סוער בבני ברק

בית כנסת המריבה: תגרה אלימה בין עשרות בני אדם

העימות על השליטה בבית הכנסת "ימין צדק" הדתי לאומי לשעבר מתעצם: עשרות בני אדם, ליטאים וחסידי גור, התעמתו על רקע זמני התפילות והלימוד במקום. "הם שפכו מים אחד על השני, צעקו וקיללו. זה היה נורא" סיפר עד ראיה ל"כיכר השבת". כוחות משטרה הוזעקו לבית הכנסת בניסיון להשליט סדר (חרדים)

תגרה אלימה התפתחה הערב (שני) בין חסידי גור למתפללים ליטאים בבית הכנסת "ימין צדק" בבני ברק הנתון במחלוקת מזה תקופה. כוחות יס"מ הוזעקו למקום והשליטו סדר בין הניצים.

התקרית אירעה באזור השעה 18:30 בערב, כאשר חסידי גור הגיעו לקיים במקום תפילת ערבית, ואילו מנגד אברכי הכולל הליטאי ביקשו להמשיך את סדר הלימוד עד השעה 19:00 כבכול יום. לאחר ויכוח קשה שהתלהט במקום, החלו הצדדים להחליף מהלומות והאירוע הפך לקטטה פיסית המונית, כאשר עשרות אברכים ליטאים וחסידי גור נאבקים אלו באלו.

"זה היה חילול השם של ממש" מתאר ל"כיכר השבת" עד ראייה שחלף ברחוב. "הם שפכו מים אחד על השני, צעקו וקיללו. זה היה נורא". לאחר כחצי שעה, הגיעו כוחות משטרה ויס"מ למקום והפרידו בין הצדדים הניצים. הכוחות נכנסו לבית הכנסת במטרה להפריד בין הקהילות השונות.

התקהלות מסביב בית הכנסת, הערב (צילום: ישראל כהן)
(צילום: ישראל כהן)

בשיחה עם "כיכר השבת" מבהירים המתפללים הליטאים כי אין בכוונתם לוותר. "יש פה כולל בוקר וכולל אחה"צ, החסידים פשוט הגיעו להפריע את סדרי הלימוד", מתלוננים המתפללים הליטאים. מנגד מבהירים חסידי גור כי המקום שייך להם מבחינה חוקית ולכן זכותם לקיים בו מנינים בשעה בה הם מחליטים. "זה שטיבל שלנו ואף אחד לא יגיד לנו מתי להתפלל ובאיזה נוסח. יתכבדו נא הליטאים ויחפשו לעצמם מקום אחר שיקבל את הכולל". אמרו אנשי החסידות.

להערכת גורמים המעורים במאבק, הוא עוד יגיע לשיאים נוספים בימים הקרובים, ובין השאר ילווה גם במלחמה משפטית וציבורית בשאלת השליטה במקום.

העימות על בית הכנסת הציוני דתי במקור, וממוקם סמוך ל'משה יוסף שטיבל' של חסידות גור, פרץ בחודשים האחרונים כמו במקומות רבים בעיר בני ברק בהם מתדלדלת האוכלוסייה הוותיקה השייכת ברובה למגזר הדתי לאומי ולזקני פא"י כאשר האברכים החסידיים והליטאים מתעמתים על החזקת כל בית כנסת שמתפנה.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

38
נורא נוראות................
איפה הרע בנים
37
המקום בכסף
מאיר
עמיחי מזל טוב
שונא מזרוחניקים
36
העמותה קיבלה הקצאה מהעיריה להשתמש בקרקע, עבור העמותה בלבד, ומשהעמותה לא עומדת עוד בתנאי ההקצאה, עליה להחזיר את המבנה לחזקת העיריה ללא תמורה, לטענת חס"ג הם קנו את ביהכ"ס מהעמותה ב1 מש"ח, בעוד הערך האמיתי של הנ"ל כמה מיליוני שקלים, זאת אומרת שהעמותה מכרה רכוש לא לה, עוד (נשלח באמצעות כיכר השבת בסל
דוד
35
כשהגערער'ס והפלג רבים נשאר רק להנות ולאחל הצלחה מלאה לשני הצדדים. "וסכסכתי מצרים במצרים"
מוטי
34
עדיף בהמות בלבוש חרדי מבני אדם בלבוש של גויים!!!
דניאל
33
מספיק שיש בכניסה לאתר. זה ממש מוריד את החשק לגלוש באתר מסלולרי (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
נתי
32
בס"ד ועוד דבר אני רוצה לומר, בימים קריטיים אלו שהחיילים שלנו (שהם בעצמם ילדים) נלחמים, מזיעים, מחפשים ימים כלילות מתעמתים מול אויבינו, מסכנים חייהם למצוא החטופים , אתם! שומרים תורה ומצוות במחלוקת?! האמהות לא ישנות בלילה, אנשים בתעניות, בוכים מתפללים, מחילה מכבודכם, אבל, ירראת השמיים שלכם בדחיפות
עינב
31
בדיוק עבור סכסוכים כאלו נועד דין תורה ילכו הצדדים לב"ד של זבל"א ובא לציון גואל
ברוך
30
בס"ד אני רוצה לומר לכם דבר חשוב מאוד; ואין אחד שיקום ויאמר שאני טועה ותבדקו את דברי: חילול השם, כפשוטו!! ובגלל התנהגותכם יש צרות בעם ישראל ואתם עוד ממשיכים בושה וחרפה, תעשו תשובה ומהר לפני שיהיה מאוחר ואח"כ תבכו מה עשינו ועל מה בכלל.. אתם גורמים לקיטרוגים בשמיים אוי לכם אוי למי שמתקרב ואו ל
עינב
29
חברים חילונים שלי בעבודה רואים את הסרטונים הללו ומתפקעים מצחוק. אחרי שטחנתם להם את המוח שנים עם החינוך המעולה והיראת שמים וההשקפה הטהורה - כך בדיוק אתם נראים.
אלעד
הם צוחקים על זה שאצל החרדים זה נקרא אלימות, ואצלם זה נקרא לטיפות. אני מעדיף לא להזכיר מה נקרא אצלהם אלימות
שונא מזרוחניקים

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: