
בעיצומה של מערכת הבחירות הסוערת בעיר בית שמש, בקרב ממשי על הבית, בין הציבור החרדי לציבור החילוני והדתי, התיישב חבר הכנסת יעקב אשר (יהדות התורה) לשיחה עם "כיכר השבת", במהלכו הוא מביע תקווה כי ניצחו החרדים יביא להפסקת מסע ההסתה.
אנחנו בישורת האחרונה, יום גורלי ליהדות החרדית ולבית שמש, משה אבוטבול "לוקח" את הבחירות, שאלנו.
ח"כ יעקב אשר: "אני מאוד מקווה שמשה אבוטבול ינצח הערב. אני חושב שכולם מבינים עד כמה המערכה הזאת חשובה לכלל הציבור החרדי ללא הבדלים בין פלגים, עדות וזרמים. גם קבוצות שאלי כהן, המועמד שמנגד, ניסה בתחילה לייחס אליו, מבינים כעת שזו לא מלחמה בקיצוניים אלא ניסיון של ממש לערוך דה לגיטימציה לציבור החרדי ועל כך עומדת המערכה ולכן נצטרך לעבוד קשה היום בכדי לנצח".
אשר מוסיף זווית חשיבה מקורית, כשלדבריו: "אם הציבור החרדי ינצח בבית שמש הרי שייפסק מסע ההסתה הנוראי נגד מגזר שלם באוכלוסייה שמגובה גם על-ידי מפלגת הבית היהודי שנחשבת למפלגה דתית ואמונית".
"נקווה כולנו שהסטירה שיחטפו היום תעמיד אותם במקומם", אומר אשר, "מדובר במלחמה של כלל הציבור החרדי, ובמלחמה כולם מתלכדים ואין חשבונות כאלו או אחרים, שמים הכל בצד ומתמקדים בעיקר, והעיקר הוא לנצח ולגרום לבחירתו החוזרת של משה אבוטבול לתפקיד ראש העיר".
אם אנחנו מדברים על המצב הקשה שהמגזר החרדי בכלל ועולם התורה נקלע אליו בתקופה זו, מי לדעתך האשם העיקרי שעל הציבור החרדי לבוא אתו חשבון - נתניהו, לפיד, בנט ואולי בכלל ליברמן?
"כולם שותפים למהלכים של הממשלה הרעה הזאת שכל מטרתה לפגוע בבני הישיבות, באברכים ובציבור החרדי, אולם אין ספק שבסופו של יום האחריות נופלת על ראש הממשלה.
|צריך להבין שנתניהו גודע תהליך יציב שעבר כבר הרבה ממשלות מכל המפלגות בישראל כשכולם ידעו לשמר את הסטטוס קוו של נושא תורתו אומנותו, ומצער שבדיוק עכשיו, אחרי כל כך הרבה שנים שהדבר נשמר כאמור ע"י כולם ללא הבדל, כעת, רק הליכוד בראשות נתניהו גודע את הדבר הזה".
לדברי אשר, "יש לכך השלכות גדולות. היינו שותפים נאמנים ולויאליים גם לליכוד ובפרט לנתניהו במהלך כל שנות כהונתו. יש כאן פחדנות רגעית, שעליה הליכוד ישלם מחיר כבד".
ח"כ אשר שולח מסר לשרים, לח"כים ולחברי מרכז הליכוד ומזהיר: "אני חושב שהם צריכים להבין שמה שנעשה על-ידי הסעיף הפלילי בחוק הגיוס, זהו דבר נורא וחציית קו אדום, כשלא מובנת ההתעקשות שלו בכדי לפגוע בשותפים פוטנציאליים וטבעיים של הליכוד".
"אם הייתי ליכודניק הייתי מודאג מאוד מהמהלכים של נתניהו שיפגעו בסיכויים להמשך שיתוף הפעולה בין המפלגה לבין המגזר החרדי", אומר אשר.
מה יש להגיד על התנהלות מפלגת 'הבית היהודי' שדווקא מהם ציפינו, כנראה בטעות, שיעמדו לצד עולם התורה, הקשנו.
"הבית היהודי וקומץ עסקניו עשה ועושה שגיאה גדולה מאוד, הם הפכו לסניף של יש עתיד, אין להם שום חוט שידרה בשום נושא - לא לימוד התורה, לא זהותה היהודית של מדינת ישראל, לא מעמד הרבנות הראשית לישראל, כלום. שום דבר. הם הפכו לנגררת של יש עתיד עד כדי השפלה של ממש שלהם וזה ייפגע בסופו של יום באינטרסים של הציבור הדתי לאומי".
מה דעתך על שיתופי פעולה עתידיים עם הבית היהודי והאם יש מקום לאיומים על פגיעה בהתנחלויות?
"יו"ר מפלגת הבית היהודי נפתלי בנט בצורת ההתנהלות שלו עשה שגיאות חמורות. אף אחד מאתנו מנציגי הציבור החרדי לא יילך איתו לברית פוליטית או שמירה הדדית של האינטרסים של הבית היהודי ולכן זה משליך על כל הנגזרות של העניין".
"אין לנו דבר", מדגיש אשר, "נגד ציבור המתנחלים כשלעצמם, אבל כשהם יושבים ובודקים ביחד עם מפלגת יש עתיד במיקרוסקופ כמה אנחנו, עולם הישיבות וציבור האברכים, מהווים נטל על המדינה ומנסים לשרת את מסע ההסתה כנגד ציבור שיש לו אידיאולוגיה מסוימת אז ברור שלא יצפו שכשהם יהיו על שולחן הניתוחים - וזה יכול מאוד להיות בקרוב - וייבדקו לעומק כמה האידיאולוגיה שלהם עולה למדינה, כל ההתנחלויות והכל, שאנחנו נעמוד לצידם.י ש מחיר לכל דבר ועליהם להבין שהם יצטרכו לשלם אותו".
מה דעתך על הברית המתרקמת בין יו"ר מפלגת העבודה יצחק (בוז'י) הרצוג לבין המפלגות החרדיות ובכלל שיתוף הפעולה האופוזיציוני. האם זה יכול להשליך על העתיד?
אשר נשמע אופטימי באשר לאחדות הנדירה ואומר: "בתקופה האחרונה בוז'י הרצוג שתמיד היה בידידות עם הציבור החרדי מתגלה במנהיגות חזקה שלא הכרנו, אצלו יש לו חוט שידרה ויכולת עמידה. הוא עובד איתנו בשיתוף פעולה מלא והגינות רבה ובהחלט מגלה יכולות של מנהיג".
דבריו של יעקב אשר מלמדים אולי יותר מכל, מה הח"כים החרדיים חושבים על נתניהו שלו אין חוט שידרה והגינות וכנראה לדעתם לפחות, גם לא מגלה יכולות של מנהיג.
0 תגובות