חייל חרדי הותקף בבני ברק: "היו לי דמעות בעיניים"

ברוך ישראל אינדיג, חייל חרדי, המשרת בתחנת הרדיו הצבאית גלי-צה"ל, סיפר על תקיפה משפילה שחווה בבני ברק ע"י מספר קיצוניים: "היו לי דמעות של השפלה" (חרדים)

(צילום ארכיון: פלאש 90)

המאבק נגד חיילים חרדים נמשך גם בימים שאחרי חקיקת חוק הגיוס ועם הקמת הממ"ח (מרכז מיון חרדים). חייל חרדי המתגורר בעיר החרדית בני ברק הותקף אתמול (שלישי) מילולית על-ידי קבוצת חרדים קיצוניים.

ברוך ישראל אינדיג, המשרת בתחנת הרדיו הצבאית גלי-צה"ל שהותקף סיפר על-כך לחבריו בדף הפייסבוק. "רציתי לומר לכם משהו מהלב", הוא פתח את המונולוג, "לפני כמה דקות עמדתי בתחנה (לבוש מדים) ברחוב רבי עקיבא בבני ברק, מחכה לאוטובוס שייקח אותי הביתה. נגשים אלי שני בחורים שנראים כמו בחורים צדיקים - עם זקן אפילו - ומגישים לי עלון/פשקוויל היוצא נגד החרד"קים. תוך כדי שאני מעיין במה שכתוב הם מתחילים לצעוק בקולי קולות 'חאארד"ק צא מהעיר שלנו - אתה מבייש את היהדות וכו' וכו'".

החייל מספר כי חש השפלה בעת שאותם קיצוניים לעגו לו על לבישת מדי הזית. "שני דברים - דבר ראשון הבושה הגדולה שלי שחייתי בכלל בכזה מקום שמסוגל לגדל בחורים שנגשים ככה לבחור ומשפילים אותו לעיני העוברים ושבים (ולטענתם הם עשו זאת לבקשת הרב קנייבסקי - בולשיט). היו לי דמעות בעיניים! דמעות של השפלה! ומה שהוסיף ללב שלי להיפגע הוא שעוד בחורים הצטרפו אליהם וצעקו לעברי.. זאת הפעם הראשונה שאני נתקל מול עייני בכזאת שנאה לחייל חרדי (דווקא בתקופה כמו עכשיו - תקופת ספירת העומר) וכן היה להם מבט משפיל ומזלזל..!".

לחייל החרדי הסבר משלו על הנכתב בפשקווילים בגנות חיילים חרדים: "דבר שני כשעיינתי בעלון, מה רשום שם? דברי מוסר נגד חרד"קים? פסוקים וכל הדבר הזה שחרדים (וכן הוצאתי עצמי מן הכלל) יודעים לכתוב בפשקווילים? לא! ממש לא! הכותרת: 'הדפוק של השכונה' והתוכן עצמו משתמש במילים הזכורות לי מכיתה ג'..! שהחרד"ק הוא חולה צומי נחיתי וכו'.. ומה שהכי מוזר שלמטה הייתה חותמת של 'הדיבור כהלכה' נושאת תמונה של החפץ חיים".

החייל מסכם את המונולוג בביקורת חריפה כנגד תוקפיו ומפיצי הפשקווילים "אז לא אני הוא הבושה ליהדות, אתם הבושה לאבא שבשמיים! אתם שמשפילים אנשים בחסות הדת, בחסות רבנים ובחסות הגמרא שאתם לומדים. ואתה או את שקוראים את זה, זכותכם לחנך את הילדים שלכם שלא יתגייסו ויישארו בישיבה אבל בבקשה בבקשה שהאלף בית יהיה שיתנהגו כמו בני אדם ולא כמו בהמות...! שלא ישפילו אנשים על רקע כמו זה. כותב בלב פגוע".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

23
בחורי ישיבה רציניים לא היו עושים זאת, בחורים אלה אובדי עצות בישיבה,ויודעים כי בקרוב יהיו יושבי קרנות וברזלים בכיכרות ומקנאים בחייל שעתידו מובטח, ויש שכר לפועלו.
דן סגל
22
הוא חרדי ........ או עובד בגלי צהל משהו לא מסתדר לי.....
רב חיים
21
כאלו תלמידים!
מאיר
20
וכמובן אעשה הכל למען זה כולל ויתור על האוכל שבפי. אך אם לא אזכה שכל בני יישבו ויעמלו בתורה אינני פוסל שירות צבאי .זו לא חובה זו זכות. אני מכאן מוחה על העוול שנעשה לאותו חייל על ידי אנשים שלא יודעים מה זה שבת מה זו תפילה מה זו גמרא מה זו תורה אוי לנו שזה המקום אליו ירדנו (נשלח באמצעות כיכר השבת בסל
יניב
19
מה באמת עושים כשדוחפים לך מנשר (פשקויל) ליד ותוך כדי צועקים עליך? היה ראוי להשיב בצעקות : ״מה אתה דוחף לי את זה ליד?״ אך הם כנראה היו יותר מידי צינים וקולניים וכך זכית לכפרת עוונות. לא. ממש לא העוון של לבישת המדים. משום שחרדי שמתגייס יכול להיות הפתח הנצרך להשתתת חיי-תורה על ״אמרתי לכם״, וזה חסר! (נ
יחזקאל
18
נו מה יהיה, עד מתי לשנאת חינם הזו? ועוד נגד אלו שמחרפים נפשם להגן עליך?!
שוקי
17
ברוך קצת פחות דרמה לא תזיק לך (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מנדל
16
אני בתור אברך מחזק את ידיך ברוך, אין מה לעשות ישנם חולים בכל מקום שגם עושים את מעשיהם בחסות הדת כביכול. אני בטוח שגדולי הדור האמיתיים מתנגדים לקמפיין המחליא הזה שנועד לפגוע בבחורים שחלקם התגייסו בהוראת רבניהם. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
נתנאל
15
אלו הם חולי נפש ילדותיים . לא צריך להיעלב (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
דני
14
אל תתייחס!!!! אותם חברה שפוגעים ומעליבים "בחסות הרבנים" זה אנשים שלא אכפת להם מכלום גם לא מהתורה חיות אדם שלא חושבים על שלום אלא חובבי אקשן שלא מצאו את סיפוקם באזרחי אז עושים את זה ומרגיעים את המצפון שלהם בטענת הרבנים אני לא מייחס אותם לחרדים כי מי שאומר שמי שמשרת בצהל לא חרדי אז הוא לא יהודי ולא הו
גידעון

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: