מרן הרב עובדיה יוסף תוקף:

"אנשי השלטון בורים ועמי הארץ"

פוסק הדור, מרן הגאון רבי עובדיה יוסף, יוצא בהתקפה חריפה נגד ממשלת ישראל ואומר: "אנשי השלטון שלנו של עכשיו, כולם עמי הארץ, בורים. לא תורה ולא חכמה, אין להם". הרב עובדיה הוסיף ואמר כי הם "לא יודעים כלום. רחוקים מהתורה. גם הקדוש ברוך הוא מתרחק מהם" • פרסום ראשון (חרדים, בארץ)

התקפה חריפה: נשיא מועצת חכמי התורה, מרן פוסק הדור הגאון רבי עובדיה יוסף, יוצא במתקפה על הממשלה ואומר כי "אין להם לא תורה ולא יראה".

במהלך שיעור שמסר פוסק הדור בימים האחרונים בביתו, אמר כי "עם הארץ חסיד - אל תגור בשכונתו, תתרחק ממנו, הוא לא יודע להעריך תורה, הוא לא יודע מה-זה תורה".

"כמו אלה, אנשי השלטון שלנו של עכשיו", המשיך מרן הגר"ע יוסף ותקף את הממשלה, "כולם עמי הארץ, בורים. עמי הארץ, לא תורה ולא חכמה, אין להם".

"אלה (ממשלת ישראל - י.כ.) מה יש להם?", הוסיף הרב עובדיה, "הם יודעים מה זה תורה? לא יודעים כלום. רחוקים מהתורה. גם הקדוש ברוך הוא מתרחק מהם".

פוסק הדור סיים את דבריו וציטט את הפסוק: "יושב בשמיים ישחק וה' ילעג למו", כשהוא מכוון על הממשלה החדשה.

כזכור, מה שמדאיג בחודשים האחרונים יותר מכל את מרן הגר"ע יוסף זוהי 'גזירת הגיוס' המרחפת מעל ראשם של תלמידי הישיבות ואברכי הכוללים.

הרב התבטא בחודשים האחרונים על הדאגה הגדולה שיש לו בעניין ואמר: "אני לא מצליח לישון בלילות בגלל גזירת הגיוס, הם רוצים לגייס את בני הישיבות, עולם התורה בסכנה".

בשיעור נוסף אמר הרב עובדיה כי "מרחפת עלינו גזירה קשה, גיוס בני הישיבות, אשרי מי שעמלו בתורה ועושה נחת רוח ליוצרו, רוצים לבטל את הנחת רוח הזה.

"מוקפים שונאים, מוקפים אויבים, והרשעים האלה שונאי התורה - כל זה לא אכפת להם, רוצים לגזור גזירות עלינו, גזירות קשות ורעות, בצרה גדולה אנחנו", הוסיף הרב, "התורה בסכנה, מתי יהיו תלמידי חכמים אם יגייסו אותם לצבא. רבותי, אנחנו בצער גדול, סכנה גדולה, תחוסו על בניכם, תחסו על בני בניכם שיעסקו בתורה".

הרב הוסיף ואמר: "נצטרך חס ושלום לעזוב את ארץ ישראל, ליסוע לחוץ לארץ, בכדי שישחררו את בני הישיבות, אנחנו בצער גדול, לכן עכשיו הזמן שכל אחד ואחד יפתח את ליבו ללכת ולהצביע בשביל המפלגות שהם בשביל התורה".

כזכור, ממשלת ישראל החדשה שהוקמה לפני למעלה מחודש ימים, החליטה, בהכוונתו של שר האוצר יאיר לפיד, להדיר את החרדים מבין שורותיה, ולאחר משא-ומתן ארוך, עלה בידה להקים ממשלה ללא המפלגות החרדיות.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

15
ממשיך בשטויות שלו. חבל עליו- בא בימים וחושב כמו נער אולי תגידו לו לשתוק- כך תעזרו יותר לעצמכם. רק גורע מציבור החרדים ומצייר אותם כאעבלים אוי לנו, איזה שבר
יוסי
מי אתה שתגיד על מרן כך
דוד
הגם אתה מבית הגויים???
יהודי חרד
אם לא היית ממזרח לא היה לך חוצפא לדבר כך.בקרוב תקבל חולי קשה יחד עם בנט ולפיד.
מלך מלך
הייתי סוטר לך על חוצפתך
מאור בטאשוילי
14
לא רק שאנשי השלטון הם בורים ועמי הארץ אין להם אפילו רקמה על הבגדים שלהם.
מנדלל
חצוף שכמותך
ח.ע
13
בית של גויים, הוא ידע למה.
אחמד בנט שר"י
12
אוי ואבוי לכל אותם הנקראים ״דתיים״ ויושבים בממשלה הזו, מה הם יגידו עכשיו ? הרי מרן זה לא איזה רב שכונה או ח״כ, זה גדול הדור מי יכול לצאת נגדו ולהשאר נקי ? מה יאמרו בנט וחבריו לנוכח אמירות כאלה ? מה יאמרו אותם רבנים שתמכו במהלך הזה ? אני חושב שכל מי שיש בו טיפת יר׳ש צריך לעשות חשבון נפש.
דניאל
מי שמקים קואליציה עם לפיד והוא עם כיפה אין ספק שהעונש שלו בשמיים הרבה יותר גדול
אליהו
11
שתעבור ממשלת זדון מן הארתץ אמן !
אינשאללה
10
כפי הנראה לאחרונה יש מישהו שיותר מעדכן את מרן במה קורה ומה לומר ולשאוג וכו. מי יודע לנחש מיזה???
דוד דוד
יש אנשים שרוצים שיחשבו העולם שח"ו עובדים על הרב. הכל אינטרסים....
avi1
9
עם בנימין נתיניהו בראש שלטון ישראל עד ביאת המשיח בעזרת ה' בקרוב ממש , החיבה שיש לו כלפיו וגם כל כלפי ראשי השלטון מימין ומשמאל
בת ישראל
8
עם בנימין נתיניהו בראש שלטון ישראל עד ביאת המשיח בעזרת ה' בקרוב ממש , החיבה שיש לו כלפיו וגם כל כלפי ראשי השלטון מימין ומשמאל
בת ישראל
7
צריך לקבל את דבריו כאקסיומה!
חרדית באמת
ככל אשר ירוך נאמר על הסנהדרין.
klozone
6
בין חילונים לדתיים, כששמו יעלה יגידו - גאון, אבל מפצל עם.
דוד
5
הוא עונש משמים!
נ.
4
תמשיכו להגיד שתעזבו את הארץ? בשיא הרצינות, זה לא מאיים על אף אחד.
דויד
3
ואני בלי נדר אהיה אחד מהם
שועל המדבר
2
האשכנזים רוצים לעקור את התורה כולל הציונות הדתית, כולל עמסאלם ביודעין ובלא יודעין. אקדמיה היא כפירה חד וחלק. ליב"ה היא במקום לימוד תורה ועל חשבון לימוד התורה. הם רוצים להוציא את הבחורים ולטמא את מוחם. לא תנאים ולא אמוראים ולא גאונים ולא רטשונים ולא אחרונים למדו ליב"ה. וכל עולם התורה על ספריו הוא ראי
שועל המדבר
1
א. לא מגייסים את כולם ב. צריך להבין שבמצב הכלכלי (והחברתי) הנוכחי אין אפשרות למימון שהיה! לכן , מה שצריך פה זה שני דברים : הרבה תפילות וולחשוב על פיתרונות איך בונים מערכת תורנית שמממנת את עצמה ! זה מעשי אפשרי ועשוי להיות טוב יותר ממה שיש עכשיו  
James
לא יחדל
לא יחדל

עוד בחדשות חרדים:

האיומים והאופטימיות 

בסיעות החרדיות מצביעים על הימים הקרובים כימים קריטיים לפתרון חוק הגיוס והסדרת מעמד תלמידי הישיבות | בהחלטה משותפת הודיעו לקואליציה: יימשך חרם ההצבעות במליאת הכנסת | אופטימיות לאחר פגישת נתניהו, אדלשטיין וכ"ץ | בערב שבת: פגישה של ראש צוות המו"מ אריאל אטיאס יחד עם אורי מקלב, יעקב אשר וינון אזולאי (חרדים)

||
5

שבוע לפני ל"ג בעומר

הגה"צ גאב"ד מאקאווא שהגיע בערב שבת להשתטח בציון התנא האלוקי רבי שמעון בר יוחאי בהר מירון, חנך מיד לאחר מכן את מתחמי הענק שהוקמו במקום על ידי ארגון "אור הרשב"י" לרווחת רבבות המתפללים (חרדים)

|

"להסיר מכשול" 

הראש"ל הגר"י יוסף מפרסם מכתב לנוהגים לעלות למירון בל"ג בעומר וקורא השנה לעלות רק בליל שישי ולאחר השבת מחשש לחילול שבת: "דוחק הזמן והשעה עלול לגרום למכשלות רבות והוא תיקון המביא לידי קלקול, כאשר רבים משלומי אמוני בית ישראל יימצאו בטלטולי הדרך סמוך לשבת וגם הגורמים הממונים על הסדר בהר מירון ייאלצו חלילה להגיע לכדי חילול שבת" (חרדים)

||
65

תלמיד חכם, ברגע!

אל תפספסו והצטרפו ליוזמה שבמסגרתה יתאפשר לסיים את הש״ס בתוך 14 חודשים בלבד | השיעור היומי נמסר על ידי הגאון הרב יעקב דוד סטפנסקי ונמשך כשלוש שעות | והיום: מסכת בבא קמא ל"א-ל"ז | צפו בשיעור (יהדות)

|

יוסי אליטוב מגיש:

פינתו של עורך עיתון 'משפחה', יוסי אליטוב, ב'כיכר השבת': מסר נפלא בפרשתנו: אסור לאגור בלב שום תרעומת על חבר שמולידה לבסוף שנאה בלב. חייבים לעמת ישירות את האדם על כל נזק שעשה. ובאמצעות התוכחה יקרה אחד מהשניים: או שתגלה כי מדובר ברכילות והאיש לא עשה מאומה. או שתווכח לדעת כי אכן הזיק ועל ידי התוכחה, הוא ישוב מדרכו הרעה. בשני המצבים, תינצל מהאיסור של ״לא תשנא את אחיך בלבבך״  (יהדות)

||
1
ש

ברכה בבית

בתרומה של 960 ש"ח תוכלו להאכיל ילדים רעבים ולקבל את הקמיע הקדוש של רבינו הקדוש רבי ישעי'ה מקערעסטיר זי"ע, בהעתק מדויק עליו סמך את ידו מרן שר התורה הגר"ח קנייבסקי זצוק"ל, ימים ספורים לפני פטירתו | הכניסו ברכה אל תוך בתיכם! (חרדים)

כיכר בשיתוף ועד הרבנים|מקודם

פאר תחת אפר

משפחת הילד הקדוש יהושע אהרן טוביה הי"ד שנרצח בפיגוע בביתר, חגגה ביום בו אמור היה להיכנס למצוות, שמחת בר מצווה לחבר | החגיגה נערכה בעצת ראש הישיבה הגאון רבי דב לנדו, ובהשתתפות ראש הישיבה הגאון רבי שאול אלתר, ובנוכחות חבריו לכיתה | צפו בתיעוד (חרדים)

||
6

שעת הדחק בדרך לרשב"י

רבים רצו רק דבר אחד: להגיע למירון בל"ג בעומר, כמו בכל שנה. הם חיכו לשעה שמונה, נכנסו לאתר, המתינו שעתיים – אבל בסוף יצאו בלי כרטיס | איך קורה שלחלק תמיד יש מקום מובטח, ולרוב הציבור – רק תור ארוך, תסכול ושער סגור? | מסתבר שחלק מהכרטיסים המיועדים לשעות השיא נשמרים מראש עבור קהילות מסוימות | ולאיזה שעות כן יש כרטיסים? (חרדים)

||
87

העמיד אלפי תלמידים

במלאת ח"י שנים להסתלקותו לשמי מרום של הגאון חכם רבי אלעזר מור יוסף זצ"ל, ראש ישיבת "נוה שלום" קזבלנקה, וממקימי עולה של תורה במרוקו, התאספו תלמידיו ומוקירי זכרו לתפילת רבים על קברו בבית העלמין בחלקת הרבנים באשדוד להעתיר לישועת הכלל והפרט (חרדים)

|
ש

קריירה עם שליחות

בתיה קפלן היא מנהלת מרכז חרדי לנערות בסיכון, בוגרת תואר ראשון בחינוך מהקמפוס החרדי של אוניברסיטת בר-אילן וסטודנטית לתואר שני בחינוך וחקר המוח • "מי שיגיע לאוניברסיטה יופתע מהתמיכה ומהליווי שלהם זוכים הסטודנטים החרדים" (בארץ)

אסף מגידו|מקודם
ש

תנסו גם

עד לא מזמן, רק המחשבה על קביעת תור לרופא עוררה ייאוש. המתנה של שבועות, שיחות טלפון שלא נגמרות, ולפעמים גם ויתור מראש. אבל קופת חולים אחת החליטה לשבור את הכלים – ופיתחה תוכנה שמשנה את חוקי המשחק (בריאות)

אסף מגידו|מקודם

במקום נאצות, הידברות

ישראל שפירא חושף כבדרך קבע מעיינות נדירים וקדושים ברחבי הארץ, אך שני חשיפות כאלו הובילו לתובנה עמוקה | לאחר שפרסם מעיין בקרבת יישוב דתי-לאומי במרכז הארץ - הוא חטף נאצות וניבולי פה | לא כך היה כאשר חשף את "מעיין חרשה", לשם נהרו ההמונים ואיתם הלכלוך. אחד התושבים פנה, דיבר יפה ובלי להכליל - ובני ישיבות התגייסו לבוא ולנקות את המקום - והתושבים יצאו מגדרם להלל ולשבח (חרדים)

||
9

 עֵץ חַיִּים הִיא

בין עתיק לנצחי: בית הכנסת עץ חיים בטבריה - השורשים העמוקים של הסנהדרין, סודות האר"י הקדוש, וחידוש היישוב היהודי על ידי רבי חיים אבולעפיה | מסע של אלפיים שנה אחורה בזמן אל לב הקדושה הטבריינית ומבט אל העתיד של מקום שנאמר עליו "מטבריא עתידין ליגאל" (היסטוריה)

||
2

אל תתלכלך בלכלוך של אחרים

הוא חיפש וחיפש בערמת המעטפות, ולא מצא את שמי. "בטח אשתו פספסה אותך, זה קורה לה לפעמים", הוא אמר בהלצה והוסיף: "עכשיו אני אעדכן אותה, ומחר אדאג שזה יהיה אצלך". הגעתי לביתי, ואז הטלפון צלצל. זה היה המזכיר, "ר' שמשון, דיברת איתה ממש עכשיו, היא אמרה שתיצור עימה קשר" (מגזין כיכר)

||
20

היסטוריה ואקטואליה

בספר מלכים מתואר היקף מלכותו של שלמה המלך בפסוק: "כִּי הוּא רֹדֶה בְּכׇל עֵבֶר הַנָּהָר מִתִּפְסַח וְעַד עַזָּה" | הפסוק מציין שני מקומות - תפסח ועזה - כגבולות שלטונו של שלמה | ההבנה המקובלת היא שתפסח היא עיר על נהר פרת, במזרח רחוק ואילו עזה נמצאת בפאתי הים התיכון בדרום מערב | אך אחד האמוראים סבר ש"תפסח ועזה" היו ערים סמוכות זו לזו | איך זה ייתכן? (מגזין כיכר)

|

שבוע ל'יבטל'.. 

בצל הכעס והמרמור בציבור הכללי על אי מענה בעניין הכרטיסים וההסעות למירון, הצלם א. אייזנבאך, לא לקח סיכון, וכבר יצא לתעד את מתחם 89 המוכן להילולא הגדולה, שם ידליקו המשפיע החסידי הרה"צ רבי אלימלך בידרמן ועוד אדמו"רים ורבנים כל אחד לפי דרגתו ומעלתו | צפו בתיעוד (חרדים) 

||
9

שבוע אחרי

מראות של הרס: שבוע אחרי השריפה בהרי ירושלים, הצלם ראובן סגרון חזר למקום השריפות, וחזר עם תיעודים מאלפי הדונמים שעלו באש בהרי ירושלים | השריפה הענקית שגרמה לנזק כבד לטבע, כאשר לפי ההערכות נשרפו בין 7,000 ל-10,000 דונם של שטחי יער | צפו בתיעוד (חדשות) 

||
2

הטור השבועי | פרשת אחרי מות קדושים

מדי שנה, אנו עוצרים בימים הללו, מורידים את קצב החיים, ונזכרים במחיר הכבד של שנאת חינם, ושואפים להיות טובים יותר זה לזה. המסר ברור: הסכנה הגדולה לעם שלנו לא מגיעה מבחוץ. השבר האמיתי מתחיל מבפנים, מחוסר הסובלנות, מהריחוק ומהשנאה (מאמרים)

||
2

עיכוב לא קל

קבוצה של 47 חרדים ארגנטינאים בדרך לישראל - כולל תינוקות וסטודנטים - מעוכבת זו היממה השניה בשדה התעופה באתיופיה בעקבות ביטולי הטיסות של החברות הבינלאומיות שנהבלו מהירי החות'י לנתב"ג (חרדים)

||
7

צפו בשיעור

בשיעורו על פרשת השבוע - פרשת אחרי מות - קדושים, מסביר הרב אברהם יוסף שוורץ, מהו המשל שהמשיל ר' אליהו לופיאן זצ"ל מבנייתו של מגדל שלום בתל אביב?וגם, "כַּמַיִם הַפָּנִים לַפָּנִים, כֵּן לֵב הָאָדָם לָאָדָם". מדוע לא נאמר "כְּמַרְאָה הַפָּנִים לַפָּנִים, כֵּן לֵב הָאָדָם לָאָדָם"? הרי רגילים להסתכל על הפנים במראה ולא במים?! (יהדות)

|
ש

בדמי ימיו

רבי יודל פרידמן שהיה מקבל כל אדם בסבר פנים יפות, נפטר לבית עולמו בדמי ימיו והותיר אלמנה עם שלושה יתומים צעירים במיוחד • רק לפני ההלויה נחשף המצב הכלכלי בבית המשפחה • האלמנה סירבה לקבל עזרה, אבל רבני הקהילה הפעילו עליה לחץ כבד – לטובת הילדים (חרדים)

אסף מגידו|מקודם
זמני היוםמזג אווירפנו אלינוקריירהמדיניות פרטיות