סערת סמינר הרב מאיר

עיריית ב"ב: מינוי המנהלת אריאל אינו חוקי

עיריית בני ברק שיגרה היום מכתב לגב' חנה אריאל והודיעה לה כי המינוי שלה לסגנית מנהלת סמינר הרב מאיר אינו חוקי, וכי מי שמונתה באופן רשמי היא הרבנית רחל בורנשטיין. פרסום ראשון (חרדים)

סמינר מאיר (צילום: google.maps)

סערת סמינר הרב מאיר: אמש (שני) בשעות הערב, אושר מינויה של הרבנית רחל בורנשטיין למנהלת סמינר הרב מאיר באופן חוקי ורשמי, מטעם עיריית בני ברק, עם שיגור כתב מינוי של מנהל אגף החינוך הרב ספרא וראש העיר חנוך זייברט שחתמו על כתב מינוי.

בעירייה שלחו הבוקר (ראשון) מכתב רשמי החתום על ידי מנהל אגף החינוך, לגב' חנה אריאל, שמונתה לסגנית מנהלת הסמינר, על ידי הרב שמואל מאיר, כפי שאמר אמש בראיון בלעדי ל"כיכר השבת", בו הודיעו לה כי המינוי שלה לא חוקי ואף גובל בפלילים.

במכתב שנשלח לגב' אריאל, נכתב: "הנני בזה להודיעך כי עיריית בני ברק היא הבעלות על סמינר הרב מאיר. העירייה מינתה את הרבנית רחל בורנשטיין כמנהלת הסמינר וכתב מינוי רשמי נשלח גם לפיקוח במשרד החינוך.

"לאור האמור, המינוי שלך כסגנית מנהלת בסמינר אינו חוקי ואין לו תוקף כלשהוא. כמו כן הדבר מהווה עבירה על החוק על כל המשתמע מכך".

הרב שמואל מאיר בראיון בלעדי ל"כיכר השבת" (צילום: ישראל כהן)

בכך מקבל המינוי שבוצע בהוראתם של מרנן ורבנן גדולי ישראל ראש הישיבה הגראי״ל שטיינמן ושר התורה הגר״ח קנייבסקי אישרור מאת העירייה והרבנית בורנשטיין הופכת להיות המנהלת בפועל.

לדברי גורמים בעירייה, המינוי של הרבנית בורנשטיין בוצע מלכתחילה על דעתו של הרב מאיר, תוך שיתופו בנושא וקבלת הסכמתו, אולם מסיבות מסויימות שאינן ברורות הוא בחר לחזור בו.

כזכור, אמש בראיון בלעדי ל"כיכר השבת", הצהיר הרב מאיר: "אני ממשיך לנהל הלאה את הסמינר, והגברת חנה אריאל מונתה למנהלת באופן זמני עד שאבריא לגמרי ונוכל להשתחרר לגמרי מכל השמועות והדברים שקורים כעת".

אתמול, נחשף ב"כיכר השבת", מכתבו של הרב מאיר לזייברט, בו הוא מודיע כי בכוונתו להמשיך בניהול הסמינר וכי הוא אינו פורש לפנסיה. אלא שכעת כאמור העירייה מינתה לתפקיד את הרבנית בורנשטיין.

מברכת גדולי ישראל ועד המינוי

'סמינר מאיר' נחשב בשנים האחרונות לאחד המובילים והיוקרתיים בציבור הליטאי בבני ברק, הסמינר הוקם על ידי הגר"נ קרליץ בברכתו של מרן הגרא"מ שך זצ"ל, לאחרונה נחלש המנהל הרב שמואל מאיר ונוצר צורך למנות דמות חינוכית שתעסוק בניהול הסמינר.

בחודשים האחרונים נכנסו למעונו של מרן ראש הישיבה הגראי"ל שטיינמן ראשי הנהלת הסמינר ושטחו בפניו את ההתרחבות של הסמינר ואת הצורך למנות מנהלת רוחנית כדי לדאוג בפרטיות לחינוך התלמידות לאור ההתרחבות הגדולה.

לאחר הדברים, הורה ראש הישיבה למנות את הרבנית בורשטיין אשת הגרש"י בורשטיין למנהלת הסמינר, וזאת לאחר שהכל נעשה בתיאום עם הרב מאיר ועם אשתו שהסכימו למהלך ואף כתבו מכתב לעיריית בני ברק על כך. הרבנית בורשטיין ידועה כמחנכת גדולה, והיא אף ניהלה בעבר את הסמינר בעיר חדרה.

לאחר ההחלטה הגיעו הנהלת הסמינר לקבל גם את מרן הגר"ח קניבסקי שליט"א, לשם הגיעו הרבנית בורשטיין, הסגניות, הגרש"י בורשטיין, יחד עם הגר"י סילמן שליווה את הסמינר בכל השנים האחרונות.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

18
כ"כ חלש וזקן:( ממש עצוב לי בתור תלמידה שלו לשעבר...ד' ישלח לו רפואה שלמה במהרה! ואגב, אני מאד מקווה שהבלאגן עם ההנהלה החדשה זה לא תוצאה של הפילוג עץ' ג'....ד' ירחם עלינו....
יוני
17
מסמינר מצליח ברגע אחד הפכו אותו לאפס והכל בזכות כמה משועממים או אולי משועממות ליתר דיוק מושחתות והכל בשם "התורה והקדושה ושמירה על צניעות בנות ישראל" המורות שעוזרות לכך ואני לא אזכיר את שמם פשוט רוצחות את הרב מאיר שבמשך שנים ניהל אותו בהצלחה רבה אם אמירות שאמרה בורשטיין או גפן אך שתרצו - למי בדיוק קר
תלמידה
16
נראה שהרב מאיר מאויים ממישהו, זייברט לא נראה משהו שאפשר לאיים עליו...
דרומי
15
אחד אפס לגדולי ישראל!!!!!! ניצחתם יהודי זקן וחולה שמסר נפש למען חינוך בנות ישראל בהוראת מורו ורבו, ורבן של כל ישראל מרן הרב שך זצוק"ל, בין רגע!!!!!!! במכתב מינוי אחד קטן, עליו חתומים כל גדולי ישראל, ומברכים עוד כהנה וכנהנה רבנן ותלמידיהון, ואליו מצטרפים כל עסקני דגל התורה ועיריית בניברק, ואליו מצטר
סיטרא אחרא
14
חשבנו שכבוד הדיינים יבקשו את סליחת ההרוג המדומה וישיבו לו את אשתו ויאמרו תודה לה' שהציל אותם מלהתיר עגונה שבעלה בחיים
מתפלא
13
הפשע המחפיר הזה הוא חציית כל הקווים האדומים והתדררות מוסרית חסרת גבולות, והוא ייחרת בדפים השחורים של ההיסטוריה, כי שוד וגזל אינו נחלתם של גדולי ישראל
יוני
12
אחד אפס לדגל, לעסקנים, לבית בחזוא 5 וגם לגדולי ישראל!!!!!! ניצחתם יהודי זקן וחולה שמסר נפש למען חינוך בנות ישראל בהוראת מורו ורבו, ורבן של כל ישראל מרן הרב שך זצוק"ל, בין רגע!!!!!!! במכתב מינוי אחד קטן, עליו חתומים גדולי ישראל, ומברכים עוד כהנה וכנהנה רבנן ותלמידיהון, ואליו מצטרפים כל עסקני דגל התו
הסיטרא אחרא
תקשיב בחור אתה פצצה. אבל למה אתה קורא לעצמך בשם נורא כזה. אתה נשמע פיקח מידי בשביל להיות סתם ליטוואק, ובעניין מידי בשביל לא להיות ליטוואק. אז מי אתה באמת
שמעלקי
11
והדיינים המשיכו להתעלם ממציאותו. והוא צועק אני הבעל, הבו לי את אשתי, אל תתירו אותה לזר, והם מתעלמים, ממשיכים ליצעוד עם הכלה אל החופה ולהשיא אשת איש לאחר.
ינקלה
אבל תסביר לי, אתם הליטוואקעס הלמדנים הגדולים, אין לכם מילה לאמר לדיינים שלכם? יש להם מזל שהיום לא חל דין עגלה ערופה
שמעלקי
10
סופסוף מישהו מראה למנהלים מי הבעל בית האמיתי.
שטיגניסט
9
נכון שהגר"י סילמן מלווה את מרן הגראי"ל. אבל את סמינר מאיר? לאיזה לוויה הוא ליווה את הסמינר? האם הדיון היה במעמד הרב מאיר? ונכון שהגרש"י בורנשטיין שליט"א ראוי שאשתו תהיה מנהלת סמינר, אך באלול, אלול!!! האם מותר לדון דיני נפשות וגם להכריע מבלי לשמוע צד שני? אלול!!!
כהנוביץ
8
כל היום בכינו, יאיר לפיד מתנכל לציבור החרדי, למוסדות החינוך, לחינוך הטהור, הוא כל היום יושב ומתכנן איך לזהם את פך השמן הטהור, לפיד הרשע. הוא רק יוזם היום כל דבר שיפריע לציבור החרדי לחיות את חייו על פי עקרונותיו. פתאום המכה הגדולה בפרצוף. לא לפיד זה שרודף אותנו. לא לפיד זה שיכריע אותנו. אנחנו בעצמנו
ניצחנו ונכשלנו
7
על קדושת השבת בירושלים לא מאיימים על פרישה מהקואליציה אבל על קדושת השילטון הם יודעים לאיים על פרישה. השם ירחם על עם ישראל שאנחנו לא יכולים לדעת מה יהיה המעשה הבא שהפלג הנורווגי יעשו בשביל לשלוט על כולם. יש כבר ריח של גרמניה במיטבה.
משה
וזה בדיוק מה שהם עושים עכשיו כל מינוי של גדולי הדור הם אומרים הפוך העיקר להילחם בגדולי ישראל ומנהיגי הדור מי היו אלו שלחמו ברב וואזנר שלא עשה מה שהם רצו אתה יודע ? מי היו אלה שלחמו ברב ניסים קרליץ שלא חשב כמותם אתה יודע? אכן ניחשת נכון , מי לחם ברב מיכל פינשטיין מי לחם ברב בינימין זילבר מי לחם
שולם
גדולי ישראל
שאול
שקרנונים שכמותכם.
עציצון
6
מה זו ההשתלטות חסרת הרסן על כל דבר שהם רוצים.כסדום היינו? לעמורה דמינו? בערב הימים הנוראים ? אין גבולות ? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מוטי
5
אינני נכנס לצדדים הפוליטיים . אלא לצדדים המשפטיים שמופיעים בכתבה . אם מאיר המנהל , הוא יכול למנות עוזרת שהיא תהיה הסגנית שלו ותעזור לו וזה לא גובל בפלילים. אם אין תוספת תשלום אזי לא צריכים את אישור העיריה . אם העיריה מינתה סגנית זה אומר שהמנהל לא קיים . העיריה לא פיטרה את המנהל לכן הסגנית כפופה
יהודי משפטן
4
נראה שהרב מאיר מאויים, זייברט לא נראה משהו שאפשר לאיים עליו....
דרומי
3
עזבו את הרב מאיר במנוחה. תנו לו להחלים בשקט. די כבר נמאס למה להשתלט לו על הסמינר. מה רע הוא עשה????
משה
2
אנשים רעים המתעללים ביהודי צדיק וחולה. אני רק מקווה שלא יקפצו בסמינר מתחת לרכבת, כי כבר היו דברים מעולם.
אבא
1
בקיצור הנורבגים הצליחו לאיים גם על זייברט
טלטלים
בקיצור סמינר טוב שניצל מטרוף השנאה של עייץ הדעאש
טלטלים זהובות

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: