"חוק הפרוות" לא יחול על שטריימלים

הצעת החוק לאיסור יבוא פרוות שעברה היום בוועדת השרים, עוררה לחץ בקרב ציבור חובשי השטריימלים. אפשר להירגע

שטריימל ( (פלאש 90))

קודם כל אפשר להירגע: הצעת החוק של חה"כ רונית תירוש שעברה בוועדת השרים לענייני חקיקה, אינה קשורה לפרווה ממנה מייצרים את השטריימלים.

מוקדם יותר היום התפרסמה הידיעה, כי הכנסת אשרה חוק האוסר על יבוא פרוות לארץ. החדשה המרעישה פשטה כאש בשדה קוצים והכניסה ללחץ את יצרני השטריימלים המספקים את תוצרתם לרבים מבני הציבור החרדי.

אלא שבירור קצר העלה כי המדובר בהצעת חוק האוסרת על יבוא פרוות כלבים חתולים וארנבות מארצות מזרח אסיה וסין, וזאת בעיקר עקב הידיעות על ההתעללות האכזרית אותה עוברות החיות בארצות הללו. מעבר לכך גם הצעת החוק המדוברת עדיין לא אושרה בכנסת, אלא רק עברה בוועדת השרים לענייני חקיקה, כאשר הקריאות בכנסת עדיין לפניה.

פרוות השטריימל מסתבר, אינם נעשות מהחיות הללו ואף לא מזנבות השועל כפי שמקובל לחשוב, אלא מזנבה של חיה בשם ´סויבל´ החיה ברוסיה ובקנדה. עובדה שמותירה את השטריימלים, לפחות בשלב זה, מחוץ לכל בעיה חוקית.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: