

הרובע ה-11 בפריז, בירת צרפת, היה נראה אמש (ראשון) כשדה קרב, לאחר שאלפי בני אדם פרו-פלסטינים הפגינו כנגד מבצע 'צוק איתן' ברצועת עזה.
במהלך העימותים בינם לבין רשויות החוק, מאה וחמישים יהודים נכלאו במשך שעות בבית-הכנסת המקומי. באירוע נפצעו מספר מתפללים ממכות במוטות ברזל ומיידוי אבנים.
המתפללים נאלצו להיכנס אל בית-הכנסת לאחר שהמפגינים בכיכר הבסטיליה, החלו לנהוג באלימות כלפי תומכי מדינת ישראל שהתנגדו לקיום ההפגנה. לפי עדויות המתפללים, המפגינים ברובם ממוצא ערבי, תקפו אותם.
רבה הראשי של העיר טולוז הרב אברהם וויל, אומר בשיחה ל"כיכר השבת", כי "מה שקרה אתמול זה נורא ואיום, זו דרגה חדשה בסיפור האנטישמיות בצרפת - ההתקפות נגד יהודים ובתי כנסיות. מה שקרה אתמול זה באמת מפחיד. לפני כמה חודשים אמרתי שהמצב קצת שקט אבל מה שקרה אתמול זה מפחיד".
הרב שבעירו התרחש פיגוע אכזרי בבית-הספר היהודי שגבה את חייהם של כמה אזרחים, אומר כי הוא חושש שמקרה זה ישוב על עצמו: "יכול להיות מאוד שהמקרה הזזה יחזור על עצמו. לפי מה שאנחנו יודעים עכשיו, אנחנו צריכים להיות מוכנים לכל דבר. הכול יכול להתרחש היום בצרפת. אנחנו מתפללים שזה לא יקרה".
הרב וויל מעריך כי אם לא הייתה תגובה מהירה של כוחות הביטחון ייתכן והאירוע היה מסתיים אחרת: "מה שראינו אתמול בפריז, אם כוחות הביטחון של הקהילה היהודית והמשטרה המקומית לא היו נוכחים שם, יכול להיות שהיו שם הרוגים".
רבה של טולוז אומר כי מרבית היהודים החיים בצרפת אינם רואים את עתידם בארץ הזו בעקבות האירוע אמש: "אני חושב שהרבה חוששים לעשות עלייה, ובסוף השנה נראה את הנתונים העדכניים. אני בטוח שתהיה הפתעה גדולה של יהודים רבים שעולים לארץ. רוב היהודים חושבים שאין להם עתיד בצרפת, אך הם לא יכולים לעלות יחד מסיבות כלכליות ומסיבות שונות אבל כולם חושבים על זה, לא רק בגלל המקרה אתמול אלא ממה שקורה בחודשים האחרונים".