעה האחרונה סיימו בוועדת הבחירות המרכזית את ספירת הקולות וב'יהדות התורה' נושמים לרווחה. המפלגה הגדילה את כוחה ב-25% ועלתה מחמשת הנציגים המיתולוגיים לשבעה מנדטים.
מי שאולי שמח יותר מכל אל מול התוצאות המפתיעות הוא ראש עיריית בני-ברק יעקב אשר, היושב בשעה זו עם הצוות הבכיר בלשכתו בבניין העירייה, ועוקב בדריכות אחר נתוני תוצאות האמת כשהוא מתחיל להתכונן לקראת התפקיד החדש.
"כיכר השבת" שוחח דקות אחרי פרסום התוצאות הסופיות עם הח"כ הטרי, יעקב אשר, שאמר: "אני מודה לקדוש ברוך הוא על דבר אחד, לא על זה שנהייתי חבר כנסת כי כמו שכולם יודעים אינני מחוסר עבודה, אבל אני מודה לה' כי השם שלי כחבר הכנסת השביעי יתחבר לקידוש שם שמיים הגדול שנעשה בציבור החרדי לעיני כל מדינת ישראל וכל האנשים שהינם דורשי רעתנו".
אשר מוסיף ואומר כי "כל זה נעשה בהכוונתם ובהולכתם של גדולי ישראל ובראשם מרן ראש הישיבה (הגראי"ל שטיינמן). אני מודה לכל אלפי הפעילים שקידשו ביחד שם שמיים גדול, ואם הקדוש ברוך הוא נתן על שמי את השביעי הזה, שהראש ישיבה הרב שטיינמן אמר לי שבועיים לפני הבחירות, 'כל מקדש שביעי', אז אם הקידוש ה' הזה הוביל שאני השתרבבתי לעניין הזה, זו השמחה הגדולה שלי".
"אני מקווה בעזרת ה'", אומר יעקב אשר, "שבכוח השמיעה לקול דברי חכמים שהפגינו כל הציבור החרדי, נוכל בעזרת ה' לעמוד במשימה שעומדת לקראתנו, והיא השמירה על הציבור החרדי אל מול כל שונאינו שיבינו שאי אפשר להכות אותנו ואם מכים אותנו אנחנו רק גדלים".

מקורביו אומרים היום כי יעקב אשר לוקח עמו לכנסת את ניסיונו הרב והמוצלח בעיריית בני ברק. לדבריהם, אין ספק כי הוא יהיה שינוי מרענן ברשימת יהדות התורה ויפיח רוח חיים במפלגה הצומחת והמתפתחת.
השאלה שנשארת עדיין פתוחה הינה מי יחליף את אשר בתפקיד ראש עיריית ב"ב הספקולציות פורחות בימים האחרונים כשעל הפרק עולים שמות רבים כדוגמת הרב אברהם רובינשטיין מזכיר מועצת גדולי התורה של תנועת 'דגל התורה' ומקורבו של מרן הגר"ח קנייבסקי, המכהן כיום כסגן ראש העיר.
שמות נוספים שעולים על הפרק הם מרדכי קרליץ או ירחמיאל בויאר, אך לדברי גורמים בכירים בתנועה הנושא נמצא כעת על שולחן הדיונים ועדיין לא התקבלה החלטה.
לדברי הגורמים, תגובש רשימת שמות של מועמדים, עמה יגיעו למרן ראש הישיבה הגראי"ל שטיינמן אשר יכריע מי מהם ישמש בתפקיד ראש עיריית ב"ב.
0 תגובות