הנקמה בסרוגים

מאות חרדים חתמו לרוה"מ: נתפנה מבתינו למען השלום

שיתוף הפעולה של ראש הממשלה ו"הבית היהודי", ברדיפת לומדי התורה, הביאו מאות אברכים חרדים, תושבי ביתר עילית ומודיעין עילית, לשגר מכתב לראש הממשלה ובו הצהרה על מוכנותם להתפנות מביתם למען השלום: "אין חשיבות למצוות ישוב ארץ ישראל ללא לימוד וקיום תורת ישראל" (חרדים, בארץ)

(צילום אילוסטרציה: פלאש 90)

שיתוף הפעולה של ראש הממשלה בנימין נתניהו עם ראשי הבית היהודי בניסוח החוק החדש לגיוס החרדים עם איום השלכתם לכלא של בני הישיבות לומדי התורה ונתינת היד להרס עולם התורה​ גורמים לתחושות של כעס עצום וזעם על "בגידתם" של השותפים הטבעיים לדרך, אנשים שרוממות דת ומסורת ישראל בגרונם, שכעת מתברר כי בחרו להוביל בכחש את הרבנים והעסקנים ולבגוד בבני התורה.

תחושות נזעמות אלו גורמות ל"קרע של ממש" בין הציבור החרדי לציבור הדתי לאומי שהינו שותף מלא בממשלת השמד.

וכך, בימים האחרונים שיגרו מאות אברכים חרדיים בעלי משפחות תושבי "ההתנחלויות החרדיות" הערים ביתר עילית ומודיעין עילית, הממוקמות מעבר לקו הירוק, מכתב הממוען לראש הממשלה בנימין נתניהו.

במכתב, מודיעים האברכים בנחרצות כי בעקבות החוק החדש והפגיעה בלומדי התורה הם מסכימים לפינוי מרצון של מגוריהם בשטחים הכבושים למען שלום אמיתי.

תחת הכותרת "פינוי מרצון לצורכי שלום", כותבים האברכים במכתבם: "בתאריך יט' אד"א תשע"ד 19 בפברואר 2014 התקבלו החלטות ע"י "הועדה לשוויון בנטל" (ועדת שקד) הפוגעות פגיעה חמורה בהמשך לימוד התורה בארץ ישראל ע"י בני הישיבות ופוגעת אנושות במהותה של לימוד תורת ישראל".

"אנו תושבי מודיעין עילית וביתר עילית היושבים בשטחי איו"ש - במקומות הגורמים למכשול בתהליך השלום - ומהווים כחלק הארי מהמתיישבים באיזורים הכבושים מעבר לקווי 1967", כותבים האברכים, "מצהירים בזאת כי אין חשיבות למצוות ישוב ארץ ישראל ללא לימוד וקיום תורת ישראל, לכך איננו רוצים להיות מכשול לשלום ואין לנו עניין בהמשך ההתישבות באזורים אלו".

"לפיכך הננו להודיעך כי נסכים לפינוי מרצון ומעבר למקומות אחרים באר"י אשר אינם מהווים מכשול לשלום ע"מ שנוכל להמשיך להתקיים על נשותינו וטפינו בארץ ישראל", כותבים האברכים.

בשיחה עם "כיכר השבת" מצהירים שלא לציטוט כמה מהם כי הם "חשים פגיעה עצומה מצד הציבור הדתי לאומי ואנשי הציונות הדתית שהפנו עורף לכל הערכים היקרים לנו וגם להם ולכן אנחנו משוחררים מהמחויבות לתמוך בעמדות שלהם".

"ברור שאנחנו חיים פה בשמחה ושלווה אך אם הדבר יהווה מכשול לשלום נתפנה מרצון ללא שום התלבטות. עדיף לנו ללמוד תורה בנחת בתוך תחומי הקו הירוק מלהיות מכשול לשלום בין העמים", אומרים כמה מיוזמי העצומה המהפכנית.

המכתב ששוגר לראש הממשלה
חלק מהחתומים על המכתב

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

77
יצר השנאה והנקם ברחוב החרדי - זה משהו שאין לו אח ורע.
יוסף המספר
76
זה בדיוק מה שקרה לפני חורבן בית שני - שני אחים רבו (הורקנוס ואריסטובלוס) ואחד מהם או שניהם ביקשו מהרומאים לבוא להתערב, אותו הדבר גם כאן - אסור לערב גויים בריב של יהודים, זה מביא חורבן!
יהודה
75
תמהה אני על אתר כיכר השבת אשר יפרסם דברים מגונים שכאלה, לא מספיק שפוגעים בעולמה של תורה אותם "אברכים" רוצים גם לחטוא בחטא המרגלים. וידענו כמה חמורה היא ביזיונה של ארץ ישראל. ואין בכוח המזרחי להשתלט על מצוות ישוב ארץ ישראל. להיפך הוא הנכון בגלל חטאינו שלא שמענו לגדולי ההוראה בין החסידים ובין המתנגדים
מנחם מנדעל
74
לא צריך להודיע בשער בת רבים על מחלת נפש אפשר להתפנות ישירות לאברבנאל בלי רעש
שי
73
אלא שהפעם החרדים לא יקבלו אגורה עבור הפינוי, שכן באו לשם בהוראות הרבנים מסיבות כלכליות, ולכן שיפנו לרבותיהם לקבל פיצויים.
דן סגל
72
מי שכתב את הכתבה הזאת= שונה ישראל! בושה לעמ"י!!! מה זה השנאת חינם הזאת??? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
חרד
71
נוטפת ארס מיותר. ... ש נ א ת- ח י נ ם ! ! ! יותר גרוע משלושת העברות הכי חמורות .... אתם מביאים לחורבן שלישי! !!! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
חבל
70
ומי אמר שאם יתפנו יהיה שלום. וללא שלום אם יתפנו, כולם יידרשו לשרת בצבא, משום שהצבא יצטרך לגדול באופן משמעותי, והנטל הכלכלי יגדל באופן משמעותי. אז מי שאינו רוצה להיות חלק מהעם היושב בציון ולשאת בנטל, שיפסיק לבלבל במוח ויסע למכאן לניו-יורק, כבר עכשיו. ומי שמבין שאל תפרוש מן הציבור היא מצווה חשובה תמי
ל רפי
69
תראו איזה מסכנים, הם היו צריכים לקפוץ כמה שורות כדי שהמכתב הזה יראה כאילו יש הרבה חותמים...
שמואל
68
מי אתם אברכים נלוזים שחותמים לוותר על חלקי ארץ ישראל כדי לחזק את ידי בני עוולה הערבים במלחמתם המתוחכמת להשמדת היהודים וכבישת הארץ בגלל חוק הגיוס המרושע מותר לוותר?ויש לי שאלה לכל שמרי המצוות הרי השם מדבר אלינו דרך הרשעים כיוון שאנו לא מתייחסים אליו ודרכם אומר לנו איני רוצה את לימודכם שאינו להקמת השכ
צדיק נסתר אמתי

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: