במהלך כנס דיינים בצפון, בחר הראשל"צ הרב יצחק יוסף לפרגן לסגן שר הדתות: "יהודי יקר מאוד שעושה לילות כימים". על החוק הגיור: "אני קורא לחברי הכנסת להפסיק לחלוטין את הליך החקיקה ולתת לנו את הזמן להשלים נוסח סופי שיהיה מקובל על הרבנים"(חרדים)
בימים אלו מתכנסים דיינים מרחבי הארץ במלון כינר, הראשון לציון הגאון רבי יצחק יוסף שנאם במהלך הכנס, בחר לשבח את סגן שר הדתות אלי בן דהן ואמר: "אני רוצה לציין לשבח את הרב אלי בן דהן יהודי יקר מאוד שעושה לילות כימים, רואים שהוא שימש את אחד מגדולי הדור הרב מרדכי אליהו, זה יהודי שיראתו קודמת לחכמתו".
"אנחנו עובדים בשיתוף פעולה על חוק הגיור" הוסיף הגר"י יוסף ואמר: "ואני קורא לחברי הכנסת להפסיק לחלוטין את הליך החקיקה ולתת לנו את הזמן להשלים נוסח סופי שיהיה מקובל על הרבנים".
יצויין, כי מחר (שני) מתכננים בוועדת חוקה חוק ומשפט של הכנסת להביא לאישור את חוק הגיור לקריאה ראשונה ולא להמתין לנוסח הסופי והמוסכם של החוק, כך שכעת נותר לראות האם בוועדה ייענו לקריאת הגר"י יוסף ויעצרו את הליך החקיקה על סיום ניסוח החוק שיהיה מקובל על הרבנים הראשיים.
בתוך כך, הגר"י יוסף התייחס גם לחוק רב ראשי אחד ואמר "אני ועמיתי הרב לאו מכהנים בתפקיד כבר למעלה מחצי שנה, העומס עלינו הוא רב ביותר, אם כבר רוצים לשנות את החוק אני מציע שימנו עשרה רבנים ראשיים".
הרב בן דהן שליט''א
שימש בעבר את אחד מגדולי הפוסקים ומגדולי הדור . הגאון העצום והאדיר. המקובל האלקי. צדיק יסוד עולם. גאון ישראל ותפארתו. מורינו ורבינו ועטרת ראשינו. נזר תפארתינו. המנורה הטהורה. בנן של קדושים[מרן חכם סאלמן אליהו מתלמידי הבן איש חי זיע''א] גזע אראלים ותרשישים. דורש כתרי אותיות. הארי שב
י
6
אני חושב שכנראה יש על הפרק איזה אינטרס משותף, ולאו דוקא אינטרס טהור, בין ש"ס לאלי בו דהאן, כנראה יש להם שונא משותף שהם רוצים להעיף מהשולחן. אין מחמאות בחינם אצל רבינו יצחק,
22 תגובות